aanmelden
Vibin Oy Songen Music Generator
AI software maakt copyrightvrije muziek
Muzieknieuws 14-01-2021 11:44
AI bemoeit zich steeds vaker met muziek. Zo 'componeert' Songen met een knopdruk muziek waarop geen auteursrecht rust

De IOS app Songen maakt nieuwe muziek met behulp van AI. Je kiest eerst een muziekgenre – Pop, Synthwave, EDM, Trap, Latin etc. – en vervolgens druk je op Generate. Na een korte wachttijd kom je dan in de Edit/Mix afdeling waar je het volume van drums, bas, chords en lead, de toonsoort en het tempo instelt. Vervolgens bepaal je het Arrangement; DJ Friendly, 8 maten loop, 64 maten song, Basic (eenvoudige song) of Advanced.

Het eindresultaat kun je nu exporteren en dat kan behalve als audiofile ook als midibestand. Dat kan je vervolgens weer importeren in je daw. Omdat er geen auteursrecht geldt voor de output is die onbeperkt bruikbaar in je eigen werk. De maker benadrukt echter dat hij hiervoor geen verantwoordelijkheid neemt!

Songen is natuurlijk vooral bedoelt als muziekgenerator voor podcasters, streamers en andere content creators maar leent zich ook prima als ideeëngenerator voor de producer.

Songen werkt met iOS 14.0 of hoger en de basisversie is gratis. Voor de uitgebreide versie met extra features betaal je 9,99 Euro per maand.

Meer informatie

App Store

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com