aanmelden
Producer-engineers Bushby en Colliva ontrafelen de Muse-bombast
Adrian Bushby en Tommaso Colliva over The 2nd Law.
xtra 02-05-2013 07:05
Muse is megalomaan in alles, dus ook in ouderwets veel studiotijd besteden aan opnamen van een nieuw album. The 2nd Law werd een opvallend vernieuwend album, inclusief dubstep en stapels (soft)synths. Engineers en productieassistenten Adrian Bushby en Tommaso Colliva maakten het hele proces mee en vertellen in Interface 168, mei 2013, aan onze journalist Paul Tingen in detail hoe de opnamen zijn verlopen. In dit artikel op Interface.nl kan je naar het album luisteren en de 'making of' video bekijken.

Bekijk de half uur durende video 'the making of The 2nd Law', verschenen op de Deluxe Edition van het album. 


 

En dit was het resultaat... Luister naar The 2nd Law!  

  

En bekijk hier videoclips van het album in een videoplaylist.


 

Concerten

Na een wervelend concert in een uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome eind vorig jaar, komt Muse op 4 juni opnieuw naar Amsterdam, ditmaal voor een optreden in de Arena. Op 18 juni speelt Muse op Rock Werchter.

Adrian Bushby

Als engineer werkte hij met My Bloody Valentine, New Order, U2, Placebo, Smashing Pumpkins, Depeche Mode en vele anderen. In 2008 kreeg hij een eerste Grammy voor beste engineer voor het Foo Fighters-album Echoes, Silence, Patience & Grace. Zijn tweede Grammy was voor het Muse-album The Resistance.

Tommaso Colliva

Hij is hoofdengineer van de Officine Meccaniche studio’s in Milaan, en actief als producer en engineer voor Italiaanse bands als Calibro 35 en Afterhours. Maar hij werkte ook voor Michael Nyman en The Twilight Singers. Sinds Black Holes & Revelations (2006) is hij als engineer betrokken bij de albums van Muse. 

Lees het interview met Bushby en Colliva in Interface 168, mei 2013. 
Bij de tijdschriftwinkel, muziekwinkel en ook via deze link los te bestellen

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com