aanmelden
Interface Soundroom op Muzikantendag
Het totale recordingproces in een dag te volgen
Muzieknieuws 29-04-2009 00:00
Een must voor elke muzikant; ieder jaar weer een feest, ieder jaar weer leerzaam en inspirerend. De Muzikantendag vindt voor de tweede keer plaats in en om 013 te Tilburg. Voor alle muzikanten, maar ook voor producers is er als altijd veel te beleven; met dit keer Kubus, Kyteman's Hiphop Orkest, Sabrina Starke, Roosbeef en Kypski.Buma Cultuur organiseert de Muzikantendag, opnieuw met medewerking van Interface, en na een succesvolle première vorig jaar, opnieuw in en om 013 te Tilburg. Je komt er alles te weten over carrière maken in de muziek, financiële zaken, auteursrechten en subsidies. Maar er wordt natuurlijk ook muziek gemaakt op de Muzikantendag. En ook is er veel aandacht voor producing en recording.

In samenwerking met Rockacademie, Digidesign en SAE organiseert Interface de Total Recording Soundroom: de Kleine Zaal van 013 wordt omgebouwd tot een heuse studio.
Voor het oog van het publiek wordt een opnamesessie uitgevoerd door een voltallige band. Stap voor stap komen alle aspecten van het opnameproces voorbij, met tekst en uitleg over alles wat je wel en niet moet doen, zowel qua techniek als qua spel.

Een gelegenheidsband, bestaande uit Wouter Rentema (GEM) op drums, Joni Scholten (Leaf) op bas, Bart Meuwese (The Yards) op gitaar, Thijs Schrijnemakers (Stereo/Rock Nation) op toetsen, en zangeres Irma van Pamelen, gaat take voor take opnemen in de loop van de dag tussen kwart voor twaalf en kwart over vijf. Dit onder leiding van twee gerenommeerde docenten van de Fontys Rockacademie, Will Maas (Ilse de Lange) en Joost van Es, die helder tekst een uitleg zullen geven over alle aspecten van het opnemen. De sessies worden technisch ondersteund door de SAE Institute en Digidesign.

Per instrument wordt een inleiding gegeven over alle ins en outs van het opnemen. Naast een korte inleiding over (rand)apparatuur en aansluitingen komen microfoonopstellingen, diverse opnamemogelijkheden en handige tips en trucs aan bod. Aan het begin van elk uur wordt het door Will Maas voor deze gelegenheid gecomponeerde nummer live gespeeld, waarna de betreffende partij wordt opgenomen.

De Muzikantendag kent vijf hoofdblokken, waar veertien verschillende soorten activiteiten tegelijk plaatsvinden. Zo kun je ervoor kiezen het hele Total Recording-proces mee te maken. Maar je kunt ook van zaal tot zaal hoppen om van alles wat op te vangen; van Gadgets And Freaks met Kypski en het forum over jouw muziek op tv, in reclame of in de bioscoop, tot workshops songschrijven met Sabrina Starke of Roosbeef. Kyteman's Hiphop Orkest en Hit Me TV zijn te vinden in de Engine Room, waar je met je neus bovenop de band het wordingsproces van muziek kunt volgen. Verder: Kubus, Triggerfinger, Vera van der Poel, Leo Blokhuis, Denvis, JW Roy, Spinvis, en vele anderen. Tot slot: neem je demo mee en laat ’m beoordelen door het Demopitchpanel van veertig experts!

Aansluitend is er ’s avonds in 013 het festival Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen met Voicst, Das Pop, Kyteman’s Hiphop Orkest, Triggerfinger, De Staat, Shameboy, zZz, Giovanca, Joshua, The Pedro Delgados, Madensuyu, Balthazar, Hit Me TV, Yuko, Zo Moeilijk, Jasper Erkens, Daily Bread en Gustaph.

Muzikantendag
zaterdag 9 mei, 10.30-18.00 uur
013, V39, Cul de Sac in Tilburg

The Soundroom: Total Recording
hosted by Slagwerkkrant, Interface en Gitarist
supported by Fontys Rockacademie, SAE Institute en Digidesign

11.45-12.45 > Inloopdemo Miking en Aansluitingen
13.00-14.00 > Drums - Wouter Rentema (GEM)
14.15-15.15 > Gitaar - Bart Meuwese (The Yards) & Basgitaar - Joni Scholten (Leaf)
15.30-16.30 > Keys - Thijs Schrijnemakers (Stereo/Rock Nation) & Vocals - Irma van Pamelen
16.30-17.15 > Mixing/Producing - Productie Will Maas (o.a. toetsenist Ilse de Lange) & Techniek Joost van Es (Fontys Rockacademie/SAE Institute)
Tickets Muzikantendag € 10,- Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen € 17,50
Combiticket € 20,-
via Ticket Service Nederland: www.ticketmaster.nl of de Ticketlijn: 0900 300 1250 (€ 0,45 p/min).

Interface verloot ook 2x2 kaartjes. Stuur voor 4 mei een mail naar giveaway@interface.nl als je een kaartje wilt winnen!

www.muzikantendag.nl
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com