aanmelden
NAMM Show 2017 - Dag 1
Met productnieuws van Soundcraft, AKG, JBL, Acon, Studiologic, Denon, Gemini, Lewitt, Tascam, Percussa, Pioneer DJ, MOTU
Muzieknieuws 19-01-2017 08:01
De NAMM show is zojuist feestelijk geopend. Ondanks een mooi zonnetje in de rug hier in L.A. zijn we toch maar naar binnen gegaan en noteerden we na een razende rondgang de eerste nieuwtjes

Van 19 tot en met 22 januari wordt de NAMM show, de grootste muziekinstrumenten- en pro-audio beurs ter wereld, in Anaheim, California gehouden. Meer dan 5.000 merken en 1.500 exposanten uit 99 landen presenteren hier hun allernieuwste producten.
Volg het nieuws elke dag via www.interface.nl, en www.facebook.com/InterfaceNL voor het laatste nieuws.
 

Op deze pagina het verslag van de eerste dag met meteen al een spannende analoge synth die door Pioneer DJ in samenwerking met Dave Smith werd ontwikkeld. Verder een Live controller van Gemini nieuwe interfaces, een Roland toppiano en diverse mooie microfoons.

Eerder al publiceerden we al een preview, met interessante nieuwtjes van Akai, Antelope, Roland, PreSonus, PMC, ATV, Drubeq en Zylia : klik hier
 

  Preview - Dag 2 - Dag 3

 Pioneer TORIAZ AS-1 analoge synth

 


Pioneer gebruikte al een analoog filter van Dave Smith in hun SP-16 sampler, maar nu komen ze in samenwerking met Smith met een complete analoge synth die TORIAZ AS-1 heet. Deze monofone synth is gebaseerd op de DSI Prophet-6 heeft een touchpad keyboard, een slider en zeven effecten. Er zijn twee VCO's met drie continue variabele golfvormen plus noise, twee VCF's (lp en hp), twee envelopes, een lfo en een arpeggiator/step sequencer. Alle parameters zijn programmeerbaar en er zijn 495 presets plus ruimte voor 495 eigen sounds.

 De AS-1 heeft stereo outputs, koptelefoonaansluiting, midi in en out/thru, usb en een trigger input. De prijs ligt rond de € 549,- 

Meer info

   

 Gemini MAS-1

 


 


Een opvallende verschijning bij gemini was de MAS-1 daw controller voor Ableton Live. Nu zijn er al heel wat Live controllers, maar de MAS-1 is toch anders, duidelijk meer op de DJ gericht dan op de producer.  Natuurlijk heeft ie vier verlichte knoppen om je clips te triggeren en een transportblokje, maar ook acht draaiknoppen, vijf 100 mmm faders, een crossfader en draaiknoppen voor sends en eq plus een speciaal blokje tempo controls. Opvallend zijn de opties om je loops bij te werken v.w.b. in/out punt en lengte. Een vierkanaals usb interface is ingebouwd en via usb communiceert ie met je computer. Met het bijbehorende tafelstatief kun je hem in een hoek zetten voor een beter overzicht. De Amerikaanse prijs zou rond de 300 Dollar liggen.

 www.geminisound.com

 Acon Akoustica 7 Premium

   

Akoustica 7 Premium is de herschreven nieuwste versie van deze multitrack audio editing software voor editing, mastering en restauratie. Diverse uitstekende plug-ins van Acorn zijn ingebouwd als DeNoise, DeHum, DeClick, DeClip, Equalize, Verberate en Multiply. Nieuw is de spectral editor waarmee je enkel bepaalde frequentiegebieden kunt bewerken. Verder vinden we diverse loudness-tools, uitgebreide dither-opties, timestretch en een Phono Filter waarmee je signalen uit een draaitafel volgens de RIAA curve kunt decoderen.

Acoustica Premium ondersteunt Surround tot 7.1 en vst, vst3 en au plug-ins.

Acon Digital 

AKG P5i eerste live microfoon met mic-identification

 

Met de AKG P5i zet Harman de eerste stap naar het Harman Connected PA eco-system. In deze intelligente omgeving herkennen compatibele producten (microfoons, luidsprekers, mixers en di-boxes) elkaar en kunnen met elkaar verbonden worden waarbij userpresets worden overgenomen. Dit PA eco-system is ideaal voor gebruikers die minder tijd willen besteden aan de setup van hun audio-systeem. De AKG P5i is gebaseerd op de zeer betaalbare AKG P5 dynamische vocal microfoon met supercardioide karakteristiek en geïntegreerd windscherm, alles in een stevige metalen behuizing.

www.audioxl.nl, www.akg.com

 


AKG C636 handheld condensator microfoon


Met de nieuwe AKG C636 borduurt AKG voort op het legendarische studio-geluid van de AKG C535. Deze herontworpen topklasse zangmicrofoon bevat moderne technieken als double shock suspension en multilayer pop noise protection om feedback, handling- en popnoise tegen te gaan. Het resultaat is een ongeëvenaarde geluidkwaliteit en een microfoon met een extreem lineaire cardioide richtingskarakteristiek over het gehele frequentiebereik.

www.audioxl.nl, www.akg.com

  Denon DJ X1800 Prime

 

 

De X1800 Prime is een vierkanaals dj mixer met OLED display, phono/line en digitale S/PDif aansluitingen voor de vier inputs, twee mic aansluitingen, midi uitgang voor clocksignalen, een send/return voor externe effecten en een ingebouwde 24 bit/96 kHz usb audio interface.Voor de master output zijn er gebalanceerde XLR's en twee paar cinchaansluitingen. De X1800 kan ook in een lan worden opgenomen via Denon's eigen Engine protocol voor communicatie met bijv. de SC5000 Prime player.

Elk kanaal heeft een driebands eq met resonerend filter, er zijn 12 effecten en 4 dual sweep fx

www.denondj.com

 Gemini SDJ-4000


De SDJ-4000, opvolger van de 2000, is een zelfstandig werkende dj controller met twee mediaplayers en een vierkanaals mixer die ook analoge inputs heeft. Alle informatie kun je aflezen op het 7" kleurenscherm. Er zijn twee mic aansluitingen, 100mm pitch faders, een 45 mm crossfader, 16 pads met verlichting en twee effect processors waarmee je ook externe analoge inputs kunt bewerken, plus master FX. Via ethernet kun je twee extra Gemini mediaplayers aansluiten. Voor track analyse, temposync effecten en een database dien je de bijbehorende VCase software te gebruiken.

www.geminisound.com

 


JBL LSR7 active monitor series

 


De JBL Professional de LSR7 Powered Series is voorzien van de nieuwste generatie 5” en 8” JBL driver-technologie, Image Control Waveguide, geïntegreerd dual-amplification systeem en volledige room-eq controle. De LSR7 Powered Series is speciaal ontworpen voor muziekopname, (film)postproductie, toepassing in broadcast en gemakkelijk te combineren in schaalbare multi-channel monitor systemen. De compacte behuizing van de 705P en de 708P maken plaatsing in krappe ruimten (broadcast trucks) eveneens mogelijk. Het verlichte LCD display geeft toegang tot alle instellingen waaronder input trim, room eq (12 bands) room delay (18ms) en av sync delay (150ms). 

 www.jblpro.com

 Lewitt nieuwe LCT mics

 

 


Het Oostenrijkse Lewitt toonde in LA de LCT 440 Pure grootmembraan, cardioïde condensatormicrofoon. Onder het motto 'de best mogelijke klank met maximaal gebruiksgemak' biedt deze mic de beste eigenschappen van de LCT serie in een stevig compacte behuizing. De PURE  levert een zeer gedetaileerde klank met minimale ruis. Inclusief shock mount, popfilter, magnetisch windscherm en opbergetui gaat de LCT 440 PURE zo'n 270 Dollar kosten.

Nog goedkoper is de LCT 240 PRO, een instapmodel cardioide condensator mic, voor zo'n 150 Dollar.

Ook was bij Lewitt de al eerder geintroduceerde  LCT 640 TS te zien, een condensatormicrofoon met dual output mode. Hierbij wordt het signaal van de twee membranen afzonderlijk verwerkt. Na de opname kun je met de bijbehorende Polarizer plug-in kiezen voor omni, wide, cardiod, supercardiod, figure-8 en alles daar tussenin. Het is ook mogelijk om met één LCT 640 TS stereo of M/S stereo opnames te maken.

www.lewitt-audio.com

Nieuwe Big Knobs van Mackie The Big Knob monitor controllers van Mackie zijn vernieuwd en in twee modellen werd een usb audio interface ingebouwd. De eenvoudigste is de Big Knob Passive, met twee stereo inputs, aansluitingen voor twee sets monitors en een grote volumeknop. De Big Knob Studio heeft een ingebouwde Onyx usb audio interface, drie inputs en twee stereo monitor outputs. Verder twee koptelefoon aansluitingen en een talkback mic. Big Knob Studio+ heeft een 192 kHz, 24 bit Onyx audio interface en vier inputs, drie monitor outputs en een 'amp driven' audio output voor een koptelefoon distributiesysteem.

www.mackie.com

MOTU audio interfaces

 


Motu introduceerde drie nieuwe interfaces, de M64, 8D en de LP32, alledrie met usb 2.0, AVB/TSN networking, standalone mixing, dsp fx, wi-fi control en class compliant drivers.

De M64 heeft een optische en coaxiale bank MADI aansluitingen voor 256 kanalen digitale I/O.

De 8D doet het met twee stereo paren AES3 I/O en twee stereo paren S/Pdif (coax) voor 8 kanalen digitale I/O.

De LP32 heeft 4 x achtkanaals ADAT I/O voor 32 kanalen (of 16 SMUX) digitale in en outputs.

Alledrie hebben ze DSP voor een 48 kanaals mixer met 12 stereo bussen en modled analog fx.

www.motu.com

 Percussa Synthor System 8

 

 


Percussa Synthor System 8 is een modulair synthesizersysteem dat bestaat uit drie delen. Een digitale hardware synthesizer module, de “Percussa Engine”, een control surface dat tevens als draadloos basisstation fungeert, de “Percussa Remote”, en acht draadloze controllers “Percussa Audiocubes” in de nieuwste uitvoering. De Engine en Remote modules zijn in een elegant aluminium rack gemonteerd (zie foto). De Synthor sound engine in de Percussa Engine is eenvoudig te updaten via een sd kaart. In de Engine zit een quad core cortex A17 cpu met een linux kernel met 64-bit parallel dsp processing. Het lcd kleurendisplay is met 1600x480 pixels lekker groot. Behalve midi in, out en thru zijn er 4 usb slots en zes audio uitgangen. Met behulp van twee audio inputs kun je externe audio sampelen en bewerken. Je kunt nog acht extra Audiocubes toevoegen, waarmee het totaal op 16 komt.

www.percussa.com

  

 

 

 Presonus nieuwe audio interfaces


Bij Presonus zagen we twee nieuwe betaalbare usb 2.0 audio interfaces. De Studio 2|6 ($ 199,-) en de Studio 6|8 ($ 299) gaan tot 192 kHz bij 24 bit, bevatten twee pre-amps en midi in/uit. De mic inputs met fantoomvoeding kunnen ook voor lijnsignalen en gitaren gebruikt worden. De 2|6 heeft verder vier gebalanceerde jack outputs, de 6|8 heeft nog twee extra lijn/instrument inputs en S/PDif I/O. Je krijgt er Studio One Artist software bij.

 www.presonus.com

Reloop RMX-90 DVS

 

 

Dit is een vierkanaals dj mixer voor Serato en DVS met een ingebouwde acht in/ acht uit usb audio interface. Elk kanaal heeft een driebands eq en een bipolair low-cut/high-cut filter met resonantie. verder heb je de beschikking over 12 sync effecten met bijbehorend display. Alle knoppen verzenden en ontvangen midi,. Je krijgt er de volledige versie van Serato DJ incl. DVS extensie bij.

De prijs is € 1000,-

www.reloop.com

 

Roland RD2000


De RD2000 is het nieuwe topmodel in de collectie digitale piano's van Roland. Deze bevat twee piano engines, eentje voor akoestische piano's met volledige polyfonie die gebruik maakt van de laatste V-Piano techniek en een 128stemmig polyfone E-piano library met alle beroemde electrische piano's uit de sixties en Roland's eigen RD-1000 en MKS-20. Beide engines kunnen gelijktijdig gebruikt worden. Bij een topklasse piano hoort een topklasse klavier, het PHA-50 hammer-action klavier heeft toetsen die uit hout en kunststof zijn vervaardigd, voor een optimale feel en een lange duurzaamheid. De RD2000 is meteen een perfect masterkeyboard met scene memories, knoppen en sliders met LED's, acht zones en meer. Daarnaast is een usb audio/midi interface ingebouwd om virtuele instrumenten op een computer te bespelen en de output daarvan de RD2000 binnen te halen. 

www.roland.com

Soundcraft Ui24R - digital mixing en multi-track recording Systeem

Met de nieuwe Ui24R borduurt  Soundcraft voort op de kleinere Ui12 en Ui16 met een ruimer palet aan mogelijkheden: 24 inputs waarvan 20 Studer-design mic preamps, 8 XLR outputs, dual-path multitrack recording (32in/32out usb Recording Interface én usb storage) en ingebouwde dual-band wifi (2.4GHz én 5GHz) voor een  draadloze bediening gelijktijdig vanaf een maximum van 10 iOS, Android, Windows, Mac OS en/of Linux apparaten via een html 5 interface.

De Ui24R is  compatibel met het Harman Connected PA eco-systeem. Samen met de Connected PA app herkennen apparaten elkaar automatisch en wisselen user-presets met elkaar uit. Het resultaat is een snellere opbouw van het systeem.

www.audioxl.nlwww.soundcraft.com

Steinberg HALion 6, HALion Sonic 3 en Absolute 3

 

 


Steinberg laat weten dat ze binnenkort nieuwe versies uitbrengen van een aantal van hun producten. HALion 6 heeft er een nieuwe wavetable synthese-afdeling bijgekregen en met de nieuwe sample editor kun je samples opnemen, mappen en direct bespelen in het programma zelf. Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen GUI ontwerpen en de Library Creator maakt het mogelijk om je eigen instrumenten in een standaard VST instrument om te zetten. Verder is het programma nu 64 bit AAX compatibel en bevat het ook HALion Sonic 3.

HALion Sonic 3 heeft er 25 GB aan samples bijgekregen, waaronder strings, brass, twee vleugels en twee wavetable/granulaire synths. Ook de collectie effecten is groter geworden, dankzij de komst van Resonator, Vintage Compressor, Tube Saturator, REVerence convolutie galm en de VST amp simulation.

Absolute 3 is een suite aan software instruments waaronder de nieuwste versies van Halion, HALion Sonic, Groove Agent, Padshop, Retrologue en diverse sample libraries; Hypnotic Dance, Triebwerk, Dark Planet en Zero Gravity.

www.steinberg.net

Studiologic Numa Compact 2

 

Bij Studiologic was versie 2 van de Numa Compact te bewonderen en te bespelen. Dit compacte en lichte (7 kg) masterkeyboard met aftertouch heeft 88 toetsen (Fatar) en twee luidsprekers aan de achterzijde. Voor pitchbend en modulatie worden twee kleine metalen joysticks gebruikt. De ingebouwde klankgenerator biedt 88 sounds waaronder, akoestische en elektrische piano's, keyboards, bas en gitaren, orgels, synths etc. In de 1 Gb geheugen kun je je eigen samples laden en je beschikt over zes effecten gelijktijdig.

Op het gebied van aansluitingen vinden we midi in en out, usb voor midi en voeding, stereo audio out, koptelefoonaansluiting en twee ingangen voor controllerpedalen. 

 De prijs zal rond de 500 Euro liggen.

www.studiologic.com

Tascam TM mics

Bij Tascam zagen we een betaalbare kleinmembraan condensatormicrofoon met nierkarakteristiek, de TM-60. Deze kan zijn voeding halen uit een interne batterij, wat stroom spaart als je met een mobiele recorder of iPad opneemt. Hij weegt 225 gram, heeft een aan/uit schakelaar en je krijgt er een plopkap, tafelstatief, kabel en opberghoes bij.

Daarnaast zijn er de TM-280 en TM-180, beide grootmembraan condensatormics met nierkarakteristiek incl. opbergdoos en shock mount. Ze hebben een laag-af filter en een -10 db padschakelaar.

TM-DRUMS is een set van vijf mics voor een drumkit met de TM-50D voor de kick, TM-50DS voor de snare en twee TM50C overheads. De 50D en 50Ds zijn dynamische microfoons met een niervormige richtingskarakteristiek, de TM50c's zijn condensatormics met een omni patroon.

www.tascam.com

UA Apollo Twin MKII

 


De nieuwe versie van de Apollo Twin Thunderbolt audio interface heeft meer rekenkracht, extra voorzieningen voor de monitor controller en betere AD en D-A converters, vergelijkbaar met die in de Apollo 8 en 16. Men heeft een talkback mic ingebouwd plus dim, mono, mute en alt monitoring functies. De Apollo Twin MKII heeft twee mic/line inputs met Unison-enabled preamps, een hi-z input, stereo monitor uit, twee line outputs en een hoofdtelefoonaansluiting. Je krijgt er de Realtime Classics UAD plug-in bundle bij.

www.uaaudio.com

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Interface, maar bekijk hier op Interface.nl alvast de volgende artikelen:


NAMM Show Preview, met productnieuws Akai, Antelope Audio, Roland, PreSonus, ADAM Audio, EastWest, Korg, RME, PMC, ATV, Dubreq, Zylia 


NAMM Show Dag 1 verslag
, met productnieuws Soundcraft, AKG, JBL, Acon, Studiologic, Denon, Gemini, Lewitt, Tascam, Percussa, Pioneer DJ, MOTU


NAMM Show Dag 2 verslag
, met productnieuws Elektron, Dave Smith, Softube, Teenage Engineering, Slate Digital en meer!


NAMM Show Dag 3 verslag
, met productnieuws Waves, Oberheim, Korg, Dynaudio, Focusrite en Line 6, Korg, Eventide


NAMM Show Dag 4 verslag
, met productnieuws Tracktion, Boss/Strandberg, Kenton, Roli, Tascam, Doepfer, Api, Dexibell en SSL

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com