aanmelden
NAMM Show 2017 - Dag 3
Nieuwe producten van Waves, Oberheim, Korg, Dynaudio, Focusrite en Line 6, Korg, Eventide
Muzieknieuws 21-01-2017 08:01
De Interface-redactie speurt op de NAMM-show naar het nieuwste van het nieuwste op studio-, recording-, dj-, en pro audio gebied. Zo halverwege de derde dag komt de stoom ons uit de oren. Wat is er weer veel nieuws te melden! Dat krijgen we dus onmogelijk allemaal getest het komende jaar...

Aan de drukte in de gangpaden te zien stevenen we af op een bezoekersrecord. De muziekindustrie zit weer in de lift! Hierbij het verslag van wat we op dag drie tegenkwamen.

Mocht je de andere verslagen gemist hebben, je kunt ze hier bekijken:

Preview - Dag 1 - Dag 2 Dag 4

 

Korg Grandstage

 


Toch nog iets nieuws bij Korg, maar het gaat daarbij wel over een prototype, de Grandstage. Dit is een keyboard op basis van de Kronos hardware met zeven klankopwekkingssytemen in een apparaat; SGX-2, EP-1, CX-3, HD-1, AL-1, Vox Organ, Farfisa Organ. Dat verklaart vermoedelijk meteen de verschijning van een Farfisa orgel op de Korg stand tijdens de vorige NAMM show. Behalve piano, e-piano, orgel en clavinet komen er ook allerlei synthklanken uit.

www.korg.com

 

 

Dynaudio PRO LYD 48

 


De meeste monitors zijn tegenwoordig weeweg systemen, maar Dynaudio brengt een nieuw drieweg systeem uit, de LYD 48 voor nearfield en midfield. Deze heeft een 8" woofer, 4"mid en een 1" tweeter met 80, 50 en 50 Watt Class D versterkers. Met het Bass Extension systeem kies je voor maximaal laag of maximaal volume en Sound Balance is een tilt filter om de toonbalans aan te passen zonder invloed op het fasegedrag. De LYD 48 heeft tulp en xlr aansluitingen en de gevoeligheid kan tussen -6, 0 en +6 dB worden aangepast.

www.dynaudio.com

Line 6 Helix Native

 


Bij Line 6 makers van modeling gitaaramps en software, zagen we de nieuwe Helix Native software. Helix bestond al in een dsp hardwarevorm, maar is nu ook beschikbaar voor je computer. Met Helix wordt de dynamiek en het karakter van oude buizenversterkers, speakerkasten, mics en effecten gemodeled. Instellingen die je op de computer gemaakt heb kun je vervolgens naar de bijbehorende Helix hardware overzetten. Met 60 amps, 30 speakers, 100 effecten en talloze mics zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid, maar je kunt ook impulses van andere merken laden. De software werkt als aax, au en vst plug-in.

www.line6.com

 

 

BAE Audio 500C

 


De 500C van BAE is een FET-kompressor voor het lunchbox systeem, dat teruggrijpt op de warme klank van beroemde compressors uit de jaren 60 en 70. Instelbaar zijn attack en release en je kunt kiezen uit vier ratio presets. Daarnaast is er een high-passfilter en een gain reduction meter.

www.beaaudio.com

 

Laser microfoon van Aston

 


Oke, het is een conventionele microfoon, maar wel met een ingebouwde class 2 laser waarmee je exact kunt zien hoe de mic gericht is. Zo kun je exact richten op de klankbron en de juiste positie later eenvoudig terugvinden. De Aston Starlight is een kleinmembraan condensatormic met een 20mm cardiode kapsel en een discrete schakeling die een hoog signaalniveau levert. Middels een schakelaar kies je voor een Vintage, Modern of Hybrid klankkarakter.

www.astonmics.com

 

Focusrite Scarlett Octopre en OctoPre Dynamic

 

 

 De OctoPre en OctoPre Dynamic zijn beide achtkanaals nieuwste generatie,  Scarlett mic/line preamps met veel headroom, wordclock in/out en een Adat aansluiting. Twee inputs zijn geschikt voor instrumenten en elke input heeft een pad switch en een vijfsegments levelindicator. De A-D converters werken met 24 bit, 96 kHz of vier kanalen bij 192 kHz. De OctoPre Dynamic heeft als extra een extra Adat input en een eenvoudige soft-knee analoge compressor voor elk kanaal.

www.focusrite.com

 

Eventide Fission

 


Eventide presenteerde Fission, de eerste plug-in in de Structural Effects serie. In Fission worden de transients en de tonale componenten van geluid gescheiden, waarna deze onderdelen afzonderlijk bewerkt kunnen worden. Daarmee kun je lastige problemen oplossen maar het biedt ook allerlei creatieve mogelijkheden. Zo kun je de toonhoogte van een trommel veranderen zonder de attack te beinvloeden. Door een categorie te kiezen voor de input bepaal je hoe de scheiding tussen tonaal en transients precies uitpakt. Beide onderdelen kun je op allerlei manieren bewerken, o.m. met chorus, reverb en diverse filters. Via de mixregelaar voeg je beide streams weer in de gewenste verhouding samen.

www.eventide.com

 

Barefootsound Footprint01

 


De Footprint01 is een actieve driewegs monitor met een opvallende opzet; de twee 8" woofers zijn aan de zijkanten gemonteerd en de 4" mid speaker bevindt zich boven de 1 "'dual ring radiating' tweeter op de voorzijde. Die dubbele ring tweeter zorgt voor een bredere spreiding van het hoog. De woofers en mid speaker hebben een eigen afgesloten 'kast' binnen de behuizing. Voor het laag is er een 500W klasse D versterker, voor hoog en midden 150W, waarvan de output passief gescheiden wordt voor mid en hoog. De Footprint 001 maakt gebruik van MEME, Multi Emphasis Monitor Emulation. Hierme kun je via een dsp processor de klank van klassieke studiomonitors, denk aan Auratone of NS10m, emuleren.

 www.barefootsound.com

 

Oberheim Sem X

 


Tom Oberheim is echt een van de oervaders van de analoge synthesizer. Op zijn - naar eigen zeggen -  35e NAMM show presenteerde hij een nieuwe versie van zijn SEM analoge module. De monofone Oberheim SEM uit 1975 is echt supervintage, maar nu is er de SEM-X, een Eurorack versie van deze prachtige klassieker, met een  patchpanel met 35 patchpunten dat je links of rechts kunt plaatsen.

www.tomoberheim.com

 

Waves Grand Rhapsody Piano 

 


Nadat Waves vorig jaar al Electric Grand 80. Electric 88 en Electric 200 plug-ins uitbracht, presenteerde het bedrijf op de NAMM de Grand Rhapsody. Dit is een gesampelde virtuele versie van een Fazioli F228 vleugelpiano uit de Metropolis studio, die werd gebruikt door o.m. Freddie Mercurie en Adele.Met acht verschillende microfoons werdt de klank van snaren, hamers, mechanieken en soundboard vast gelegd. In de plug-in kun je drie mic set-ups blenden en verder zijn tal van parameters instelbaar als formant, sustain, resonance, velocity curve, compressor, eq etc.

www.waves.com

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Interface, maar bekijk hier op Interface.nl alvast de volgende artikelen:


NAMM Show Preview, met productnieuws Akai, Antelope Audio, Roland, PreSonus, ADAM Audio, EastWest, Korg, RME, PMC, ATV, Dubreq, Zylia 


NAMM Show Dag 1 verslag
, met productnieuws Soundcraft, AKG, JBL, Acon, Studiologic, Denon, Gemini, Lewitt, Tascam, Percussa, Pioneer DJ, MOTU


NAMM Show Dag 2 verslag
, met productnieuws Elektron, Dave Smith, Softube, Teenage Engineering, Slate Digital en meer!


NAMM Show Dag 3 verslag
, met productnieuws Waves, Oberheim, Korg, Dynaudio, Focusrite en Line 6, Korg, Eventide


NAMM Show Dag 4 verslag
, met productnieuws Tracktion, Boss/Strandberg, Kenton, Roli, Tascam, Doepfer, Api, Dexibell en SSL

 


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com