aanmelden
Open Dag Koninklijk Conservatorium Den Haag
Muzieknieuws 04-01-2017 08:46
Op zaterdag 28 januari houdt het Koninklijk Conservatorium Den Haag de jaarlijkse Open Dag.

De Open Dag is bedoeld voor zowel muziek- en dansliefhebbers die een kijkje achter de schermen van het KC willen nemen en willen genieten van de vele concerten en voorstellingen, als voor toekomstige leerlingen en studenten die een professionele carrière in de muziek of dans ambiëren. Ook is er speciaal voor de scheppende afdelingen van het KC een Open Avond op donderdag 26 januari van 19.00 – 22.00 uur.

Open Dag zaterdag 28 januari 10.00 – 16.00 uur

Naast een uitgebreid programma met voorstellingen en concerten in de twee theaterzalen van het KC geven staf, docenten en studenten informatie over de vele studiemogelijkheden, toelatingseisen, audities en opleidingen. Verder zijn er openbare lessen per opleiding, algemene presentaties en rondleidingen. De School voor Jong Talent heeft een reguliere lesdag met speciaal voor het publiek opengestelde lesblokken. Het complete programma is te zien op www.koncon.nl/opendag.

School voor Jong Talent

Het KC biedt als enige conservatorium in Nederland een School voor Jong Talent. Leerlingen vanaf 9 jaar (groep 7) die een bijzondere aanleg hebben voor muziek of dans, krijgen hier de mogelijkheid om regulier basis- en voortgezet onderwijs te combineren met een vooropleiding muziek, dans (of beeldende kunst). Tijdens de Open Dag volgen de leerlingen van de Dansvakopleiding en de School voor Jong Talent het normale lesprogramma. Jonge bezoekers en hun ouders kunnen deze lessen bijwonen en van dichtbij meemaken hoe het is om op de School voor Jong Talent te zitten. Iedereen kan meekijken met lessen van de balletleerlingen van het KC, van de jongste dansers tot de hbo-studenten. Dansstudenten geven bovendien een openbare presentatie in de Kees van Baarenzaal.

Kinderen vanaf 5 jaar

Voor de allerjongsten is er ook een programma. Kleuters kunnen meekijken met de lessen van PI: Muziek voor kleuters. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen kennismaken met het programma BASIS: Blaasinstrumenten voor kinderen. Echt geïnteresseerde kinderen mogen instrumenten uitproberen.

 

Open Avond donderdag 26 januari 19.00 – 22.00 uur: de scheppende afdelingen van het KC

Het KC heeft als enige conservatorium in Nederland een cluster van vijf scheppende afdelingen. De Open Avond is specifiek bedoeld voor belangstellenden en toekomstige studenten met interesse voor het componeren van muziek, het schrijven van computerprogramma’s voor het maken van klanken, muziektheater, of het opnemen, bewerken, weergeven en versterken van muziek. Op de Open Avond zijn er demonstraties in de studio’s, is er een concertprogramma en kunnen belangstellenden kennis maken met docenten en studenten van deze scheppende afdelingen van het KC: ArtScience, Compositie, Sonologie, Art of Sound en de master muziektheater (T.I.M.E.).

Zie het programma van de Open Dag en Open Avond en informatie betreffende de opleidingen: www.koncon.nl/opendag.

Locatie Open Dag zaterdag 28 jan 2017 en Open Avond donderdag 26 jan 2017

Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1, 2595 CA Den Haag.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com