aanmelden
Maandag 28 maart MusicLab #6
In Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Muzieknieuws 27-03-2011 10:03
De nieuwe editie van Musiclab: Future Takamba met mps PILOT, Yuri Landman, Kasper van Hoek, Wim Kuper en Rémi Dury. Presentatie: Leon Verdonschot.

MusicLab is een tweemaandelijks programma over muziek, technologie en creativiteit. Laat je inspireren door professionals, discussieer mee en ontdek, hoor en probeer de laatste state of the art technologie. De toegang is gratis.

Instrumenten op maat
Yuri Landman is een experimentele instrumentenbouwer en muzikant die speciale instrumenten ontwikkelde voor Liars, Sonic Youth, dEUS, Blood Red Shoes en Kate Nash. Daarnaast geeft hij ook workshops, waarin hij mensen leert hoe ze zelf een instrument kunnen bouwen.

Future Takamba
Op een expressieve en overtuigende manier weet mps PILOT traditionele en nieuwe 21ste eeuwse stijlen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika tot één aanstekelijk geheel te smeden. Zo verheft mps PILOT beatmatching tot een hogere kunstvorm. In 2009 trok hij naar Mali en bracht een samenwerking tot stand met de band Super 11; hun gezamenlijke project heet Future Takamba.

Karlax
Rémi Dury is de oprichter van het Franse bedrijf DA FACT. Hij laat zien hoe hun nieuwe instrument, de Karlax, klinkt en werkt.

Elektrische essentie
Groninger Kasper van Hoek bouwt elektrische snaarinstrumenten met geïntegreerde computerinterfaces. De constructie van de instrumenten wordt bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden om zo te komen tot de essentie van de gebruikte materialen en methodes.

Band in een schuur
Tijdens Band in a Barn worden 5 bands gekoppeld aan 15 studiotechnici en muziekproducers. Gedurende een week worden alle stadia van het muziek- productieproces doorlopen. Door deelnemers uit verschillende disciplines aan elkaar te koppelen, met verschillende muzikale en persoonlijke voorkeuren en achtergronden, ontstaat er een vruchtbare voedingsbodem voor kruisbestuiving. Bedenker en oprichter van Band in a Barn Wim Kuper komt dit concept toelichten.


Schrijf je in: www.dezwijger.nl/page/23190/nl
MusicLab, Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Maandag 28 maart, 20.00-22.00 uur
Toegang gratis!

Pakhuis de Zwijger organiseert MusicLab i.s.m. STEIM, MCN, HKU en Interface.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com