aanmelden
ADE Next maakt programma bekend
Speedy J, Promo e.a. in Interface Magazine Room
Muzieknieuws 16-09-2009 23:41
Op zaterdag 24 oktober staat congrescentrum Felix Meritis in Amsterdam in het teken van ADE Next, de dag voor aanstormende producers en DJ’s en iedereen die stappen wil zetten in de dance-industrie. Interface programmeert er workshops en paneldiscussies in de Interface Magazine Room.Het is een vaste waarde geworden binnen het Amsterdam Dance Event, alleen heette het voorheen D3. Onder de nieuwe noemer ADE Next biedt de dancemuziekconferentie wederom een speciaal programma voor nieuw talent. Je volgt er de hele dag workshops, masterclasses en presentaties met en van toonaangevende artiesten en experts uit de nationale n internationale muziekindustrie. In de line-up komen we bekende namen tegen als Mike Banks, Peter Hook (van New Order en Joy Division), Carl Craig, Dirty Vegas, Geert Huinink (een van de producers van Tisto), Dave Clarke, Michel de Hey, Benny Rodrigues, Tommie Sunshine, Gene Ferris, Speedy J, ISIS, Josh Gabriel en Promo.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is niet alleen het grootste clubfestival ter wereld. Het is ook Europas belangrijkste muziekconferentie voor elektronische muziek. Interface is als vanouds aanwezig met een programma dat je niet mag missen. Speedy J geeft een Masterclass DJ-set opbouwen. DJ, producer en remixer Josh Gabriel laat zien hoe je Ableton Live op inventieve wijze kunt gebruiken. Rob Papen, bekend van SubBoomBass en Predator software, legt uit hoe je met softsynths en virtuele instrumenten een eigen sound kunt realiseren. Promo en Huinink belichten samen meerdere onderwerpen, zoals: wat is je werkwijze bij het produceren, hardware versus software, hoe ontwikkel je een specifieke sound en wat is de essentile setup voor de beginnende artiest/producer. Tenslotte een panel dat discussieert over Prefab vs DIY (do it yourself); Robin Morssink, Etienne Overdijk, Olav Basoski, Benjamin Bates en Hardwell zullen aan de hand van autovoorbeelden hun ervaringen delen met bezoekers. Waarom kies je voor een bepaalde sample of eigen sound? En wat voor ervaringen deden ze daarbij op?

In de zaal naast de Interface Magazine Room verzorgt SAE diverse hands-on demos van software en hardware. Docenten van verschillende muziekproductieopleidingen zijn aanwezig om informatie te verstrekken.

PROGRAMMASCHEMA INTERFACE MAGAZINE ROOM

11.00-12.00 Presentatie Producersopleidingen
www.rockacademie.nl
www.sae.nl
www.hermanbroodacademie.nl
www.hku.nl

12.00-13.00 Speedy J Native Instruments Groove Production Studio / NI Maschine
www.speedyj.com
www.myspace.com/jochempaap

13.15-14.15 Josh Gabriel: Best Kept Secrets of Ableton Live
www.myspace.com/joshgabrielmusic

14.30-15.30 Rob Papen: Presets bewerken
www.robpapen.com

15.45-16.45 Promo & Huinink: How Low Can You Go
www.djpromo.nl

17.00-18.00 Prefab vs DIY: panel met Robin Morssink, Etienne Overdijk, Olav Basoski, Benjamin Bates en Hardwell; moderator Lee Gurbutt

Het Amsterdam Dance Event telt jaarlijks meer dan 700 artiesten en DJ's in 40 clubs in Amsterdam, het trekt in totaal ruim 90.000 bezoekers en 2.000 muziekprofessionals uit 42 landen. Het ADE vindt dit jaar plaats van 21 t/m 24 oktober.

Kaarten voor ADE Next kosten 15,- euro (excl. reserveringskosten).
Verkrijgbaar op de grotere postkantoren, GWK en Ticketservice (0900-301250 / 0,45 cpm) & www.ticketservice.nl

Meer informatie in Interface 132, oktober 2009 en op www.amsterdam-dance-event.nl
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com