aanmelden
Winnaar Burn Studios remixcontest bekend
Winnende remixes krijgen release op label Sasha
Muzieknieuws 16-08-2011 16:07
Burn Studios en Beatport organiseerden de remixcontest Next Producer Star. De finalisten werden eind juli naar Ibiza gevlogen voor een intensieve week training in de Hacienda club onder het toeziend oog van het SAE Institute. De bezoekers van de Burn Studios website kozen uit deze veertien finalisten uiteindelijk Arnas D uit Litouwen als over all winnaar. Hij mag met dj/producer Sasha werken aan diens nieuwste productie in New York.

Arnas D (echte naam: Arnoldas Dambrauskas) reisde af naar Ibiza namens het productietrio dat hij vormt met Kastis Torrau en Donatello. De remix van Sasha’s Cut Me Down die het trio aanleverde kreeg de meeste stemmen op burn-studios.com. De 21-jarige Dambrauskas wordt nu naar New York gevlogen om met Sasha samen te werken. De productie die hier uitkomt wordt, net als de veertien winnende remixes van de contest, op Sasha’s Last Night On Earth label uitgebracht.

De finalisten kregen tijdens de week in de Burn Hacienda - een luxe villa uitgerust met Avid apparatuur - een cursus muziekproductie ontwikkeld door het SAE Institute met workshops van professionals als Sasha, Richie Hawtin en Philippe Zdar. Naast de workshops gericht op productie en promotie bezochten de finalisten ook de legendarische clubs op Ibiza. Op het Youtube kanaal van Burn Studios zijn interviews en masterclasses te vinden die tijdens deze week zijn geschoten.

In Interface 144, verschenen na het Amsterdam Dance Event 2010, maakten we melding van Richie Hawtin's online productie-initiatief Burn Studios. Niet zomaar een 'dump je muziek en hoor wat anderen ervan vinden'-site, maar een online productie-omgeving én 'dump je muziek, etc'-site die maakt dat je vanaf elke computer met internetverbinding aan je tracks en je carrière kunt werken. Alles-in-één in de cloud, dus.

Hawtin heeft de Audiotool-techniek achter Burn Studios niet zelf bedacht - dat was de Duitse programmeur/muzikant Andre Michelle - maar hij heeft zich in een vroeg stadium als ambassadeur van de virtuele studio opgeworpen. Met een link naar Coca-Cola (Burn is de energiedrank van die firma, en ja, die moet gepromoot worden...) en medewerking van andere grote namen uit de dancescene (zoals nu Sasha en ook David Guetta), is Burn Studios in vol bedrijf.

Luister hieronder de winnende remix van K.T. & D. Feat. Arnas D.

https://player.soundcloud.com/player.swf?url=https%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F20423771">>

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com