aanmelden
Winnaar van de Brika Remix Contest is Arjan van Zoeren
Presented by Abbey Road Institute Amsterdam, Sonic City Studios & Interface
Muzieknieuws 25-08-2016 10:06
De opdracht was: Remix de hit Gold van Brika, geproduceerd door de Colombiaanse topproducer Julio Reyes Copello! Er kwamen véél remixes binnen en de jury van Interface-redactie, Abbey Road-medewerkers, producer Copello en Brika zelf kwamen eeensgezind tot de conclusie dat Arjan van Zoeren de winnaar van deze Brika Remix Contest is. Hij wint er - behalve de eer - een studiodag met Ronald Prent en een Universal Audio Apollo Twin Duo audio-interface mee!

Maar liefst 43 inzendingen kregen we binnen en daarom willen we op de eerste plaats iedereen die meedeed enorm bedanken. We vinden het geweldig dat jullie tijd, energie en een enorme dosis creativiteit investeerden in de remixes! Het is hiermee weer eens duidelijk geworden hoeveel talent en creativiteit er aanwezig is bij ons publiek!
 

Met zo enorm veel inzendingen was het natuurlijk knap lastig om een winnaar aan te wijzen. Niettemin, na lang luisteren en intensief overleg van de jury, bestaande uit producer Julio Reyes Copello, Brika zelf, de Interface-redactie en Abbey Road-medewerkers is toch de beslissing gevallen.

DE WINNAAR VAN DE BRIKA REMIX CONTEST IS ARJAN VAN ZOEREN!


GEFELICITEERD!  


Zijn remix onderscheidde zich vooral vanwege de creatieve manier waarop hij met de vocals omging. Arjen knipte en schoof met de stem zodat ze in een nieuw licht kwamen te staan. Daarnaast creëerde hij een ijzersterke backingtrack met veel dynamiek in de opbouw.
Brika vatte het mooi samen; 'Ik koos Arjan's track omdat die wat mij betreft de sterkste feel met het originele liedje had'.

LUISTER HIER NAAR DE WINNENDE REMIX
Een kort fragment van Arjan's winnende remix kun je hier beluisteren.


Luister hier nog even naar het origineel van Brika. 

Arjan van Zoeren wint een Universal Audio Apollo Twin Duo èn een dag in de Sonic City Studios in Amsterdam met niemand minder dan studio-engineer Ronald Prent van Wisseloord Studio's.


Runners up
Ook willen we de runners-up, Roberto Garruto en Jeroen Ross van harte feliciteren.

Leermomenten
Terugblikkend op deze Remix Contest vielen ons bij Interface een aantal zaken op. Er viel erg veel te genieten, talloze stijlen kwamen aan bod en we zagen ook veel bekende namen uit eerdere Remix Contests.

Opvallend veel inzenders hielden zich aan de originele opbouw en gebruikten de vocals ook integraal zoals in het origineel. Dat origineel was natuurlijk een typische radiomix met couplet, brug en refrein dus dan zou je voor een remix verwachten dat de makers veel vrijheid zouden nemen met de beschikbare elementen en volgorde. Die vrije interpretatie is precies wat de inzending van Arjan van Zoeren zo sterk maakt.


Iets anders wat opviel was dat een aantal inzenders moeite had om de juiste akkoorden voor de brug te vinden. Dat leverde een paar wringende combinaties op voor luisteraars met harmonisch gevoelige oren! Het tempo werd wel vaak veranderd, vaker omlaag dan omhoog. Zo hoorden we verschillende ballads met fraaie Rhodes en strings en ook pikten veel inzenders de lichte reggeafeel op die al in het origineel verborgen zat.

Er waren relatief weinig echte dansvloermixes op hoger tempo met drops en instrumentale stukken. Er was slechts één track met sidechain compressie.

Echt leuk was het om te horen wat er door de remixers allemaal toegevoegd werd: heavy gitaren, akoestische gitaar, akoestische drums, Fender Rhodes, akoestische piano, accordeon, basgitaar en een enorm assortiment aan percussie en effecten.

De kwaliteit van de mixen was in zijn algemeenheid hoog. Toch hoorden we een paar erg zacht gemasterde remixes. Dat is nooit slim, want vanwege het volumeverschil met andere inzendingen ben je meteen al in het nadeel. Je hoeft niet het hele zaakje compleet plat te limtten, maar gebruik altijd een beschaafde compressor over de mixbus en normalize de eindmix! 


BEDANKT!
Oké, dat waren dan de leermomenten :-). Rest ons om alle inzenders te complimenteren en te bedanken voor de lol die alle betrokkenen gehad hebben bij het beluisteren van de remixes.
 

En dank aan onze partners in crime natuurlijk: 
Abbey Road Institute Amsterdam, Art House Records,  Universal Audio

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com