aanmelden
Marble Machine in Utrecht
Muzieknieuws 01-06-2017 08:34
Al eerder presenteerden we een video van de ongelofelijke Marble Machine mechanische sequencer. Het apparaat is de komende zomer in het echt te zien in het Museum Speelklok in Utrecht.

Martin Molan van de Zweedse band Wintergatan bedacht de verbluffende Marble Machine na een bezoek aan het Museum Speelklok in Utrecht. Dit geweldige museum heeft een grote collectie draaiorgels, speeldozen, pianola's en allerlei andere mechanische instrumenten die te je kunt beschouwen als de voorlopers van de sequencer. Deze vaak prachtig versierde instrumenten zijn opgesteld in een oude kerk in het centrum van Utrecht.

Molin's Marble Machine is eigenlijk nog veel verbazingwekkender en het was dan ook een gigantisch klusproject, waaraan hij 14 maanden werkte. Een video van het apparaat op Youtube werd al miljoenen malen bekeken. Veel mensen dachten zelfs dat het fake was, maar het is een echt werkend instrument.

Museum Speelklok toont de Marble Machine van 1 juni t/m 20 augustus. Hij wordt gedemonstreerd aan het einde van de rondleiding, maar hij is onderhand wat gammel geworden, dus hij zal niet de song van de video spelen. Molan is intussen bezig aan de nieuwe Marble Machine X.

website van Wintergatan

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com