aanmelden
Power To Control report
Een event van SAE, Avid en Interface
Muzieknieuws 02-11-2015 17:11
SAE, Avid en Interface presenteerden 31 oktober een dag lang gratis demo’s clinics en workshops op het SAE Institute in Amsterdam-Noord rondom het thema Power to Control – from iPad to S6.

Ondanks prachtig najaarsweer kwamen artiesten, producers, studiotechnici en audio-engineers massaal naar deze instructieve Power to Control dag met gevarieerde clinics,  workshops, en hands-on demo’s. 
 

NI- en Avid-importeur Amptec liet zien hoe je aan de slag kan gaan met Maschine 2 software en de  Maschine controller door beats te programmeren, on-the-fly of step-by-step, van een simpel pattern tot een best ingewikkelde complete song, alles bestuurd vanaf de controller zelf zonder muis of toetsenbord.


In een overvolle zaal bij de clinic Music Business sprak audio engineer Tom Pearce over geldstromen, de do’s en don’ts bij het afsluiten van een deal of contract en hoe je jezelf het best kan verkopen zonder te snel spijt te hoeven krijgen.


Dat mastering een toverwoord blijft was goed te zien aan het feit dat er meer mensen moesten staan dan konden zitten. Frequentie was het woord van de dag bij dit geliefde thema. Hoe ga je op jacht naar ongewilde subbas-rumble die het signaal opvult maar soms toch ook welkom is, medium resonantie die blikkerig klinkt maar soms wel presence brengt, en hoge frequenties die het signaal schel kunnen maken maar soms ook dienen als exciter om het signaal uit te breiden. Je snapt het al: mastering is geen wetenschap maar een kunst waar, zoals met koken of schilderen, een grote dosis gevoel, talent en ervaring bij komt kijken.


Ook de nieuw ingerichte controlekamer van de grote studio stond open om een complete uitleg te krijgen over de majestueuze Avid S6 controller, gegeven door de specialisten van Avid zelf.


Met de overvolle planningwas het onmogelijk alle events te bezoeken. Dit is wat er deze dag allemaal vorbij kwam: 

- Music Business - How to make money with your music (door Tom Pearce)

- Studio mixing essentials - How to get it right from the start

- Audio restoration with iZotope - cleaning your audiotracks

- Recording principles, with Pro Tools 12

- The new Avid S6 - Using control surfaces in the studio

- In control with Native Instruments Machine

- Native Instruments Komplete Kontrol Keyboards with Komplete 10

- Avid S6 in combination with DAD AX32

- Audio for Games - A different perspective

- Mastering principles - How to get started

www.sae.edu/nld

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com