aanmelden
NAMM show verslag deel 1: instrumenten, controllers en studiogear
Downloadable pdf met het volledige verslag uit Interface maart 2013
xtra 02-05-2013 08:05
Van 24 tot 27 januari concentreerde de muziekinstrumentenbusiness zich op de NAMM show in Anaheim, Californië. Op deze megabeurs voor professionals hopen fabrikanten, distributeurs, handelaars en muzikanten goede zaken te doen. De vakpers snuffelt vrolijk mee, loopt vele kilometers van de ene meeting of demo naar de andere, kletst met bekenden en onbekenden en struikelt regelmatig over een heuse beroemdheid. Deel 1 van het verslag vind je in Interface 166, maart 2013, en bij dit artikel downloadable als pdf, met alles over instrumenten, controllers en studiogear. Deel 2 vind je in Interface 167, april 2013, met al het beursnieuws over nieuwe software, dj-gear en meer.

Het bruist op de NAMM show 2013. Vanaf de opening op donderdagochtend zijn de booths goed gevuld met nieuwsgierigen en met name in de hallen met elektronica en software is het echt dringen. Grote en kleine merken presenteren zich vol enthousiasme, en of er echt iets nieuws te melden is, doet er niet altijd toe. Natuurlijk, in deze megatentoonstelling van muziekinstrumenten en studioapparatuur vind je alle nieuwe producten voor het komende jaar, soms al helemaal af, soms alleen nog maar als prototype. Maar bezoekers lijken vooral deel uit te willen maken van de gekte; de Interface-redactie ving in de gangpaden regelmatig gesprekken op die weinig kennis van zaken verraden, maar des te meer enthousiasme.

Op de NAMM staat peperdure pro-audio van een ambachtelijk Amerikaans bedrijf gebroederlijk naast een Aziatische firma die Behringer pedalen namaakt. We staan in de rij voor de Korg MS-20 en de Prophet 12, en we constateren dat er in 2013 aan lunchboxes geen gebrek zal zijn. Nieuwe sequencers met een structuur à la Live trekken de aandacht op de beursvloer, terwijl Ableton de Push hardwarecontroller voor Live demonstratief níet demonstreert op de NAMM, maar in een intieme hotelkamer van het aangrenzende Hilton. De alomtegenwoordige iPads en iPhones krijgen gezelschap van Android apps, draadloze communicatie beheerst de mixtechniek en we zien uitbreiding van het audio/midi-netwerk bij onder meer Dante, Presonus (Active Integration) en Ravenna.

En dan al die bekende hoofden… In de Pro Tools-booth wordt Rob Papen publiekelijk geïnterviewd, terwijl Roger Linn en Dave Smith drie meter verderop nieuwe doosjes in nieuwe kleuren bespelen, samen met hun bezoekers. Bij Moog zit Bernie Worrell onverstoorbaar én onnavolgbaar urenlang te jammen op een batterij synths, Alan Parsons zit weggepropt op de stand van Aphex handtekeningen uit te delen, Stevie Wonder duikt als elke NAMM op verschillende plaatsen op, Jordan Rudess doet zestien demonstraties voor zes verschillende merken – en zo gaat het maar door…

Tussen dit alles noteerden we het productnieuws dat je in de downloadable pdf bij dit artikel vindt. 

In Interface 167, april 2013 kan je deel 2 van het verslag lezen. 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com