aanmelden
CEO Uli Behringer kondigt een Minimoog D kloon aan
De Behringer D synth module in eurorack formaat voor $ 400,-
Muzieknieuws 10-03-2017 08:35
Er gingen al langere tijd geruchten dat na de DeepMind 12, Behringer bezig is met een compacte low-budget synthmodule. Mede naar aanleiding van opmerkingen van Uli Behringer zelf, die speculeerde over een hele serie synths en drummachines zou het heel goed de “D” minimoogkloon kunnen zijn. Of dit project er ook echt zal komen en zoja wanneer is nog onduidelijk.

Het betreft dus een desktop model synth maar wel in Eurorack formaat. Het uiterlijk en de layout  zijn ontleend aan de Minimoog, net als het signaalpad en het feit dat er discreet onderdelen gebruikt worden. Er zijn drie oscillators met keuze uit vijf golfvormen, een schakelbaar low/hi 24 dB ladder filter met resonantie plus een lfo met driehoek en variabele pulse. Verder nog een ruis generator en een overdrive circuit. Het apparaat zou midi in & thru en usb aansluitingen hebben. Op de afbeelding zijn nog enkele cv ingangen (pitch, trigger, filter, volume en modulatie) te zien en er is ook een ingang voor externe audiosignalen. Achterop zitten twee audio uitgangen : high en low.

Bijzonder zou de mogelijkheden zijn om via midi maximaal zestien D synth modules aan te sluiten om zo een polyfone synthesizer te creëren.

De bedoeling is dat de synth rond de $ 400,- gaat kosten.

Distributie: FACE-BE, +32 3 844.67.97

www.face-be.eu, www.behringer.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com