aanmelden
Muzikantendag in Q-Factory Amsterdam! 21 mei 2016, 11.00-18.00 uur
Met clinic Re:Freshed Orchestra's Furlan Felter en Rick van Wort
Muzieknieuws 15-05-2016 09:05
Op de Muzikantendag, zaterdag 21 mei, presenteert Interface om 12.00 uur de Re:Freshed Orchestra productieworkshop, met Furlan Felter en Rick van Wort. Om 14.00 uur is er de Sjako! gitaarclinic met Wouter Planteijdt en René van Barneveld, en natuurlijk is er de hele dag het fameuze demospreekuur, met meer experts dan ooit om jouw muziek te beoordelen!
Waar de Muzikantendag voorheen vier maal per jaar op verschillende locaties werd georganiseerd, zal het evenement in 2016, hoewel eenmalig, gróótser uitpakken dan ooit in de Q-Factory te Amsterdam. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door muzikantenmedia Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, en Slagwerkkrant.

 

Clinic Re:Freshed Orchestra
Furlan Felter & Rick van Wort
De bekendheid van het Re:Freshed Orchestra nam een grote vlucht nadat ze eind vorig jaar de huisband werden van het nieuwe tv-programma Dino! van Jandino Asporaat. Hoe werkt dat nou, een band met zo’n grote bezetting van 17 m/v? Hoe laat je die goed klinken? En wat voor procedure bewandel je om dat wat je live gespeeld hebt in de studio goed op te nemen, en dat wat je in de studio hebt geproduced, live weer goed te laten werken? Tijdens Musicfair lichtte Furlan Felter (foto) al een tipje van de sluier op, maar nu hun nieuwe album ‘The Re:Freshed Orchestra’ onlangs is gelanceerd kan Felter de diepte ingaan, productiemethodes bespreken en in zijn workshop toelichten hoe hij de live-energie op de plaat heeft gekregen en hoe hij vervolgens de complexe studioproductie weer naar live brengt. Hij doet dat samen met Re;Freshed-drummer Rick van Wort. Een clinic die tot stand komt in samenwerkeing met Interface Magazine. 

Furlan Felter, een van de musical directors van Re:Freshed Orchestra

Muzikantendag zaterdag 21 mei 
Tijdschema

12:00-12:45 Clinic productie Re:Freshed Orchestra
met Furlan Felter & Rick van Wort, moderator Erk Willemsen

12:00-12:45 Geld verdienen met je muziek
Gijs Teule (Buma / Stemra) | Cyrille Smith (Sena) | Lars Kelpin (GRAP)

12:00-12:30 Flitscollege: Peter Smidt
Peter Smidt (Buma Cultuur)

12:00-14:00 Demospreekuur Blok 1

12:00-14:00 Promospreekuur Blok 1

12:30-13:00 Flitscollege: Buffi Duberman
Buffi Duberman (Rock Your English)

13:00-13:45 Songwriting
Tjeerd Bomhof | Léon Paul Palmen | Arriën Molema | Rita Zipora

13:00-13:45 Boekersforum
Panel

13:00-13:30 Flitscollege: Aram Haagsman
Aram Haagsman (Tin Ear Management)

13:30-14:00 Flitscollege: Pim van de Werken
Pim van de Werken

14:00-14:45 Gitaarclinic Sjako!
Met Wouter Planteijdt en René van Barneveld
moderator Jack Pisters (Conservatorium van Amsterdam)

14:00-14:45 Online promotie
Panel

14:30-15:00 Flitscollege: Martijn Crama
Martijn Crama (Music United)

15:00-15:45 De ins en outs van het pluggen
Panel

15:00-15:45 Sync, Cowrite & Topline
Perquisite (Unexpected Records) | Charlot Henzen (Cloud 9 / Downtown Music Publishing) | Jarl Hector (Amp.Amsterdam) | Ilana Goldstoff (Sizzer)

15:00-15:30 Flitscollege: Jasper van Vugt
Jasper van Vugt (OOR/Herman Brood Academie)

 

15:00-17:00 Demospreekuur Blok 2
Panel

 

15:00-17:00 Promospreekuur Blok 2

15:30-16:00 Flitscollege: Farid Benmbarek
Farid Benmbarek (Top Notch)

16:00-16:45 Wat kan radio voor je carrière betekenen?
Panel

16:00-16:45 Je band als bedrijf
Panel

16:00-16:30 Flitscollege: Perquisite
Perquisite (Unexpected Records)

17:00-18:00 Demopanel
Giel Beelen (NPO 3FM) | Maarten Middendorp (Agents After All) | Menno Visser (3voor12) | Erroll Antonie (BMG Talpa Music) | Jasper van Vugt (OOR/Herman Brood Academie)

What’s in it for you?
De Muzikantendag heeft als doel ambitieuze muzikanten en muziekprofessionals samen te brengen om te inspireren, informeren en te netwerken. Zo zijn er dit jaar wel 70 muziekprofessionals aanwezig bij het Demospreekuur. Dit geeft gelegenheid tot uitgebreide feedback en meer kansen om ontdekt te worden. Bij het spreekuur zijn vertegenwoordigers aanwezig van onder meer Radio 3FM/Serious Talent, FunX, [PIAS], Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Warner Music, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records. Lars Kelpin, organisator van de Muzikantendag sinds 2010: ‘Alleen het laten horen van je demo aan een muziekprofessional zal je niet beroemd maken, maar het kan een eerste stap zijn. Racoon is er ooit verder mee gekomen en Ed Struijlaart heeft zo zijn eerste contacten gelegd. Léon Paul Palmen en When We Are Wild zijn op de Muzikantendag ontdekt. Ze schrijven nu voor Nicky Romero. Hun eerste samenwerking met Nicky heeft zelfs een internationale top-10 hit opgeleverd.

Daarnaast zijn er natuurlijk panels en workshops die zowel de zakelijke als de artistieke kant van het muzikantschap belichten. Door middel van masterclasses, clinics en workshops verzorgd door vooraanstaande artiesten en experts zorgt de Muzikantendag voor een boost in de muzikale ontwikkeling van haar bezoekers. Ondersteuning bij de zakelijke kant van het verhaal kan je verwachten middels panels over geld verdienen met je auteursrecht, airplay krijgen op de radio, hoe je optredens scoort en de mogelijkheden voor jouw muziek in het buitenland. Nieuw zijn de Flitscolleges. Denk hierbij aan de vorm van TEDxTalks. In een rap tempo zullen hier belangrijke onderwerpen uit de muziekindustrie aan bod komen. Hier is gelegenheid voor het publiek om brandende vragen af te vuren op de experts uit de muziekindustrie.
 

Panelonderwerpen en sprekers
- Online Distributie: hoe zorg je er voor dat je muziek scoort op internet? O.a. Farid Benmbarek (TopNotch) en Steijn Koeijvoets (Deezer, 3S Music Management) vertellen je hoe.
- Syncs, Cowrites en Toplines: hoe werk je samen met andere songschrijvers, zet je je muziek onder commercials of films en wat levert dat op? O.a. Perquisite (Pete Philly & Perquisite, Kris Berry en winnaar van een Gouden Kalf voor zijn filmmuziek) vertelt.
- Geld verdienen met je muziek: het is niet moeilijk om geld te verdienen met je muziek, als je maar weet hoe. Na het volgen van dit panel lukt het jou ook. 


Informatie

Zaterdag 21 mei – Q-Factory, Amsterdam
Tijd: 11.00 – 18.00
Adres: Atlantisplein 1, 1093 NE AmsterdamKaartverkoop
Kaarten kosten €15,- en zijn nu te koop via www.ticketmaster.nl


Gratis naar Muzikantendag? 
Met Interface, Musicmaker, Slagwerkkrant, De Bassist en Gitarist zijn we partner van de Muzikantendag. Tickets kosten 15 euro, maar als je abonnee bent van een van onze bladen kun je gratis naar binnen. 
Stuur een email naar muzikantendag@k18.nl met de volgende gegevens: 
* In onderwerp vermelden: ‘Gratis naar Muzikantendag'
* Vermeld in de mail je naam, adres, postcode en plaats - en van welk blad je een abonnement hebt of nu gaat aanvragen.

Nog geen abonnee? Regel het nu en je kunt nog gebruik maken van deze aanbieding! 
Neem een abonnement Interface, klik hier
Neem een abonnement Slagwerkkrant, klik hier 
Neem een abonnement Musicmaker, klik hier 
Neem een abonnement De Bassist, klik hier 
Neem een abonnement Gitarist, klik hier 


Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, Slagwerkkrant en de Q-Factory. Meer info:www.muzikantendag.nl

www.muzikantendag.nl 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com