GTRec: leer gitaar en bas goed opnemen

Guitar Recording Event 22 maart SAE Amsterdam

Muzieknieuws 25-02-2009 22:32

Hoe neem ik gitaar en bas op in laptop of computer? Wat zijn de beste microfoonopstellingen om gitaar op te nemen? Dat en veel meer kun je te weten komen op het GTRec Guitar Recording Event bij SAE Amsterdam, op zondag 22 maart.

Op zondag 22 maart vindt het eerste Guitar Recording Event plaats op het SAE Institute in Amsterdam. Hoe neem ik gitaar en bas op in laptop of computer? Wat zijn de beste microfoonopstellingen? Hoe kan ik gitaar- en bassounds met plugins bewerken op m’n computer? Hoe kan ik het beste afmixen? Hoe is het om studiosessiegitarist te zijn?

Allemaal vragen die tijdens deze zondagmiddag beantwoord worden door gitaristen, bassisten en gastsprekers die veel ervaring hebben met het opnemen van gitaar en bas in de studio. Een van Neerlands’ meestgevraagde studiogitarist Arnold van Dongen is hoogstwaarschijnlijk een van de docenten tijdens deze dag. In ieder geval zijn er de volgende workshops, clinics en presentaties: Paul Dijstra (sessiemuzikant), Joost Vergoossen (Kayak, Ilse de Lange, het Goede Doel) en engineers en productspecialisten van SAE Institute en Digidesign.

Volg de berichten op deze site en die van organisatoren SAE Institute www.sae.nl/gtrec en onze collega’s van Gitarist Magazine www.gitarist.nl/gtrec voor de definitieve programmagegevens, of schrijf je meteen GRATIS in via https://www.sae.nl/gtrec/signup.php

GTRec is een samenwerkingsverband van SAE Institute, Digidesign en Gitarist Magazine. Met medewerking van Line 6, Gibson en Studio Lobbes

zoeken
zoeken