aanmelden
Kom naar MusicLab op 29 november
met o.a. Ruud Lekx & Monotron, DJ DNA, SirOJ, Hans W. Koch en Arts the Beatdoctor
Muzieknieuws 17-11-2010 16:36
MusicLab is iedere twee maanden weer een geweldig leuke, leerzame en inspirerende live show & talk over muziek, technologie en creativiteit in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. In rap tempo wordt door verschillende professionals de state of the art van de technologie voorgesteld. Discussieer mee en ontdek, hoor en probeer! De toegang is gratis. De vierde editie vindt plaats op maandag 29 november.Leon Verdonschot presenteert maandag 29 november de vierde aflevering van MusicLab in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Te gast zijn onder anderen SirOJ, Arts the Beatdoctor, en STEIMís Electronic Marching Band. Ruud Lekx alias Rude 66 presenteert namens Interface een kort concert voor Korg Monotrons. Ook zal er weer een nieuwe column worden voorgedragen.

Ruud Lekx - Korg Monotron concert
Interface-medewerker Ruud Lekx, alias Rude 66, noemde in het oktobernummer van Interface het concept van de Korg Monotron analoge miniatuursynth Ďgeniaalí. Vanavond presenteert hij samen met een aantal collegamuzikanten een compositie die geheel uitgevoerd wordt met Korg Monotrons. Alles wordt live gespeeld op standaard Monotrons en gesequenced via gemodificeerde Monotrons. Alle sounds worden gegenereerd door deze nieuwe, superkleine analoge synth: effecten, bas- en leadlijnen en alle beats.

DJ DNA
Arjen de Vreede (DJ DNA) bracht een deel van zijn jeugd door in Suriname en maakte daar kennis met lokale muziekstijlen zoals merengue, kaseko, soca en salsa. Op zijn twaalfde begon hij gitaar te spelen. Toen hij zeventien was, werd hij dj en werd uiteindelijk een van de pionier-dj's op het gebied van house, acid house en techno. Daarnaast draaide hij hiphop, funk en reggae, onder andere in de Vrije Vloer in Utrecht en de RoXY in Amsterdam. Bovendien is Arjen mede-oprichter van de Urban Dance Squad. Hij komt vertellen over zijn analoge studio in Kytopia te Utrecht.

Hans W. Koch
Hans W. Koch studeerde muziek, geschiedenis en natuurkunde aan de Universiteit van Weingarten en compositie aan de Universiteit van Muziek in Keulen, waar hij nog steeds woont en werkt. Naast het ontwikkelen van voorstellingen voor verschillende, vaak interdisciplinaire ensembles, creŽert hij geluidsinstallaties. Het zoeken naar verborgen aspecten van dagelijkse voorwerpen, zoals huishoudelijke elektronica, haardrogers en oude computers, speelt een belangrijke rol in zijn werk. Koch geeft tijdens Musiclab #4 een demo van zijn stuk Benchmark Consort.

SirOJ
Afgelopen zomer kwam debuutalbum Goed Ontmoet uit van de 22-jarige producer, songwriter, vocalist, dj en remixvirtuoos SirOJ. De uit Assen afkomstige Joris Titawano speelt vanaf zijn zevende al piano, produceert en djít vanaf zijn vijftiende, en maakte de afgelopen jaren naam in met name de Nederlandse hiphop- en dubstep-scene. Vier jaar geleden startte SirOJ met de opleiding compositie en muziekproductie. Een halfjaar na aanvang stopte hij al: ĎJe kunt daar productietechnisch heel veel leren, maar op mij had de opleiding een averechts effect. Creatief deed het me weinig goed, dus ik ben maar snel weggegaan.í DrieŽnhalf jaar later heeft SirOJ geen diploma op zak, maar wel een debuutalbum. Hoe ziet SirOJ zijn eigen toekomst?

Arts the Beatdoctor
Arts the Beatdoctor is een producer uit Utrecht. Met zijn debuutalbum Transitions uit 2006 liet hij zijn muzikale diversiteit zien: van klassiek via jazz naar hiphop. Het album met vijftien tracks was een product van drie jaar lang samplen, tweaken en componeren. Arts zal hier laten zien en uitleggen hoe hij als studiomuzikant zijn studioalbum omzet tot een live performance.

STEIMís Electronic Marching Band.
De mensen bij STEIM hebben een elektronische brassband ontwikkeld: een aantal grote blaasinstrumenten die elektrisch functioneren. Hoe dit precies werkt en klinkt kun je zelf ervaren tijdens MusicLab #4.

Schrijf je in op: www.dezwijger.nl/musiclab
Meer info: www.interface.nl
MusicLab, Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Maandag 29 november, 20.00-22.00 uur
Toegang gratis!

Pakhuis de Zwijger organiseert MusicLab i.s.m. STEIM, MCN, HKU en Interface.
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com