aanmelden
Keith Flint van The Prodigy overleden
Excentrieke frontman sterft thuis op 49-jarige leeftijd
Muzieknieuws 04-03-2019 13:32
Schokkend nieuws. Keith Flint, de vaak met dubbele hanenkam versierde frontman van de Britse dance-act The Prodigy (rechts op de foto hierboven), is maandagochtend thuis op 49-jarige leeftijd overleden.

De band heeft verklaard dat Keith Flint door zelfdoding om het leven is gekomen. Flint was de opvallende The Prodigy-frontman/MC die over het podium raasde. Hij droeg altijd extravagante kapsels. Zijn dubbele hanenkam is bijna net zo legendarisch als zijn met volvet Brits accent uitgespuwde songteksten.

The Prodigy is het bekendst van hits als Breathe, Firestarter, Smack My Bitch Up en Voodoo People, allen voorzien van spraakmakende videoclips. De act floreerde vooral in de jaren negentig dankzij het album Fat Of The Land.

De succesvolle combinatie van elektronische muziek en rock wordt - of moeten we nu zeggen 'werd' - live deels met drums en gitaren ten gehore gebracht.

The Prodigy is nog altijd een graag geziene gast op festivals, ook in Nederland. De band zou in augustus naar Nederland komen als een van de headliners van Lowlands.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com