aanmelden
Grote Prijs van Nederland 2016 finalisten bekend
Finales op 18 december in Paradiso
Muzieknieuws 15-11-2016 08:15
De finalisten van de Grote Prijs van Nederland zijn bekend. Op zondag 18 december vindt de finale plaats in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam. Uit honderden aanmeldingen, acht kwartfinales, zes halve finales en drie bootcamps zijn zes hiphop-acts en zes singer-songwriters geselecteerd.

In de categorie hiphop stelden avondwinnaars Soultrash en Massi hun optreden in Paradiso veilig door een overtuigende show neer te zetten in de halve finales. De vakjury, bestaande uit Dave Gans (Puna.nl), Maikal X (Postmen) en Eric van Holland (FunX), kozen Kringilli & Alex Megas, IceKoud en MarOne tot overige finalisten. De groep Sgoedjonge behaalde een finaleplek dankzij de meeste publieksstemmen.

In de categorie singer-songwriter kwamen Vic Willems en JOIA als winnaar van de halve finales uit de bus. One Clueless Friend wist de meeste publieksstemmen te bemachtigen en behaalde zo een finaleplaats. Verder koos de jury, bestaande uit Maarten Middendorp (Agents After All), Erroll Antonie (BMG Talpa) en Danny van Tiggele (Mister & Mississippi), wildcards voor Sam & Julia, Squirrel en Tolls.

In de finale strijden zij naast de prestigieuze titel en beker om o.a. optredens op diverse festivals, studiotijd, studio apparatuur en ondersteuning van hun carrière.

De finale Singer-songwriter vindt zondag 18 december plaats om 12 uur.

De finale Hiphop om 19 uur.

Early bird kaarten a 10 euro zijn nu verkrijgbaar via paradiso.nl.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com