aanmelden
NAMM Show 2017 - Preview
Met productnieuws van Akai, Antelope Audio, Roland, PreSonus, ADAM Audio, EastWest, Korg, RME, PMC, ATV, Dubreq, Zylia
Muzieknieuws 16-01-2017 16:01
Interface reist binnenkort naar Anaheim, om op de jaarlijkse NAMM Show te ontdekken wat we komend jaar allemaal voor mooie nieuwe producten kunnen verwachten. Nu al hebben een aantal fabrikanten losgelaten wat ze laten zien in L.A.. Lees daarover in dit artikel.

Het is al vroeg in het jaar maar de NAMM show is meteen een hoogtepunt voor importeurs, fabrikanten en vakhandel. Talloze bekende en minder bekende fabrikanten van hard- en software tonen dan -vaak voor het eerst- hun allernieuwstee producten. NAMM biedt dus daadwerkelijk een kijkje in de toekomst, hoewel het bij sommige producten lang kan duren voor ze daadwerkelijk te koop zijn! 

 

Hieronder vind je de items die we voorafgaand aan de beurs al hebben verzameld.  Tijdens de beurs, van 19 tot en met 22 januari, zal Interface je elke dag vanaf de NAMM show op de hoogte houden van meer opwindende nieuwe producten. Er is een tijdsverschil van 9 uur tussen LA waar de Namm wordt gehouden en Nederland, dus check dus onze website vanaf 20 november voor het allerlaatste nieuws!

Dag 1 Dag 2 - Dag 3

Akai MPC

Akai veranderde enige jaren terug de MPC van een zelfstandig workstation in een hardware controller voor de MPC software, die dan op een computer draaide. Sommige gebruikers beschouwden dat als verraad aan het originele, door Roger Linn bedachte concept van de MPC. Maar nu  introduceert Akai twee nieuwe MPC's die wel standalone - dus zonder computer-  gebruikt kunnen worden.

De MPC live ziet er hetzelfde uit als de reeds bestaande MPC Touch, maar werkt dus ook zonder computer. Er is een 7 "kleuren  touchscreen, 16 verlichte pads en diverse encoders. Hij bevat 2 GB sampling ram en 16 GB opslaggeheugen. Het is ook mogelijk om 2,5" sata drives direct aan te sluiten.

Erg handig is het feit dat deze MPC behalve met een externe voeding ook een ingebouwde, oplaadbare accu heeft. Verder vinden we stereo line inputs, phono input, 2x midi in/out en drie usb 3.0 connectors voor aansluiten van thumb drives en controllers.

De prijs in Dollars is 1199,-

Een stuk uitgebreider nog is de tweede machine, de MPX C. Deze heeft een fraai opklapbaar 10,1 "multi-touch scherm, 16 pads en 16 draai encoders met mini display. Verder heeft ie alles wat de Live heeft, inclusief MPC software 2.0, maar als extra's CV/Gate outputs (!), 4 x midi in en 4 x midi out.

Al met al een geweldige machine voor muziekproductie live en in de studio die de traditie van de MPC weer nieuw leven inblaast.

De prijs in Dollars is 1999,-

Meer info

 ADAM Audio S Serie monitors

 


Adam introduceert een nieuwe toplijn studio monitors, voorlopig bestaande uit vijf modellen;  S2V, S3H, S2V desktops en twee modellen met dubbele woofer, de S5V en de S5H. De H staat hier voor horizontaal gebruik. Ze hebben allemaal de nieuwe Extended Linear Excursion woofers, hybride dome/cone mid speakers, nieuwe waveguides voor de laatste generatie S-ART tweeter en een krachtige dsp processor met de nieuwste SHARC chips. Daarmee kan de weergave bijgestuurd worden en bestaat de optie van digitale aansluitingen.

De behuizing  is vervaardigd van extra dik materiaal dat trillingen tegengaat, diffractie wordt tegen gegaan door de afgeronde hoeken.

Volgens ADAM biedt de S-Serie een nauwkeuriger weergave, een brede en consistente afstraling, hoog vermogen en een zeer gedetailleerde klank.

Meer info

 Antelope Audio Orion 32 HD

De nieuwe Orion 32 HD van Antelope Audio is een 19" 32 kanaals HDX  en USB3 AD/DA interface. In combinatie met Pro Tools HD en native daws levert deze interface in totaal 64 kanalen (in en out) 24 bit, 192 kHz audio met minimale latency.  Antelope heeft het zelfs over een latency van twee samples!. Er is een super nauwkeurige clock generator ingebouwd. Daarbij beschik je over dsp fx zoals vintage eq en compressors plus Auraverb galm. De 32 analoge in- en outputs lopen via DB-25 multiconnectors en verder zijn er coaxiale, optisch/adat en Madi digitale connectors.

Meer info

 EastWest Midi Guitar Series

 


EastWest, maker van talloze fraaie sample libraries, gaat een aantal van haar producten speciaal aanpassen voor de Fishman TriplePlay Wireless MIDI Guitar Controller. Volgens EastWest is TriplePlay het beste systeem voor midigitaren. De EastWest Midi Guitar Series bevat opnieuw geprogrammeerde EW libraries die specifiek op expressiemogelijkheden van gitaren met het Fishman systeem afgestemd zullen zijn.

EastWest

Fishman

Nieuwe uitvoering voor Korg synthesizers

Korg brengt vier bestaande synthesizers in een nieuwe uitvoering. Het gaat om beperkte oplages die technische identiek zijn aan de originelen maar er anders uitzien.

De oorspronkelijke MS-20 werd in 1978 geïntroduceerd en veroverde onmiddellijk de harten van muzikanten en sounddesigners met zijn flexibele, semi-modulaire opbouw en uiterst betaalbare prijs. 35 jaar later gebeurde hetzelfde maar dan met de MS-20 mini. In 2017 komt er een supercleane White Monotone uitvoering als limited edition.

De Korg Kronos in de 88-toetsenuitvoering is in een beperkte oplage beschikbaar in een  smaakvolle, goudkleurige versie. Het gouden bedieningspaneel reflecteert omfloerst het licht en de sunburst zijpanelen accentueren de houtnerf en stralen warmte uit.

Van de Korg Krome komt er een Platina-uitvoering, waarmee je je op het podium en in de studio kunt profileren. De platina kleur is in beperkte oplage beschikbaar voor alle drie de Krome modellen, 61/73/88 toetsen.

www.voerman.nl, www.korg.com


Korg Odyssey FS

 

Nadat Korg eerder al een ARP Odyssey re-issue op 86% van het originele formaat uitbracht, laten ze nu weten dat er een tweede versie komt, de ARP Odyssey FS. FS staat voor full-size, dus in het originele formaat, met grote toetsen. De limited edition FS wordt in de VS geassembleerd onder supervisie van David Friend, mede-oprichter van ARP.

De ARP Odyssey FS is een analoge duofone synth die de drie low-pass filtervarianten uit de drie versies die ARP produceerde bevat en is verkrijgbaar in wt, zwart/goud en zwart/oranje.

Hij zal vanaf februari verkrijgbaar zijn en kost $ 1599,- in de VS.

 

Meer info

 


Korg Brengt ook Gadget, hun iOS virtuele studio, uit in een versie voor Mac OS X. Gadget is een complete daw met 30 instrumenten. De software kan standalone gebruikt worden of als vst/au/aax/nks plug-in in je favoriete daw.

Meer info

 RME Fireface UFX II

  

De Fireface UFX II is een 60 kanaals 192 kHz usb 2 interface. Die 60 kanalen bestaan uit 12 analoge (4 met mic preamp), 16 Adat en 2 kanalen AES in- en outputs, dus 30 in/30 uit totaal. Daar komen nog wordclock i/o en 2x midi in/out bij. De converters, analoge in/outputs, koptelefoon aansluitingen en mic inputs zijn helemaal nieuw ontworpen. De UFX II is vergelijkbaar met de UFX+ maar dan zonder MADI, Thunderbolt en usb 3.

De UFX II heeft ook DURec, Direct USB Recording. Op de voorkant zit een slot voor usb sticks en thumb drives.

Als optie kun je de Advanced Remote Control aansluiten.

Meer info

ATV aFrame

ATV het nieuwe bedrijf van Roland-oprichter Ikutaro Kakehashi presenteert de aFrame, een percussie instrument dat volgens ATV een mix is van een akoestisch instrument, dsp technologie en traditionele ambachtelijke Japanse expertise. De aFrame is een prachtig vierkanten bamboe frame van ongeveer 40 cm doorsnede met een uit de kluiten gewassen speeloppervlak dat is voorzien van piëzo microfoons en drukgevoelige sensoren die een dsp circuit aansturen. Het controlepaneel bevindt zich discreet aan de onderkant. Je kunt er op slaan, scratchen, wrijven, aaien, alles wordt vertaald in klanknuances. De zelf ontwikkelde “Adaptive Timbre Technology” technologie zorgt voor een zeer expressieve “electro-organische” klank. De elektronische klanken ontstaan door de harmonisch inhoud van meerdere klankbronnen dynamisch in realtime te bewerken.

www.atvcorporation.com - www.aframe.jp

Roland

Roland zal in elk geval de Go:MIXER tonen, een draagbare mini mixer vooral voor mobiele apparaten met drie stereo inputs, mic in en gitaar in en een stereo out. De voeding komt uit de usb bus.

Verder introduceert Roland een nieuwe lijn usb audio interfaces onder de naam Rubix. Er zijn drie modellen de 22 (2i/2o), 24 (2i/4o) en 44 (4i/4o), allemaal met mic preamps, HI-Z input, midi i/o en ingebouwde hardware compressor/limiter in de 24 en 44.

Maar we verwachten toch dat Roland met nog meer nieuws zal komen als de beurs echt begint.

Roland

Presonus_Studiolive 32.4.2 Serie III

 


 

De Studiolive 32.4.2 Serie III is de nieuwste generatie van Presonus' digitale console/recorder met 40 ingangen en touch-sensitive gemotoriseerde faders. 32 kanalen hebben XMAX preamps en alle kanalen zijn voorzien van de nieuwe Fat Channel processing met vintage-stijl EQ en compressie. Er zijn verder 16 FlexMixes (Aux mixes, Subgroups, of Matrix mixes), vier dedicated subgroups en vier interne effects buses. Het lcd kleuren touchscreen is met 7” behoorlijk groot uitgevallen. Je kunt op drie manieren mutitrack opnames maken; intern op een sd kaart, 34 kanalen i/o via de usb interface ,of 55 i/o via de ingebouwde AVB interface. De mixer kun je via Mac OSX, Windows en iPad (UC Surface 2) of iPhone en Android devices (Qmix-UC) bedienen. Je krijgt er Capture live-recording software en Studio One Artist daw software voor Mac en Windows bij.

www.hyperactive.nl, www.presonus.com

PMC 

 

PMC introduceert op de NAMM twee nieuwe actieve monitors, MB3 en BB6, met analoge en digitale ingangen. Ze zijn voorzien van klasse D versterkers en het Active Transmission Line systeem. beide modellen zijn verkrijgbaar in enkelvoudige of dubbele behuizing (XBD). DE MB3 en BB6 zijn drieweg systemen met een 12"(MB3) en een 15" (BB6) Radial driver met koellichaam

PMC


Dubreq Stylophone Gen X-1


De Dubreq Stylophone is een vrij primitieve monosynth uit de jaren 60, die we vooral kennen van de solo in Bowie's 'A space oddity'. Dubreq is enige jaren geleden opnieuw opgericht en maakt de originele Stylophone, de S2 synth en de Stylophone Beatbox. Op de NAMM wordt de nieuwe Stylophone Gen X1 gepresenteerd. Dit is een uitgebreidere versie van de originele Stylophone, met o.m. een filter, lfo, een delay en een envelope generator. Je bespeelt de Gen X-1 met een stylus of een ribbon en hij heeft een ingebouwde speaker.

Dubreq

Zylia Portable Recording Studio


 

Met ZYLIA Portable Recording Studio kun je in een keer een 360 graden multitrackopname maken. De software scheidt achteraf de opname in verschillende sporen/instrumenten. Het was van origine een crowdfunding project, maar is nu ook daadwerkelijk te koop. Het systeem bestaat uit drie delen: de ZM-1 microfoon zelf, de Studio applicatie software voor Mac OSX, Windows en Linux, en de Cloud processing service voor  online opslag, processing van opnames en datasynchronisatie tussen meerdere units. De speciale zm-1 mic met usb aansluiting, bevat 19 kapsels en levert 24 bit, 48 kHz opnames.

Zylia 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com