aanmelden
NAMM trends 2010
Impressie van Â’s werelds belangrijkste muziekbeurs
Muzieknieuws 02-02-2010 18:27
De NAMM Show in Los Angeles is jaarlijks de belangrijke graadmeter voor wat er het komend jaar komen gaat op het gebied van muziekinstrumenten en muziekproductie. De Interface-redactie was erbij van 14 tot 18 januari, en zal in de maarteditie uitgebreid verslag doen. Hier vast een voorproefje. Trends: de controller en... 64.Iedereen geeft het toe, 2009 was een moeilijk jaar voor veel bedrijven in de muziekindustrie. Het was eerder saneren geblazen dan dat er ruimte was voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Maar vrijwel iedereen gaf aan dat het moeilijkste al achter de rug is en het enthousiasme voor de toekomst was meer dan ooit voelbaar. De crisis voorbij, was het motto. Bespeurden we weliswaar geen nieuwe ontwikkelingen die onze levens zouden gaan veranderen, er waren meer dan genoeg nieuwe spullen om ons vier dagen lang mateloos bezig te houden.

Opvallend was dat veel van de producten die op NAMM werden gelanceerd al eerder het levenslicht hadden gezien. Op de Clipboardpagina’s van Interface hebben we de afgelopen drie maanden al veel kunnen aankondigen van wat nu als nouveauté op de beurs werd gepresenteerd.

OP de NAMM gonsde het rondom het getal 64. Onthoud die! Je gaat dit getal nog vaak horen in 2010. Werkelijk alles wordt nu in 64 bit omgezet. Volgens de deskundigen is dit een eenvoudige klus met Windows 7, maar iets lastiger met de Mac. We houden je op de hoogte!

Een andere trend is de controller. Wij zagen ze in alle stijlen en formaten. Van dj tot interface, van traditioneel MPC lookalike tot laserstraal, voor alle smaken zijn er nu dozen met knoppen om mee te musiceren. Om drie opvallende te noemen naast die van Vestax, Akai, Numark, Stanton en Allen&Heath: Beamz (om JM Jarre te spelen, zie foto), Keith McMillen SoftStep (dunner kan niet!) en Korg Kaossilator Pro (mooi scratch opervlak).

Lees er alles over, straks in de maarteditie van Interface.
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com