aanmelden
NAMM Show 2016 - Dag 2
Oberheim, Zoom, Korg, Akai, Alesis, Expressive E, Yamaha, Yamaha, MOTU, M-Audio en meer
Muzieknieuws 22-01-2016 18:01
De Interface-redactie is in Anaheim om op de NAMM show te spotten wat voor spannende producten er allemaal te zien zijn. We houden je vanaf de NAMM show van dag tot dag op de hoogte. We zijn toe aan dag twee!

Gisteren was al een mooie dag, maar er blijkt nog veel meer spannends aanwezig te zijn op de NAMM. Hieronder een selectie van wat we vandaag tegenkwamen.


Vergeet ook niet het verslag van dag 1 en onze preview te bekijken!De stand van Dave Smith Instruments waar ook de bijzondere co=productie van Tom Oberheim en Dave Smith werd gepresenteerd: de OB-6
 
 

Oberheim OB-6 en Marion Systems Eurorack modules


Synthpioniers Tom Oberheim en Dave Smith hebben de handen ineen geslagen met als resultaat de Oberheim OB-6. Dit is een geheel analoge zesstemmige synthesizer gebaseerd op de vintage Oberheim SEM. Hij heeft twee 'discrete' oscillators plus sub-oscillator met continue variabele golfvormen, een low-pass, high-pass, band-pass filter en een vca per stem. Daarnaast allerlei modulatiemogelijkheden zoals X-mod, een dubbele digitale effectenafdeling met reverb, delay, chorus, phase shifter en ring modulator en er is een afzonderlijke knop voor vrijwel elke functie. Het full-size toetsenbord met velocity en aftertouch omvat vier octaven en er is een multimode arpeggiator en een polyfone stepsequencer met 64 stappen. De prijs ligt rond de 3000 Dollar.

meer info

Marion Systems toonde ook twee nieuwe door Tom Oberheim ontworpen Eurorack modules, de 16 staps Mini Sequencer met midi in en out en de SEM Plus, een twee vco module met filter en twee adsr envelopes en natuurlijk een hoop cv aansluitingen.

Meer info

Zoom ARQ


Zoom ARQ

Zoom maakt indruk met de ARQ. Dit prachtig uitziende apparaat is een combinatie van drummachine, sequencer, looper en midi controller met ingebouwde accelerometer. ARQ bestaat uit twee delen het Base Station en de Ring controller. In het Base Station zitten zo'n 500 one-shot samples, 70 synthsounds en diverse effecten. Behalve een stereo output is er ook een stereo lijningang voor phrase recording en looping. Via usb kan ie met je computer communiceren, maar er is ook een sd card slot voor dataopslag.

De Ring Controller gebruikt bluetooth voor de communicatie met het Base Station of je daw. Er zitten 96 velocity- en aftertouchgevoelige pads opwaarmee je samples, loops en drums triggert en synths bespeelt. Verder zijn er knoppen voor rec/play/stop en voor de effecten. Met de ingebouwde drie-assige accelerometer kun je midi controllermessages genereren. De Ring kan op het basisstation bevestigd worden of veel leuker natuurlijk, je kunt hem je hand houden als controller.

meer info

Korg Volca FMNaar verluidt gaat Korg zijn volca serie uitbreiden met de volca FM. Dit is een driestemmige 6 operator FM synth in het klassieke DX7 kleurenschema. Volca FM heeft een verbeterde versie van de volca sequencer, een chorus effect en een lfo. Je kunt de klanken zelf programmeren, een van de vele presets gebruiken of DX7 sounds laden via sys-ex.

Meer info

Nieuwe Pocket Operators van Teenage EngineeringDe nieuwe PO's heten PO-20 arcade, PO-24 office en PO-28 robot en ze lijken uiterlijk op de bestaande modellen en hebben eveneens een ingebouwde sequencer. PO-24 is gemaakt voor chiptune en gamesounds, PO-24 is gespecialiseerd in noise percussion en de PO-28 gebruikt een 8-bit synth engine.

meer info

Akai MPC Studio en MPC Touch


Akai MPC Studio

Akai's MPC Studio heeft nieuwe knoppen en een aangepast uiterlijk. Het apparaat is compact maar geeft het echte MPC gevoel. De bijbehorende MPC software is geüpdated naar 2.0 met o.m disc streaming en een verbeterde user interface.

De MPC Touch heeft een 7” kleurendisplay, 16 aanslaggevoelige MPC pads, een ingebouwde 2x2 audio interface, effecten en meer.

meer info

Vox Continental


Korg Continental

Nieuw kleurenschema, 88 stemmig polyfoon, 48 bit 1064 kHz... eh oh nee dit is een authentiek Vox Continental orgel uit de jaren 60, maar wacht even die knopjes horen er helemaal niet op, wat zou het dan zijn? Hij stond op de Korg stand, dus zou dit na de ARP Odyssey de tweede klassieker van een ander merk zijn die Korg nieuw leven inblaast?

Alesis V Mini


Als het klein en compact moet zijn kun je terecht bij de V Mini. Dit is een usb midi controller met 25 aanslaggevoelige toetsen, pitch-bend en mod knoppen, vier aanslaggevoelige triggerpads en vier toewijsbare draaiknoppen. Je krijgt er AIR's Xpand!2, een multitimbraal software workstation bij. Via de usb aansluiting wordt meteen de voeding geleverd.

meer info

Expressive E TouchéZiet er heel apart uit die Touché, het lijkt een eerste ontwerp voor een voetpedaal maar het is in werkelijkheid een midicontroller die je met de hand bedient. Het houten oppervlak reageert op de kleinste trilling of druk van je hand. De makers beloven dat je de sounds uit je synths en plug-ins er mee kunt bespelen alsof het een akoestisch instrument. Verder is het nog wat vaagjes, maar het schijnt dat een aantal muzikanten en VCS3 ontwikkelaar Peter Zinovieff er heel enthousiast over zijn.

meer info

Yamaha Wireless MIDINee, dat ziet er juist niet spectaculair uit, maar is wel erg handig. Wireless MIDI kan namelijk draadloos midi versturen via bluetooth LE tussen je iOS mobiele apparaat en je computer. Gelukkig hebben ze ook niet vergeten een extra adapter te maken voor een standaard usb poort – de USBT01 -en zelfs een klassieke vijfpins midi aansluiting, de MD-BT01 dus ook apparaten zonder bluetooth mogen meedoen.

 meer info

M-Audio CTRL49 en nieuwe interfaces


De CTRL49 heeft 49 half-gewogen toetsen, 9 faders en 8 drukknoppen, 8 aanslaggevoelige triggerbuttons en transport controls voor je daw. Het apparaat ondersteunt het Mackie/HUI protocol. Maar mooi is het feit dat je met de CTRL49 vst instrument en processor plug-ins kunt bedienen dankzij de Virtual Instrument Player (VIP). Met behulp van de knoppen en het ingebouwde 4,3 “ kleurenscherm kun je plug-ins laden, sounds kiezen en parameters aanpassen.

 

Nieuw zijn ook de vijf M-TRACK serie usb audio interfaces. Op een na met high headroom pre-amps, metalen behuizing, 24 bit/192 kHz specs en usb aansluiting. De Solo is een 2x2 model, Hub is enkel voor playback, 22 is 2x2 met midi interface en de 94 is een 8x4 interface. Dan is er nog de 1212 met 12 ins en outs, 32 bit/196 kHz specs en USB-C High Speed aansluiting.

meer info

Mackie ProDX


Mackie zit het helemaal zitten met draadloos digitaal mixen en komt dan ook met de ProDX serie. Dit zijn compacte mixers met eq en compressie op elk kanaal plus ingebouwde effecten. Alle inputs zijn voorzien van xlr/line combisockets en alle outputs van jacks. Je bedient de mixers via een Android of iOS apparaat en kunt zelfs via bluetooth audio naar de ProDX sturen. Momenteel zijn er twee modellen, de vierkanaals ProDX4 en de achtkanaals ProDX8

meer info

MOTU TRACK16


Hij ziet er geweldig uit die TRACK16 FireWire/USB 2.0 audio interface van MOTU en ondanks zijn kleine afmetingen heeft ie veel aansluitingen; 2x mic input, 2 x hi-z input, 2x line input, ADAT/SMUX/S/PDIF digitaal i/o, stereo monitor uit, stereo line out, 2x hoofdtelefoon en midi in/uit. Een aantal daarvan bevindt zich op een break-out kabel. Opvallend is de gaininstelling, die is namelijk analoog maar wel digitaal -via de CueMix software- gecontroleerd. En hee... er zit zelfs een smpte timecode reader/generator in! Deze 24 bit 192 kHz interface kan via de FireWire aansluiting van stroom voorzien worden of via een voedingsadapter.

meer info

SoniVox Pitch2MIDI


Pitch2MIDI is een realtime pitch to midi omzetter plug-in. Het werkt met monofone zang of instrumenten en je kunt de opgewekte data direct omzetten in klank dankzij de ingebouwde synthesizer met 100 sounds. Uiteraard is het ook mogelijk die data naar een andere plug-in door te sturen. In de plug-in zie je een realtime dsiplay van de audio en de opgewekte midi data.

Pitch2MIDI is een 64 bit vst/au/aax plug-in voor Mac en Windows

meer info

Waves NX en Abbey Road Reverb Plates


Voor Waves Abbey Road Reverb Plates werden de vier EMT 140 plaatgalmen uit de studio met dezelfde naam 'gemodeled'. Die EMT's werden natuurlijk door alle legendarische acts gebruikt en daarom altijd in perfecte conditie gehouden. EMI's research laboratorium ontwikkelde zelfs speciale hybride solid-state versterkers voor drie van de vier EMT 140's. De vierde behield zijn buizenversterkers.

In de plug-in zijn alle vier exemplaren beschikbaar en kun je behalve de galmtijd (max 6 seconden) ook de vervorming van de versterkers en de plaat zelf bepalen, net als de hoeveelheid brom en ruis en de overspraak tussen de kanalen.

 

Waves Nx is een plug-in waarmee je in je hoofdtelefoon de akoestiek van een topklasse studio controlekamer kunt nabootsen, met alle diepte, reflecties en het panoramische stereobeeld dat daar bij hoort. Net alsof je geen hoofdtelefoon op hebt maar gewoon naar speakers in een topklasse akoestiek luistert. Volgens Waves zonder kleuring en met inachtneming van je hoofdbewegingen als je je computer camera of de Waves Head Tracker unit gebruikt. Werkt ook met 5.1 surround.

meer info

Mixars DuoIn samenwerking met Mixars introduceert Serato Mixars Duo, een tweekanaals dj mixer voor Serato DJ en DVS. De Duo heeft 8 pads voor cues en samples , een sampler volumeknop, een ingebouwde usb hub, mic input met eq en analoge high- en low-passfilters plus driebands eq op elk kanaal. Via usb word de Duo met de computer verbonden en hij kan ook als usb midicontroller worden gebruikt.

meer info

Hercules P32 DJVeel knoppen in een compacte behuizing, dat valt meteen op aan de P32 DJ. Deze tweedecks controller heeft maar liefst 32 verlichte pads voor triggerdoeleinden. Verder regelaars voor filters, eq en effecten plus natuurlijk faders en een cross-fader. Een usb audio interface met tulpaansluitingen en hoofdtelefoonaansluiting is ingebouwd.

De P32 DJ is speciaal toegesneden op de bijgeleverde DJUCED 40 dj software

meer info

Gemini SDJ-2000


Geen laptops nodig voor deze SDJ-2000, het is namelijk een geheel zelfstandige dj mixer met alle features die je nodig hebt. Hij heeft twee decks/jogs, een vierkanaals mixer en een flink beeldscherm pal in het midden. Je kunt extra decks toevoegen door een (of twee) Gemini MDJ-1000's via ethernet aan te sluiten en er zijn zes ingangen voor analoge apparatuur. Je tracks kun je via usb binnenhalen, voor management van je collectie is er de Vcase software van Gemini en het apparaat werkt natuurlijk ook als midicontroller.

meer info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com