aanmelden
Verslag ADE Next in de Interface Magazine Room
STADIUM RED-FRONTLINER-ALLAN ESHUIJS-CHRIS WILLIS-OM’MAS KEITH-DAVE SMITH-GOODLUCK-GLOWINTHEDARK
xtra 20-11-2013 22:12
Was je een van de gelukkigen die een kaartje hadden kunnen bemachtigen voor het uitverkochte ADE Next tijdens Amsterdam Dance Event, zaterdag 19 oktober, dan heb je vast regelmatig de Interface Magazine Room bezocht, waar we een prachtig programma boden met STADIUM RED, FRONTLINER, ALLAN ESHUIJS, CHRIS WILLIS,OM’MAS KEITH, DAVE SMITH, GOODLUCK en GLOWINTHEDARK. Hierbij een impressie voor wie wil nagenieten, of alsnog wil weten wat deze goede dag zoal voorbij kwam.
Lees in Interface 174, december 2013, een uitgebreide reportage waarin alle Tips & Tricks van de Pro's naar voren komen.

De Interface Magazine Room was een van de negen zalen van Felix Meritis met activiteiten tijdens ADE Next.

Bekijk hier de videoimpressie

 

Stadium Red 

Stadium Red opent de dag met een masterclass mastering. Cloud Zdanow informeert wie in de zaal wat gebruikt voor mastering. De overgrote meerderheid doet mastering met plugins. Hij behandelt home studio vs pro studio, analoog vs digitaal, en de kwaliteit van specifieke file formats en hoe je je daarop moet richten met je mastering. 

In het tweede uur behandelt Stadium Red het mixen. In de woorden van Zdanow: 'it's all about depth, width and space.' Hij heeft in de pauze een aantal tracks van de bezoekers verzameld en behandelt die een voor een. Hij waardeert wat hij hoort, maar hoort hier en daar een 'collapsing kick', een probleem dat vaak voorkomt in mixen vanuit de drive die kick er goed uit te laten komen.

Frontliner

Frontliner gaf uitleg over hoe je de beste kickdrumsound voor hardstyle kan maken. Zijn tutorials op YouTube komen beter uit de verf dan zijn live-presentatie, die wat haperde wegens technische problemen, en de daardoor zenuwachtige presentatie. 

Songwriters

Bij het volgende uur hadden de drie songwriters in het panel bepaald geen last van zenuwen. Ze antwoordden geïnspireerd op de priemende vragen van moderator Mark van Schaick, algemeen hoofdredacteur van Interface. Ze spraken over de kunst van het songs schrijven in EDM: Allan Eshuijs, Chris Willis, Om’Mas Keith.

Dave Smith's Prophet 12

Dave Smith, de uitvinder van de polyfone synthesizer en betrokken bij de totstandkoming van midi, was al te gast op de redactie, en nu demonstreerde hij de Prophet 12 én de allereerste moduleversie van het apparaat. De module komt pas in januari op de markt. In de Interface van december publiceren we een uitgebreid interview met hem.

Goodluck 

Goodluck's producer Ben Peters gaf ons inzicht en inspiratie in zijn opnametechnieken in de natuur: van de waterdruppel uit de bek van een nijlpaard tot de delay van de Grand Canyon in Namibië. 

Glowinthedark

Juli 2013 zal voor Glowinthedark de geschiedenis ingaan als het keerpunt in hun carrière. Hun track Ain’t a Party, die ze in samenwerking met David Guetta maakten, komt uit en doet meteen veel stof opwaaien. Op ADE Next deed het duo Albert Harvey en Kevin Ramos uit de doeken hoe hun productie langzamerhand groeide met de percussie, een ducksound en natuurlijk de kick. Harvey illustreerde het verhaal met een doorloop van de track in Logic en allerlei plugins.

Lees hier alles over dat wat we geprogrammeerd hebben in de Interface Magazine Room op ADE Next.

En bekijk hier hoe Amsterdam Dance Event een en ander aankondigde: Get into the Interface Experience!

In de Interface editie van december publiceren we een uitgebreid achtergrondverhaal waarin we rapporteren wat we uit de workshops aan wetenswaardigheden noteerden. 

PROGRAMMA INTERFACE MAGAZINE ROOM 

12.00-12.45 STADIUM RED - Mastering

13.00-13.45 STADIUM RED - Mixing & Mastering

14.00-14.45 FRONTLINER - Hardstyle Kicks

15.00-15.45 ALLAN ESHUIJS, CHRIS WILLIS,

    OM’MAS KEITH - Songwriting meets EDM

16.00-16.45 DAVE SMITH - Sound Editing

17.00-17.45 GOODLUCK - Miking & Sampling

18.00-18.45 GLOWINTHEDARK - Making of Ain’t A Party

Presentatie Mark van Schaick (hoofdredacteur Interface)

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com