aanmelden
Online muziek verkopen?
Met iMusicianDigital sla je 200 vliegen in 1 klap
Muzieknieuws 28-10-2009 15:57
In de nieuwe editie van Interface vind je een artikel over iMusician, een nieuwe dienst die albums distribueert naar tweehonderd downloadsites, waaronder iTunes, Spotify, eMusic, Napster, Nokia Music, etc. Tot Als je voor 31 december je album uploadt à € 49,- krijg je een gratis jaarabonnement naar keuze.Een album in eigen beheer uitbrengen heeft iedereen onderhand wel eens gedaan. Maar dan ook zorgen dat je muziek via betaalde downloads wereldwijd verkrijgbaar is, is ook zon klus waar je niet graag in je uppie aan gaat beginnen. Terwijl het met de dag belangrijker wordt. Er zijn wereldwijd honderden verkoopkanalen. Van het merendeel zul je nooit gehoord hebben. iMusicianDigital kan het dus van je overnemen. Je betaalt een eenmalige fee van 49 euro voor een album en zij doen de rest. Voor elke download incasseren ze 15% provisie. In feite treden ze dus op als je muziekuitgever, maar dan louter voor de digitale downloads. Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op www.imusiciandigital.com. Creer daar je account en de rest wijst zichzelf!

Achtergrondinformatie over iMusician Digital
iMusician Digital is Europas grootste digitale distributeur voor bands en muzikanten zonder platencontract. iMusician Digital werkt samen met meer dan 200 mp3-shops zoals iTunes, Spotify, AmazonMP3 en eMusic. De kosten voor het uploaden van een single of een EP bedragen 39 euro, het uploaden van albums, audio boeken en music videos kost 49 euro per release. Het aanmaken van een account is kosteloos.

Met iTunes als koploper in de digitalisering van alle muziek van de wereld en een cd-industrie die op instorten staat, voorspelt marktonderzoeker Nielsen dat de inkomsten uit verkoop via de digitale kanalen in 2010 al gelijk zal zijn aan de verkoop van fysieke cds. Helaas blijven indie-bands en muzikanten als het om online distributie gaat nog wel eens in de kou staan. Het is dan ook geen verrassing dat een bedrijf als het Zwitsere iMusician Digital enorm populair is.

In de VS zijn CD Baby en Tunecore de twee grote spelers die gelijkwaardige diensten aanbieden. Beiden richten zich op indie muzikanten en bieden min of meer vergelijkbare prijzen en diensten. Maar in tegenstelling tot de Amerikaanse tegenhangers, is iMusician Digital echt "Europees" in alles wat het doet. De klantondersteuning is persoonlijk, en in verschillende talen. "Europese klanten hebben graag het gevoel dat er nog steeds een persoon werkzaam is achter al het digitale", verklaart oprichter Shigs Amemiya, "We accepteren zelfs bankoverschrijvingen omdat 50% van onze klanten liever geen credit card gebruikt over er zelfs geen n heeft... we willen graag het verschil maken".

In tegenstelling tot de Amerikaanse tegenhangers, die zich voornamelijk richten op de Amerikaanse winkels, staat iMusician Digital garant voor een dekking van de belangrijke Europese winkels. "Winkels als Spotify, CDON.se, 7Digital (UK, ES, FR, NL, DE), Musicload.de, FNAC.fr en VirginMega.fr zijn vaak onzichtbaar voor onze Amerikaanse concullegas, maar het zijn in Europa na iTunes wel de meest belangrijke winkels", voegt hij toe. "We zouden onszelf niet serieus nemen als we niet met deze winkels zouden werken."
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com