aanmelden
Alle Beatles-opnamen geremasterd op cd
Hele discografie verschijnt 9 september opnieuw
Muzieknieuws 04-05-2009 23:48
Beatles-fans kunnen hun geld de komende maanden maar beter in hun zak houden. Op 9 september komt namelijk buiten de game ‘The Beatles: Rock Band’ ook nog de hele Beatles-discografie geremasterd uit. Het is voor het eerst sinds 1987 dat het gehele repertoire onder handen genomen worden voor cd-release.Een team onder leiding van projectcordinator Allan Rouse, die recentelijk al betrokken was bij releases als Let It Be...Naked en Love, is al vier jaar bezig met het maken van digitale versies van de oorspronkelijke analoge tapes. Ook Guy Massey, die in 2001 mede verantwoordelijk was voor de surroundmixen van Yellow Submarine is deel van het team.

Voor de overdracht van analoog naar digitaal gebruikte het remastercollectief een ProTools workstation met een Prism A-D converter. Bij de restauratie is in beperkte mate gebruik gemaakt van ruisonderdrukking, het team spreekt van vijf van de 525 minuten. Ook wordt geprobeerd om bijvoorbeeld klikjes en slechte edits te repareren en sommige stukken door de de-esser te gooien, zolang dat de authenticiteit van de opnamen niet schaadt. Hetzelfde geldt voor limiting; het team wil de opnamen wel harder maken, maar tevens de oorpronkelijke dynamiek van de songs behouden.

De nieuwe stereomixen van de Beatles-discografie zullen allemaal een minidocumentaire in QuickTime-formaat bevatten en verschijnen zowel in een boxset als apart. Daarnaast verschijnt er een boxset met de monomixen van alle albums tot en met het titelloze album uit 1968. We zullen zien of deze rereleases een goed alternatief zijn voor de fel bekritiseerde cd-uitgaven uit 1987.
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com