aanmelden
Musiclab in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
8 maart: DJ Kypski , WiiJ Timski e.v.a.
Muzieknieuws 01-03-2010 13:37
Vanaf 8 maart is er tweemaandelijks ‘Musiclab’ in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Musiclab is een live ‘show & talk’ gericht op (toepassingen van) muziek, creativiteit en technologie en bedoeld voor muzikanten en producers. Presentatie: Leon Verdonschot.De eerste avond, maandag 8 maart, van 20.00-22.00 uur heeft al een superprogramma met DJ Kypski (C-Mon & Kypski), Pim Betist (Sellaband, Africa Unsigned), Vincent Reinders en Gilles de Smit (22Tracks), STEIM, Tim Heineke (Twones), WiiJ Timski en Yurki. Vast onderdeel van het programma is een live column door Job de Wit. De presentatie van deze avond is in handen van Leon Verdonschot (journalist, presentator, schrijver en columnist).

De toegang is gratis. Meld je wel even aan op dezwijger.online-inschrijven.nl

Musiclab is een initiatief van Pakhuis de Zwijger. Eens per twee maanden organiseren zij deze avond in samenwerking met STEIM, MCN, HKU en Interface. Pakhuis de Zwijger is gevestigd aan de Piet Heinkade 179 in Amsterdam, aan het IJ, twee tramhaltes van het Centraal Station.

Technologie speelt een belangrijke rol in het programma; de nieuwe manieren van muziek produceren, opnemen en distribueren. Tijdens de eerste aflevering nemen we een kijkje in de keuken van vernieuwende muziekwebsites Twones, Africa Unsigned en 22Tracks. Deze sites dragen bij aan een grotere naamsbekendheid van artiesten en bieden downloads van nieuwe muziek aan. Krijgen ze steun van platenmaatschappijen of worden ze juist tegengewerkt? En hoe is de relatie met Buma/Stemra?

DJ Kypski is turntablist, producent en medeoprichter van de band C-mon & Kypski. De basis van ieder nummer is de draaitafel, waar de andere instrumenten omheen gearrangeerd worden. Kypski vertelt meer over deze werkwijze en waar zijn inspiratie vandaan komt.

De Wii Remote (of Wii-mote) is de controller van de Nintendo Wii. De controller lijkt niet op die van de concurrentie, die veel knoppen en andere toetsencombinaties hebben. Verschillende muzikanten hebben deze 'afstandsbediening' ontdekt en gebruiken het om muziek mee te maken. Yurki, WiiJ Timski en STEIM demonstreren dit.

Job de Wit is popjournalist en schrijft voor onder meer Nieuwe Revu. Hij voorziet iedere aflevering van Musiclab van een interessante live column. Leon Verdonschot is schrijver en radiomaker. Daarnaast is hij als televisiepresentator bekend van programma's als 'Terug naar Lowlands'.

Meer informatie: www.dezwijger.nl/musiclab

Musiclab
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam
020 788 44 40
maandag 8 maart, 20.00-22.00 uur
toegang gratis!
aanmelden: dezwijger.online-inschrijven.nl
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com