aanmelden
Electronic Frequencies in MuzyQ
Van theremin tot soundscapes
Muzieknieuws 25-05-2011 22:05
Oefenstudiocomplex MuzyQ Amsterdam stond afgelopen zaterdag in het teken van ‘Electronic Frequencies’. Tijdens verschillende optredens en presentaties werd een beeld geschetst van elektronische muziek door de jaren heen.

Wilco Botermans gaf een demonstratie met de theremin, het eerste ‘praktische’ elektronische instrument dat in 1919 werd ontwikkeld. Door magnetische velden te beïnvloeden met zijn handen creëert hij zweverige geluiden die doen denken aan strijk- en blaasinstrumenten.

Het geluid dat Gert Jan Prins voort wist te brengen staat lijnrecht tegenover Botermans’ theremin.  Met zelfgebouwde apparatuur, gebaseerd op radiotechniek, wekt Prins elektronische signalen op die hij bewerkt door middel van feedback en frequentiemodulatie.

Opvallend 'traditioneel' was het optreden van Dirk Serries, als artiest werkzaam onder de naam Fear Falls Burning. De Belg gebruikt zijn gitaar als klankbron om dit vervolgens te bewerken met diverse stompboxes en effecten. Het resultaat: soundscapes en melancholieke klanken. 

Bekijk de opnames die Interface tijdens Electronic Frequencies maakte.

https://www.youtube.com/v/-7obLAJYewI?fs=1&hl=nl_NL&rel=0&hd=1">name="allowFullScreen" value="true">

Naast de verschillende artiesten was ook schrijfster Jacqueline Oskamp aanwezig om haar nieuwste boek ‘Onder Stroom’ over de historische ontwikkeling van elektronische muziek in Nederland te presenteren.

Electronic Frequencies werd georganiseerd door de Concertzender, Steim, Music-IT en verschillende retailers en vakorganisaties. 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com