aanmelden
Eerste Musiclab fascinerend
Tweemaandelijkse avonden in pakhuis de Zwijger
Muzieknieuws 09-03-2010 18:52
De eerste Musiclab-avond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam liet het in grote getalen opgekomen publiek alle kanten van muziekproductie en muziekdistributie zien. Snel en goed gepresenteerd door Leon Verdonschot, in een perfecte ambiance, met weldadig beeld en geluid.Uitdagend, gek, nieuw, lekker, mooi, weird; er was van alles wat tussen de acht programmaonderdelen van deze avond waarmee Pakhuis de Zwijger, gesupport door onder meer Interface, de aftrap gaf voor een tweemaandelijkse ‘Musiclab’-avond. Voor de pauze was het vooral talkshow, waarin muziekdistributie het hoofdthema vormde: 22 Tracks, Twones en Africa Unsigned gaven inzicht in hun mogelijkheden; allemaal even fascinerend. Kypski van C-mon & Kypski vertelde over zijn scratchverleden en de ontwikkeling tot wat hij nu is, tot en met spelen met het Metropole Orkest.

Na de pauze kreeg Yurki de lachers onbedoeld op zijn hand toen zijn innovatieve software even haperde, maar kon hij toch overtuigen met zijn pianosoundscapes. Die scapes waren er ook van de mannen van Steim, de organisatie die al 40 jaar voor wie ook maar wil elektronische instrumenten maakt. Ze deden een open uitnodiging aan een ieder om vooral bij hen aan te kloppen. Dus grijp je kans! Frank Baldé demonstreerde ter illustratie de Wii-applicatie die hij maakte: een nieuwe controller! WiiJ Timski sloot de avond enthousiast af met zijn eigen Wii-applicatie.

Kortom: een fascinerende avond. Over twee maanden een nieuwe editie. Opnieuw met Leon Verdonschot en vaste columnist Job de Wit, die deze eerste editie de geschiedenis van de muziek liet stoppen bij electro. Kijken waar hij volgende keer mee verder gaat!

Volg Interface en Interface.nl en www.dezwijger.nl/musiclab voor datum en programma.
Op deze sites binnenkort ook videostreams van de eerste avond!

Voor nu, kijk verder op:
www.22tracks.com
www.twones.com
www.africaunsigned.com
www.steim.nl
www.yurki.nl
www.wiijtimski.com
www.jobdewit.nl
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com