aanmelden
ADE Next met Interface Magazine Room en Techlabs - UITVERKOCHT
Amsterdam Dance Event 2013 - zaterdag 19 oktober 10.00-19.00 uur - Felix Meritis, Amsterdam
xtra 01-10-2013 06:10
Ook dit jaar staat Interface op ADE Next met de eigen Interface Magazine Room en runnen we in samenwerking met Midi Amsterdam de Techlabs. Op zaterdag 19 oktober zijn er weer volop workshops en panels voor dj’s en producers. Van 10.00 tot 19.00 uur in negen (!) zalen van Felix Meritis, Amsterdam. Net als vorige jaren is dit evenemtn inmiddels in de voorverkoop uitverkocht. De 5 tickets die we hebben verloot onder de lezers die inschreven op de Interface-prijsvraag voor een ADE ticket waren dus goed welkom: Guido Noteboom, Roy Jansen, Mick Rijsenbrij, Rodney Soudain, en Anouska van Smaalen krijgen elk twee tickets! Tot zaterdag 19 oktober!

PROGRAMMA INTERFACE MAGAZINE ROOM 

12.00-12.45 STADIUM RED - Mastering

13.00-13.45 STADIUM RED - Mixing & Mastering

14.00-14.45 FRONTLINER - Hardstyle Kicks

15.00-15.45 ALLEN ESHUIJS, CHRIS WILLIS,

    OM’MAS KEITH - Songwriting meets EDM

16.00-16.45 DAVE SMITH - Sound Editing

17.00-17.45 GOODLUCK - Miking & Sampling

18.00-18.45 GLOWINTHEDARK - Making of Ain’t A Party

Presentatie Mark van Schaick (hoofdredacteur Interface)

Frontliner
> Hardstyle Kicks

Frontliner is de huidige nr. 79 in de DJ Mag Top100. Frontliner is het pseudoniem van Barry Drooger, die zijn producties uitbrengt op zijn eigen label Keep It Up Music. Hij was dit jaar verantwoordelijk voor het anthem van Defqon.1, getiteld Weekend Warriors. Hij is een van dé hardstyle-dj/producers van dit moment (zie ook het artikel vanaf pagina 32). De kick is dé basis voor hardstyle. Aan de kick herken je de producer. Hoe maak je nou een goede kick? Frontliner legt uit!

www.frontliner.nl

Dave Smith

> Sound Editing

Hij is de eminence grise van ADE Next. Hij heeft vier decennia ervaring met sound. Met de lancering van zijn Prophet 5 in 1977 is hij de uitvinder van de polyfone synthesizer. Hij heeft nooit stilgezeten, en nu komt hij met zijn gloednieuwe Prophet 12 naar ADE Next! Met het publiek zal hij zijn ideeën over sound editing delen en discussiëren over de voordelen van het gebruik van hardware-instrumenten. Kom luisteren naar wat legende Dave Smith te vertellen heeft en vraag hem het hemd van het lijf.

www.davesmithinstruments.com 


GoodLuck

> Miking & Sampling
Setje microfoons mee naar de woestijn en samplen maar. Dat deed het Zuid-Afrikaanse elektronisch trio van producer Ben Peters, zangeres Jules Harding en saxofonist Raiven Hunter. Hun beats en tracks bestaan uit geluiden die zijn opgenomen in de woestijn van Namibië; oftewel, laat de natuur het werk voor je doen. Hoe dat proces in z’n werk gaat – van miking en sampling tot je studio op alternatieve energiebronnen laten functioneren – komen ze vertellen in de Interface Magazine Room, geïllustreerd met videobeelden uit de woestijn.

www.goodlucklive.com

Glowinthedark
> Making of Ain’t A Party

Juli 2013 zal voor Glowinthedark de geschiedenis in gaan als het keerpunt in hun carrière. De track Ain’t A Party, die ze in samenwerking met David Guetta maakten, komt uit en doet meteen veel stof opwaaien. Het duo Albert Harvey en Kevin Ramos geeft aan dat Guetta nét dat poppy karakter aan de track meegeeft dat succes garandeert. In de Interface Magazine Room gaat het tweetal de track ontleden en lichten ze de fases in het project toe.

www.djsglowinthedark.com

Stadium Red
> Mixing & Mastering

In twee sessies laten de mannen van de Stadium Red Studios in New York zien hoe mixen en masteren op topniveau in z’n werk gaat. De eerste sessie gaat over masteren. Neem je track mee naar ADE Next en misschien wordt jouw opname gekozen om via Skype naar New York te sturen, om even later kersvers gemasterd weer terug te komen. In de tweede sessie zie je het on the spot mixen van een track. Hoe pakt Stadium Red dat aan?

Allen Eshuijs, Chris Willis, Om’Mas Keith
> Songwriting meets EDM

De drie allerbesten van de songwritingscene bij elkaar in één workshop. In Interface 167 las je al ons interview met Om’Mas Keith (verantwoordelijk voor het Grammy-winnende album

Channel Orange van Frank Ocean); een welbespraakt redenaar! Allen Eshuijs is het grote Nederlandse talent dat inmiddels in L.A. werkt met Taio Cruz, Jedward, Wynter Gordon, Kumi Koda, Danzel, en vele anderen. Chris Willis werd bekend door zijn werk voor David Guetta. De drie spreken en beantwoorden vragen over hoe je een goede song schrijft, maar belichten ook de technieken die je daarvoor kunt gebruiken vanuit de productiehoek.


De andere zalen van ADE Next
> Techlabs, Nile Rodgers, DJ Shadow, Nina Kraviz e.v.a.

Naast de Interface Magazine Room is er natuurlijk nog veel meer te beleven in de negen zalen van Felix Meritis. Neem de door Interface en Midi Amsterdam georganiseerde Techlabs: gewoon zelf alles uitproberen met de meest vooruitstrevende dj- en producersgear, verzameld op de zolderverdieping, bijgestaan door productexperts die al je vragen kunnen beantwoorden. Verder kun je naar Q&A’s met Nile Rodgers, DJ Shadow en Dave Clarke; kun je je demo’s laten horen bij de Demopitch en het roemruchte Demolition Panel (waar en publique de ingestuurde producties onder de loep worden genomen); en kun je in bed kruipen met Nina Kraviz! Op pagina 14 vind je alles wat je naast ADE Next kunt doen tijdens het Amsterdam Dance Event. Kijk voor het volledige programma ADE en ADE Next op Interface.nl

Tickets ADE Next
Kaarten voor ADE Next via
www.amsterdam-dance-event.nl/tickets/ade-next
(€ 15,- (excl. servicekosten).

ADE Next Ticketactie

Interface geeft 5x2 toegangskaarten voor ADE Next weg. Stuur vóór 30 september een mailtje naar redactie@interface.nl met je e-mailadres en telefoonnummer. Uiterlijk 10 oktober krijg je bericht of je een setje tickets hebt gewonnen.

ADE Next, Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam
www.amsterdamdanceevent.nl 

Klik hier om het programma van de Interface Magazine Room op de site van ADE te bekijken

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com