aanmelden
Verslag vanaf de Musikmesse & Prolight+Sound 2017 Frankfurt
Al het nieuws van de beurs online
Muzieknieuws 07-04-2017 18:04
Afgelopen dinsdag is de jaarlijkse Musikmesse & Prolight+Sound beurs in Frankfurt weer van start gegaan; Prolight+Sound loopt tot 7 april en de Musikmesse tot 8 april. Ondanks dat veel nieuwtjes al in januari op de Amerikaanse NAMM beurs onthuld zijn, viel er toch verrassend veel nieuws te bewonderen. Op deze pagina houden we je tijdens de beurs continu op de hoogte van de nieuwe producten die we tegenkomen.
Vind hieronder de nieuwe producten die de volgende merken op Musikmesse en Prolight+Sound lanceerden: Nord, Antelope, Korg, Numark, Gem, Yamaha, Hedd, Townsend, 2Box, UK Sound, Giraf, Manley, Waldorf, Presonus, Warm Audio, Focal, Radial, ESI, Best Service, Soundcraft, Ampeg, Arturia, Zynaptiq, sE Electronics, Ferrofish, Kawai, Stefan Schmitt, Drawmer, Prodipe.

Elke dag van de beurs vullen we deze pagina aan met de nieuwe items die we tegenkomen, dus zet hem in je favorieten.

Wie zelf de beurs wil bezoeken kan hier terecht voor meer informatie. Een dagkaart kost € 30,-. Hou er wel rekening mee dat behoorlijk wat merken niet aanwezig zijn, waaronder Roland, Akai, Moog en Universal Audio.

  


Clavia Nord Stage 3

 


Bij de nieuwe Nord Stage 3 is nogal het een en ander veranderd ten opzichte van versie 2. De afdeling piano's is sterk uitgebreid en biedt nu 2 GB aan geheugen. De polyfonie is opgevoerd naar 120 stemmen en er is een filtersectie bijgekomen. Maar de Stage 3 is een stuk veelzijdiger geworden met de integratie van een Nord Lead A1 modeling synth voorzien van een eigen OLED-display en de mogelijkheid om samples af te spelen èn de CD2 orgel simulatie voor allerlei toonwiel- en transistororgels. De drie soundengines kun je gelijktijdig gebruiken en het is mogelijk twee piano's, orgels (met leslie simulatie) of synths te layeren. Natuurlijk is er een uitgebreide effectsectie en het omschakelen van sounds verloopt naadloos.

Er komen versies met 88 (weighted hammertoetsen) , 76 of 73 toetsen die vanaf juni in de winkel moeten liggen.

Meer info


Gem Promega 2+

 


 

 

Gem presenteerde hun nieuwste keyboard, de Promega 2+, handgebouwd in Finland! De 2+ bevat piano's, vleugels, elektrische piano's, clavinetten, diverse orgels, strijkers, bassen en synthetische stemmen en bassen verdeeld over drie secties. Alle sounds zijn gebaseerd op samples in combinatie met modeling, de polyfonie bedraagt 160 stemmen. Voor een realistische levendige klank zorgen de Natural String Resonance, Filter Algorithm Dynamic Emulation, Advance Release Technology en Damper Physical Model. In totaal heeft de 2+ 45 sounds, in 64 presets, incl splits en layers en er zijn 64 user memories. Er is een dubbele effectprocessor, eentje voor galm en een chorus, delay, flanger, wah, phaser, tremolo, exciter en compressor. Voor het overzicht zorgen het kleine alpha-numerieke display en een viertal led-displays en er zijn vier faders, vijf draaiknoppen en flink wat schakelaars. Het weighted toetsenbord telt 88 toetsen, het totale gewicht is 25 kilo. De Promega 2+ heeft gebalanceerde outputs, 2x aux out, digitale input, stereo input, 2 x usb (midi en syteem updates) plus midi in/out/thru.

 

Meer info

 


Yamaha DD-75

Yamaha toonde de DD-75 digital drumkit met acht velocity-sensitive pads en twee voetpedalen. Hij zit vol drumsounds uit de DTX-Multi12, plus diverse nieuwe percussiekits en elektronische drumsounds; in totaal 570 sounds. De DD-75 is compact, weegt 4,5 kg, werkt op batterijen en heeft naast een hoofdtelefoonuitgang een ingebouwde versterker en speakers incl baspoort. Via de Aux in kun je een player aansluiten en verder zijn er midi in en out connectors. De prijs zal rond de € 250,- liggen.

Meer info

 

 


Townsend Labs Sphere L22

 Na Slate komt nu ook Townsend Labs met een modeling microfoon, de Sphere L22. Het systeem bestaat uit groot-membraan, tweekanaals condensatormicrofoon en de bijbehorende dsp plug-in, waarmee je de output van de mic het karakter van diverse beroemde microfoons kunt meegeven. Maar behalve het klankkarakter incl. proximity effect en off-axis response, kun je ook de richtingskarakteristiek na de opname(!) bepalen. Verder is het mogelijk om met één Sphere L22 microfoon een stereo opname te maken en om twee mics fasecoherent te modelen uit hetzelfde bronsignaal. De modeling plug-in werkt als aax, vst en au plug-in, maar ook met UAD interfaces als de Apollo, waarmee een latency van 1,6 msec mogelijk is. Momenteel kun je kiezen uit acht models – o.m. Neumann, Coles, Shure en AKG – plus de onbewerkte mic output.

Meer info

 

 

 

2box Drumit Three

 


 

De Drumit Three van 2box gebruikt dezelfde techniek als de al bestaande Drumit Five, maar dan met een Universal Trigger Interface, waarop je zowel standaard pads als piëzo mics kunt aansluiten. Daarmee is het apparaat compatibel met zowat alle pads die er verkrijgbaar zijn. Er zijn 15 trigger inputs en vier audio outputs met 24 bit converters. De module kan overigens ook via midi bespeeld worden. Drumit Three heeft 4 GB geheugen waarin diverse door beroemde drummers ingespeelde multi-layer preset sounds zitten. Met de bijbehorende Mac/Windows editor kun je je eigen wave-bestanden via usb naar de module sturen.

Meer info

Antelope Audio Goliath HD

 


 

Goliath HD is het nieuwe vlaggenschip van Antelope. Deze Thunderbolt/USB 3.0 interface voor Pro Tools biedt 64 kanalen audio i/o, waarvan 16 met Accusonic preamps, 64 bit 'Acoustically Focused Clocking' jitter-management en ESS converter chips met noise-lowering techniek. Er zijn 32 analoge inputs, 32 analoge outputs, mastering grade outputs en twee MADI aansluitingen. Maar er is meer; vier gitaar inputs, twee re-amp outs met trafo, een ingebouwde talkback, twee hoofdtelefoonaansluitingen en twee paar analoge inserts. De ingebouwde dsp levert diverse gemodelde vintage processors en uitgebreide mix- en routingopties. Alle instellingen kun je als preset opslaan en via het touchscreen oproepen en editten.

Meer info

 


Uk Sound 1173 Mic Pre Compressor

 


 

Nieuw bij het Amerikaanse UK Sound, onderdeel van BAE, is de 1173 pre-amp/compressor, een combinatie van een op Neve ontwerpen gebaseerde mic pre-amp met een FET compressor. Zo wordt de traditionele Engelse sound van de pre-amp gecombineerd met een Amerikaans klinkende compressor voor een 'affordable' prijs. Het een unit 19” apparaat heeft DI, line en mic inputs, faseschakelaar en high-passfilter voor de preamp. Met de preamp out regelaar bepaal je de treshold voor de compressor die attack en release regelaars heeft en keuze uit vier ratio's. Je kunt een filter in het sidechain circuit schakelen.

Meer info

 

Gyraf Gyratec XXIV 


 

Bij Gyraf was de nieuwe Gyratec XXIV stereo compressor te bewonderen. Gyraf noemt het een Passive/Agressive compressor, dus er worden geen active componenten gebruikt, enkel een metaalfilm weerstand, een trafo en een lichtgevoelige weerstand (optocoupler). Er zijn twee sidechains met linear tilt emphasis, die tegelijk actief zijn. Met de ene kun je bijvoorbeeld korte transients aanpakken en met de andere de gain op langere termijn beïnvloeden. Je kunt trappenloos morphen tussen de twee. Verder kun je ook trappenloos tussen standaard stereo en M/S, en tussen feedforward en feedback variëren. Vreemd genoeg is het niet zomaar mogelijk de Gyratec XXIV aan te schaffen. De gebruikte optocoupler bevat namelijk Cadmium en dat mag in de EU niet meer verkocht worden. Als je er een wilt kopen, dien je een leasecontract te ondertekenen met de bepaling dat de optocouplers Gyraf's eigendom blijven...

Meer info

Manley Reference Mono Silver

 Bij Manley konden we de ambitieuze Reference Mono Silver condensator microfoon bewonderen. Deze bevat een door Manley zelf ontwikkeld kapsel met een goudbedekt membraan dat gebaseerd is op de beroemde Sony C-37A. De mic bevat een 5670 buis in een nieuw ontwikkeld circuit met handgewikkelde IRON transformator. De Silver is schakelbaar tussen omni en cardioïde en leent zich perfect voor stemopnames, snaarinstrumenten, saxofoon en drum overhead. De prijs zal rond de 4500 Euro liggen

Meer info

Waldorf Quantum

 


De nieuwe Quantum is een achtstemmige hybride keyboardsynth met drie digitale oscillators per stem en analoge filters. De oscillatoren bieden behalve de standaard golfvormen ook wavetables, particle sampling en Resonator. Bij de resonator worden korte impulsen een meervoudige delay ingestuurd, een systeem dat enigszins vergelijkbaar is met PM-synthese. De wavetable afdeling is vergelijkbaar met de Waldorf Nave, inclusief speech-functie. Je kunt ook je eigen wavetables maken. Quantum is een digitale synth maar hij heeft twee analoge filters. Elke stem heeft daarnaast twee 'OTA-gebaseerde' filters en een digitale processor die Former heet voor bit crushing, overdrive en filtereffecten. Daarnaast is er nog een digitale effectsectie, zes envelopes, zes lfo's en een arpeggiator. Voor 80% van alle parameters is er een dedicated knop, de andere functies worden via een groot hi-res touchscreen bediend. Er zijn twee stereo outputs – voor elke layer een - stereo audio in, tweemaal usb – een voor je daw en een voor een midi controller – plus midi in/out/thru. De aansluitingen voor het sustain- en het volumepedaal kun je ook als cv inputs gebruiken. De Quantum is nog in ontwikkeling, Waldorf verwacht dat ie aan het eind van dit jaar op de markt zal komen voor een bedrag rond de 3000 Euro.

Meer info

PreSonus StudioLIve 24

 


 

Na de 16 kanaals en 32 kanaals StudioLive Series III presenteert PreSonus de nieuwe StudioLive 24 digitale mixer/recorder. Deze heeft 24 inputs met touch-sensitive gemotoriseerde faders en recallable XMAX class A preamps plus een gemotoriseerde fader voor de stereo output. Binnenin is de StudioLIve 24 identiek aan de StudioLive 32 en alle kanalen zijn beschikbaar via usb en AVB. Met usb heb je 40 in- en outputs, met AVB 55 kanalen totaal. Opnemen met de 24 kan zonder computer of laptop want PreSonus Capture software is ingebouwd in de mixer. Hiermee kun je 34 sporen opnemen op de ingebouwde SD recorder. De opname met alle mixerinstellingen incl. Fat Channel, kun je vervolgens openen in de bijgevoegde Studio One Artist daw software. Bedienigsgemak staat voorop bij deze mixer; je kunt elk kanaal en elke bus aan elke gewenste fysieke fader toewijzen en ook de Fat Channel parameters aan knoppen naar keuze toewijzen. Behalve vier subgroepen zijn er 16 Flexmixes die bruikbaar zijn als aux, subgroep of matrix mix en alles is via een iPad, Mac of Windows computer draadloos te bedienen. StudioLive 24 wordt in het tweede kwartaal verwacht en zal in de VS 2500 Dollar gaan kosten.

 

Meer info

Warm Audio WA-14

 

Na versies van beroemde randapparatuur stort Warm Audio zich op microfoons. Het begon met de W87 maar nu is er de nieuwe WA-14, waarvoor de klassieke AKG C414 model stond en dan de EB versie met CK12 kapsel. Deze groot-membraan condensatormicrofoon kan een groot dynamisch bereik aan en doet het uitstekend met vocals, blazers en drums. De WA-14 heeft schakelbare nier, omni en achtvormige karakteristiek, een CineMag trafo en een padschakelaar. De prijs zou € 599,- bedragen, een koopje als je bedenkt wat de originele C414 EB doet op de tweedehandsmarkt.

Meer info

Focal Shape monitors

 


Focal pakte stevig uit met een compleet nieuwe serie compacte, nearfield monitors in de betaalbare sector. De Shape serie bestaat uit drie modellen, de 40, 50 en 65 met respectievelijk 4”, 5” en 6” woofers en 1” tweeter. Focal meldt dat ze diverse maatregelen hebben getroffen om de Shapes zoveel mogelijk akoestisch transparant te maken. Deze tweeweg speakers hebben allemaal twee passieve radiators in de zijwanden en bieden diverse instelmogelijkheden (3x eq plus high-pass filter) op de achterzijde, plus cinch en xlr aansluitingen. En met prijzen van € 399,- tot € 699,- zijn ze zeer betaalbaar.

Meer info

Radial Key largo

 


Key Largo is een heel handige keyboardmixer voor livetoepassingen. Hij is bedoeld om op de grond te leggen en hij heeft drie analoge inputs met levelregelaar en aux send voor een extern effect, maar ook een usb aansluiting om sounds uit je laptop te mixen met de analoge bronnen. De output waarvan je het level kunt instellen, werkt met xlr aansluitingen en twee jack outputs voor monitoring. Maar de Key Largo fungeert tevens als usb midi interface (in/out), dus sluit een midicontroller aan en je kunt software instrumenten bespelen. Met èèn footswitch zet je de effecten aan en uit en de andere werkt als sustainpedaal.

Meer info

ESI MIDIMATE eX en Planet 22X

 


ESI toonde de meest basale usb midi interface ooit, deze is geïntegreerd in een 2 meter lange usb-midikabel. En hij detecteert automatisch input en output, dus zelfs als je de midi in- en output verwisseld werkt ie gewoon. Behalve als midi in/out kan ie ook als 2x in of 2x out gebruikt worden. MIDIMATE eX werkt met usb 2.0 en 3.0 aansluitingen.

Planet 22X is een 24 bit, 192 kHz audio interface met DANTE netwerkaansluiting. Hij heeft twee mic/line inputs met levelregelaar en fantoomvoeding, die ook als hi-z ingangen bruikbaar zijn en twee analoge outputs, plus een hoofdtelefoonaansluiting. De hoofdtelefoonuitgang en de master output hebben elk hun eigen volumeregelaar. De prijs is nog niet bekend, maar vermoedelijk is dit de goedkoopste audio interface met DANTE.

Meer info

Tarilonte Ancient ERA

 


Best Service kondigde een nieuwe library van Eduardo Tarilonte aan, Ancient ERA Persia. Deze bevat 28 'vergeten' instrumenten uit het midden-oosten, natuurlijk allemaal volgens het unieke Tarilonte-recept met alle details, diverse articulaties en perfect speelbaar. De library gaat € 259,- kosten.

Meer info

Ook nieuw is Sonuscore The Orchestra, een samplelibrary van een symfonieorkest, niet volgens het gladgepoetste Hollywood-recept, maar met een Europese naturel-klank. Diverse articulaties van alle orkestsecties werden in dezelfde ruimte opgenomen en zijn zonder veel bewerking direct in de mix bruikbaar. The Orchestra gaat € 399,- kosten.

 Meer info

Soundcraft Notepad mixers

Notepad-5 is een handige combinatie van een stereo usb interface met een vijf input mixer. Er is een mic input met fantoomvoeding die ook als DI kan worden gebruikt, twee jack line inputs en twee tulp inputs. Stereo output is er via twee xlr's en een stereo jack monitor uitgang. De mic input heeft een gainregelaar, low- en high eq, een monitorknop en een level draaiknop. Line 2/3 heeft een trimknop en monitor en level draaiknoppen, Line 4/5 heeft enekle monitor en levelregelaars. Er zijn ook twee grotere notepads, 8FX en 12FX, min of meer volgens vergelijkbaar recept, maar met fantoomvoeding, aux sends, koptelefoonaansluiting en 2x2 (8fx) of 4x4 u(12fx) usb audio interface. De twee grote modellen hebben een ingebouwde Lexicon FX processor met delay, chorus en reverb.

Meer info

Ampeg Classic Analog Bass preamp

 


Ampeg is een klassieke naam als het om basversterkers gaat en dit analoge pedaaltje belooft deze vintage sounds in een compacte en betaalbare vorm. Je kunt het volume regelen en er zijn drie vaste eq draaiknoppen. Met de Ultra Lo en Ultra Hi schakelaars krijg je nog meer klankvariatie. Voor de voeding heb je een 9 Volts adapter nodig.

Meer info

Arturia Keylab Essential series

 


De Nieuwe Keylab Essential keyboards bestaat uit twee modellen, een met 49 en een met 61 aanslaggevoelige toetsen. De controllers bieden verder 8 verlichte pads, 9 faders en draaiknoppen en een blokje met transportknoppen en andere knoppen voor het bedienen van je daw. Je sluit ze aan via usb waarna ze dankzij het MCU/Hui protocol met je daw communiceren. De class compliant usb connector heeft geen drivers nodig en werkt ook met iOS en Android apparaten. Bij de Keylab Essential horen drie software titels waarmee je meteen aan de slag kunt. Analog Lab 2 bevat een selectie van 5000 soundpreset uit Arturia's omvangrijke collectie aan synth- en keyboard software. UVI Grand Piano Model D is een nauwgezet gesampelde Steinway model D vleugelpiano. En met Ableton Live Lite kun je de capaciteiten van de Keylab Essential meteen gebruiken om je eigen producties te maken. De 49 toetsen versie gaat € 199,- kosten, voor die met 61 toetsen moet je € 249,- neerleggen.

Meer info

Zynaptiq Wormhole

 


Zynaptiq presenteerde een nieuwe plug-in die Wormhole heet. Spectaculaire naam en de plug-in is dan ook heel apart. Het is een combinatie van vijf verschillende effectengines; pitch en frequency shifter, spectral warping. Twee 'random modulated' hall reverbs, een delay en de dry/wet morphing- FX blender. Die combinatie leent zich uitstekende voor sci-fi sounds, vreemde stemmetjes, ambient effects maar ook voor muzikale toepassingen als chorus, filter, galm en meer. Bekijk de video's op de site en je hoort wat deze plug-in allemaal kan. Veel mogelijkheden dus, maar toch een eenvoudige bediening en een uitgebreide collectie aan presets.

Wormhole werkt als 32/64 bit au, rtas, aax en vst plug-in onder Mac OS en Windows en is nu al te koop voor een introductieprijs van € 169,-

Meer info

 

Ferrofish Verto, Pulse16 en A32Dante

Het Duitse Ferrofish presenteerde drie nieuwe producten. Drie versies van de Verto format converters waarmee je Madi of Adat apparaten in een Dante netwerk kunt integreren.

 

Verto32 doet dat voor 32 kanalen Adat bij 48 kHz, en16 bij 96 kHz. Bij de Verto64 zijn dat 64 respectievelijk 32 kanalen. VertoMX kan 16 192 kHz kanalen aan of 64  bij 48 kHz. Alle Verto's hebben wordclock en midi.

 

De Pulse 16 is een AD-DA converter met 16 analoge in- en outputs en Adat in- en out. Dankzij 8 toslink aansluitingen kun je ook 16 kanalen Adat in SMUX2 modus verwerken. Het apparaat heeft twee displays voor signaalmonitoring, wordclock in/out en active jitter reduction.

  


Dan is er nog de A32 Dante AD-DA converter met 32 analoge in- en outputs, coax en optische Madi, 4 Adat in- en outputs en twee RJ-45 connectors voor aansluiting op het Dante netwerk.

Meer info

Kawai Novus NV10

De Novus NV10 is een hybride digitale piano met de Millenium III grand piano keyboard action. Hierbij zijn de 88 vilten hamertjes vervangen door kunststof exemplaren die van formaat veranderen van laag naar hoog. In plaats van snaren heeft de NV10 optische sensors die de aanslag exact meten. Maar het klavier heeft ook een echt dempermechanisme voor een ultra-reralistisch speelgevoel.

De NV10 bevat een digitale versie van de Shigeru Kawai SK-EX concertvleugel, voor elk van de 88 toetsen individueel gesampled en tot leven gebracht met de Harmonic Imaging XL engine en Acoustic Rendering resonantie modeling. De D-A conversie en versterking is afkomstig van High-end audiofabrikant Onkyo.

Kawai stal verder de show met een prachtige Shigeru SK-5 concertvleugel in doorzichtig acryl met ingebouwde led lichtshow. Helaas, er zijn er maar drie van gemaakt en ze zijn niet te koop!

Meer info

Numark NS6-II

 


Numark presenteert de NS6-II als 'de terugkeer van een legende'. Deze dj controller heeft vier decks en vier kanalen waarvan je er twee voor externe bronnen als platendecks en mediaplayers kunt gebruiken. Op de twee usb connectors kun je twee computers met Serato DJ tegelijk aansluiten, zodat je soepel van dj kunt wisselen of met zijn tweeën kunt draaien. De NS6-II heeft verder twee mic inputs en twee 6” platters met capacitive touch techniek voor nauwkeurig volgen van je vinger- en handbewegingen. Heel nauwkeurig werken ook de kill-switches en effect-toetsen. Alle andere knoppen en de 16 aanslaggevoelige pads hebben een rubberen coating waardoor je vingers niet wegglijden. De 24 bit NS6-II wordt geleverd inclusief Serato DJ software.

Meer info

Presonus Symphonic Orchestra

Symphonic Orchestra is een samplelibrary voor de diverse varianten van Presonus Studio One (Prime, Artist en Pro) met 14 GB samples, 300 instrumenten en 1200 Musicloops. Behalve een symfonieorkest krijg je ook moderne strings met verschillende ambiences. Met de Musicloops in 29 construction kits maak je razendsnel complete arrangementen met controle over tempo, toonsoort en timbre. De collectie bevat strijkers, blazers, harpen en diverse soorten orchestral percussie en is geschikt voor klassiek, soundtrack, jazz, pop, hip-hop, house en meer.

www.presonus.com

Nonlinear Labs C15 synthesizer van Stephan Schmitt


 

De oprichter van Native Instruments  Stephan Schmitt is al een paar jaar bezig aan een project met de codenaam “Emphase” (zie Interface 186 van maart 2015). Het resultaat,  de C15 hardware synth van Nonlinear labs is volledig digitaal en puur gebaseerd op wiskundige algoritmen. De C15 doet niet aan nostalgie, maar is helemaal op de toekomst gericht. Dus geen analoge modeling of sample-based processing. De audio engine is afgeleid van die in Reaktor maar gaat een stuk verder. De basis van de synthese is realtime fase modulatie van twee sinus oscillatoren waarvan het resultaat op diverse manieren bewerkt kan worden met meerdere virtuele filters. De synth heeft een prachtige tweedelige houten behuizing, een 5-octaafs (Fatar) toetsenbord met velocity en aftertouch en twee 80 cm lange ribbon controllers. De tweede module bevat het controle panel, dat zich kenmerkt door stijlvolle ergonomie. Behalve via het controle paneel is de synthesizer ook interactief te bedienen via draadloze devices als tablets, smartphones en desktop/laptop computers. Daarbij wordt een browser-gebaseerde interface gebruikt, dus er hoeft geen applicatie te worden geïnstalleerd.

klijk [hier] voor veel video's en sounddemo's

www.nonlinearlabs.de

Twee monitor controllers van Drawmer


Drawmer presenteert twee nieuwe monitor controllers. De CMC2 Compact Monitor Controller is een budget desktop apparaat met dezelfde elektronica als zijn grote broers, MC2.1 en MC3.1,  maar dan met iets minder opties. Hij is vooral bedoeld voor de home studio. De CMC2 heeft twee ingangen met gebalanceerde jacks plus een 3.5mm jack aux ingang met levelregelaar. Je kunt er twee sets monitoren op aansluiten, plus een sub-woofer en een hoofdtelefoon met een eigen volumeregelaar. De MC7.1 is een surround monitor controller voor 5.1, 7.1 surround en stereo applicaties. Hij heeft een vergelijkbare desktop behuizing als de MC3.1. Er zijn 7.1 en stereo gebalanceerde ingangen en een extra aux ingang en als uitgangen 7.1 speaker aansluitingen en daarnaast stereo met sub-woofer uitgangen. Dankzij de uitgebreide routingsmogelijkheden kun je snel en eenvoudig de stereo compatibiliteit van een  7.1 mix controleren.

www.drawmer.com

 

KORG KRONOS LS en nieuwe piano’s

 

Met de G1 serie introduceert Korg een keyboard met drie concertvleugels en ingebouwde versterkers en luidsprekers. Verder komt er een gelimiteerde uitgave van de SV-1 stagepiano in metallic rood. De KORG KRONOS-88 met zijn  RH-3-klavier met 88 Weighted Hammer Action-toetsen is vooral bedoeld voor doorgewinterde toetsenspelers die van een stevige aanslag houden. De KRONOS LS heeft 88 toetsen met lichte synth-action, weegt minder dan 18kg - 6,3kg lichter dan de KRONOS-88 – en laat zich dus gemakkelijk vervoeren. De kleur van de behuizing is diep donkerbruin "umber" en de zijpanelen zij uitgevoerd in sunburst hout. De firmware is ook geüpdatet met o.m. nieuwe Quick Layer/Split-functies.

www.korg.com

Nieuwe interface en amp bij Prodipe

 

De Prodipe Studio 22+ is een desktop usb audio interface met een asio 2 driver die een latency van minder dan een milliseconde mogelijk moet maken. Hij heefteen xlr/jack combo input met fantoomvoeding en schakelbare hi-z plus twee jack ingangen, stereo uit via jacks en een aparte koptelefoon aansluiting. Een potmeter met clip-led regelt de gain. Met een prijs onder de € 90, is ie erg betaalbaar.

Prodipe toont ook de Natural6 een nieuwe comboversterker met een klank alsof je 'unplugged' speelt, vooral bedoeld voor akoestische gitaren en andere snaarinstrumenten of microfoons. De 140 Watt versterker met een 6 inch fiberglass woofer en een dome tweeter levert een natuurgetrouwe 'akoestische' klank.  Op de achterkant zit een complete mixer met 4 in- en uitgangen met 3-band eq’s, xlr’s met fantoomvoeding, een dsp multi-effect processor en een anti feedback systeem.

www.prodipe.com

 

sE Electronics kondigt de revamped X1 S en Bundles updates aan 


 

De sE Electronics X1 S is de opvolger van de X1 en heeft een kapsel met groot verguld membraan. Er zijn twee low-cut filters (80Hz en 160Hz), twee pad attenuators (-10dB or -20dB) en de xlr connector is eveneens verguld. De elektronica is deels nieuw ontworpen voor betere prestaties.

Tevens zijn de Vocal Pack en de Studio Bundle geupdatet. De Vocal pack bevat de nieuwe X1 S microfoon, een Isolation Pack shockmount, een pop shield plus een 3-meter lange XLR  kabel. Bij de Studio Bundle komt daar nog een RF-X Reflexion Filter bij.

www.seelectronics.com

HEDD Type 20 studio monitor


 

De Type 20 is de nieuwe near-/mid-field studio monitor van HEDD uit de Series One. Deze drie-weg actieve monitor heeft een relatief compacte footprint en de behuizing is bekleed met rubber. Er zijn twee “Honeycomb-sandwich” woofers (7”en 4”) en natuurlijk de onmisbare Air Motion Transformer tweeter. HEDD claimt een respons van 32Hz tot 50kHz.  Voor de versterking zijn er drie 300W D-class ICE amps ingebouwd. Op de achterkant vindt je naast de standaard xlr/rca connectors ook het HEDD Bridge system waar je optionele kaarten in kan prikken voor aes3, usb2, dante en aes67  aansluitingen.

www.hedd.audio

MIPA en PIPA Awards
Tijdens Musikmesse werden ook de MIPA en PIPA Awards uitgereikt voor de beste producten van het afgelopen jaar, zoals uitgeloofd door de internationale pers, waaronder Interface. Klik hier voor de uitslag.  

 

Website Prolight+Sound

Website Musikmesse

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com