aanmelden
MusicLab #9 met Kroons, Surya en meer
Live show & talk 21 november in teken hiphop
Muzieknieuws 08-11-2011 08:35
MusicLab is een tweemaandelijkse live show & talk over muziek, technologie en creativiteit. Laat je inspireren door professionals, discussieer mee en ontdek, hoor en probeer de state of the art technologie. De toegang is gratis.

Leon Verdonschot presenteert maandag 21 november de negende aflevering van MusicLab in Pakhuis de Zwijger. In deze editie staan de thema’s ‘hiphop in Nederland’ en ‘cross-over tussen dance en world music’ centraal. Te gast zijn onder meer Boaz v/d Beatz, Kroons, Jaïr Tchong, Surya en Erik Zwennes. More to come!  


Nouveau Riche Music
Boaz v/d Beatz is de grondlegger van platenlabel Nouveau Riche Music, waar onder meer rappers als Mr. Polska en Leo bij zitten. Nouveau Riche Music werd in 2008 opgericht met als doel muziek op een bredere schaal uit te brengen. Vervolgens is het label uitgegroeid tot een organisatie die een fris en gewaagd geluid tot doel heeft, waarin hiphop gemixt wordt met genres als dubstep, grime en house. Boaz v/d Beatz komt vertellen over dit label en over zijn rol als producer bij dit jonge collectief.


Kroons

Een dynamisch muzikaal duo, bestaande uit zangeres Lula Ross en rapper The Unannounced Guest, dat een moderne mix van hiphopbeats en elektronische geluiden brengt. Kroons komt langs om over deze mix van muziek te praten, maar ze gaan ook vertellen over hun theatrale manier van performen. Hoe wordt dit in hiphopland ontvangen?  Hun nieuwe album presenteren zij op 19 november tijdens Buma Rotterdam Beats.


Jaïr Tchong

Hij werkte als freelance journalist voor Het Parool en De Groene Amsterdammer en als programmeur voor Tolhuistuin en de Melkweg. Sinds kort is hij projectleider wereldmuziek bij Muziek Centrum Nederland. Tchong belicht het schemergebied tussen dance/electronics en niet-westerse muziek. In de world music zijn er steeds meer dj’s die zich intensief bezighouden met niet-westerse muzikale invloeden. World en dance worden steeds vaker gecombineerd. Deze tendens zal tijdens dit gesprek centraal staan.

Surya
Hij zit al jaren in de hiphop, won talloze rap-battles hij en maakt cd’s en video’s in eigen productie. Hij is actief in het collectief New Amsterdam, dat zich onder meer verzet tegen de ‘vertrutting’ van de stad. Bij MusicLab Surya vertelt hoe je vanuit je zolderkamer het publiek kan bereiken met je muziek.


Erik Zwennes
Een inspirerende column van Erik Zwennes, die onder meer werkt voor VPRO 3voor12, waar hij de Hollandse Nieuwe samenstelt. Deze serie heeft al een groot aantal ‘nieuwe’ Nederlandse muzikanten op weg geholpen.


Schrijf je in: www.dezwijger.nl/musiclab

MusicLab, Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Maandag 21 november, 20.00-22.00 uur

Toegang gratis!

Pakhuis de Zwijger organiseert MusicLab i.s.m. Steim, MCN, HKU en Interface. 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com