aanmelden
Nieuwe prijzen voor Nederlandse wereldmuziek
Uitreiking tijdens eerste Dag van de Wereldmuziek
Muzieknieuws 23-11-2009 11:35
Muziek Centrum Nederland (MCN) heeft drie prijzen in het leven geroepen voor de wereldmuziek in Nederland: De Wereldprijs, de Global Act Award en de World Up! Award. De nieuwe prijzen worden uitgereikt op de eerste Dag van de Wereldmuziek op vrijdag 11 december in Utrecht. MCN Wereldprijs
De MCN Wereldprijs is bestemd voor de persoon die achter de schermen van grote betekenis is geweest voor ontwikkeling van wereldmuziek in Nederland.

MCN Global Act Award
De MCN Global Act Award gaat naar de Nederlandse wereldmuziekartiest die gedurende een langere periode toonaangevend en spraakmakend succesvol is geweest.

MCN World Up! Award
De MCN World Up! Award wordt uitgereikt aan het meest veelbelovende talent.

Lucien Ravensberg, projectleider wereldmuziek:
"Muziek Centrum Nederland benadrukt met deze nieuwe prijzen hoe levendig, divers en talentvol de wereldmuziek in Nederland is."

Voor wie?
Tijdens de eerste Dag van de Wereldmuziek zijn RASA en het SJU Jazzpodium het middelpunt van de wereldmuziek in Nederland. Het programma overdag is bestemd voor iedereen die zich beroepshalve bezighoudt met (wereld)muziek in Nederland. De optredens 's avonds in RASA zijn voor professionals én publiek. Opzet van de dag is het stimuleren van ontmoeting en uitwisseling tussen de wereldmuziekscene én de programmeurs en marketing-/publiciteitsmedewerkers van alle Nederlandse podia en festivals.

Interviews, seminars en informatiemarkt
Het ochtendprogramma in RASA biedt uitgebreide informatie over de wereldmuziek in Nederland. In de Mixed Media Lounge zijn er korte interviews met musici en vinden er kleine live-optredens plaats. Tijdens de informatiemarkt promoten Nederlandse wereldmuziekgroepen zichzelf. Verschillende korte seminars besteden uitgebreid aandacht aan muziek uit verschillende werelddelen.

27 showcases
's Middags en 's avonds spelen op vijf podia in RASA en het SJU Jazzppodium artiesten met verschillende achtergronden en in uiteenlopende stijlen: Adir Kochavi Group, Boi Akih Trio, CaboCubaJazz, Carlama Orkestar, Ceumar & Mike del Ferro Trio, Curra Suarez & Yorgos Valiris, DJ Miss World, DJ Polyesta, Fang Weiling, Flamenkika, Four Wheel Drive, Gipsy Swing Trio, Göksel Yilmaz Duo, Hotel, Jiga-Vôo, Karsu Donmez, Mama Roux, tangoduo Marcos di Paolo en Santiago Cimadevilla. Maria Fernández Álvarez & Norman Peplow, Mdungu, Miguel Osorio, Naomi Sato, Neco Novellas (solo), Rima Khcheich en Shahzad Ali. De dj's Polyesta en Miss World besluiten met hun showcases in RASA tot in de late uurtjes de Dag van de Wereldmuziek.

De Dag van de Wereldmuziek is een initiatief van Muziek Centrum Nederland in samenwerking met RASA en met medewerking van het World Music & Dance Center, het World Music Forum NL, Mixed Wereldmuziekmagazine en SJU Jazzpodium.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com