aanmelden
Patterns & Pleasure festival 26-28 september
Driedaags festival in het teken van elektronische muziek
Muzieknieuws 09-09-2011 16:09
STEIM (studio voor electro-instrumental music) organiseert op 26, 27 en 28 september Patterns & Pleasure in Frascati, Amsterdam. Tijdens dit driedaags festival kun je lezingen, workshops, debatten en optredens van elektronische muzikanten en geluidskunstenaars bijwonen.

Opgericht door Michel Waivisz, bekend van de Crackle Box en The Hands, is STEIM al 42 jaar een broeinest voor muzikanten en performance artists die werken met elektronica. Bij het Patterns & Pleasure festival ligt de nadruk echter niet op gadgets maar op muziek en visuele elementen. 

Eén van de aanwezigen die je niet mag missen op Patterns & Pleasure is Edison (VS). Deze Amerikaan stuurt Ableton aan met zijn Monomo controllers (ingebouwd in twee kleurige broodtrommels). Hij won onlangs de Californian Controllerism Battle 2011. 
 


Moldover (VS) zagen we vorig jaar al op de derde editie van Musiclab. Deze ‘Godfather of Controllerism’ is niet alleen artiest en producer, hij knutselt ook zelf zijn eigen controllers in elkaar. De controller die hij live gebruikt combineert traditionele instrumenten, DJ hardware en video game controllers. Met zijn debuutalbum uit 2009 won hij een prijs voor de verpakking die niet alleen als cd-hoesje maar ook als mini-theremin fungeert.
 

 

DJ Sniff (NL) begon met draaien in de Japanse hiphopscene voordat hij zich verdiepte in turntablism en het gebruik van samplers en effectpedalen. Tegenwoordig richt hij zich als draaitafel muzikant op experimentele muziek. Takuro Mizuta Lippit, zoals Sniff echt heet, verhuisde uiteindelijk naar Nederland en is sinds 2007 artistiek directeur van STEIM. Een interview met DJ Sniff over zijn rol bij STEIM kun je terugvinden in Interface 142.

 

Klik op de onderstaande links voor meer video's van artiesten op Patterns & Pleasure.

Tom Johnson (US) & Gandini Juggling (UK)

Combopiano + Hair Stylistics + Tatsuhisa Yamamoto (JP)

Fuyuki Yamakawa (JP)

Jessica Rylan (US)

Alex Nowitz (DE)

Author & Punisher (US)

Nina Boas (NL)

Toktek aka Tom Verbruggen (NL) vs Simon Berz (CH)

Ground, Jeroen Uyttendaele (BE) & Dewi de Vree (NL)Kaarten voor Patterns & Pleasure zijn vanaf eind augustus te koop via de website van STEIM.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com