aanmelden
Pearl Jam producer Brendan O'Brien playlist en video
Videodocumentaire en Spotify playlist bij het interview in Interface 173
xtra 25-10-2013 09:10
Speciaal voor de muziekpers werd het nieuwe album Lightning Bolt van Pearl Jam in de theaterzaal van De Melkweg gepresenteerd, waarna sterproducer Brendan O'Brien tekst en uitleg gaf over het opnameproces en zijn twintigjarige geschiedenis met de band uit Seattle. Lees in Interface 173, novembeer 2013, het uitgebreide interview met Grammy-winnaar O'Brien en luister via dit artikel naar zijn werk met Pearl Jam. Ook vind je hier een korte documentaire over de totstandkoming van Lightning Bolt.

Lightning Bolt is het achtste album dat ze samen opnamen: Brendan O’Brien (Atlanta, 1960) en Pearl Jam (Seattle, 1990).

In het kielzog van Nirvana brak Pearl Jam in 1991 wereldwijd door met debuutalbum Ten, waarna O’Brien door platenmaatschappij Epic naar voren werd geschoven als producer voor ‘het moeilijke tweede album’ Vs (1993). Sindsdien was hij betrokken bij alle studioalbums, minus Pearl Jam uit 2006. Ook de remix van het debuut nam O’Brien voor zijn rekening.

Van huis uit gitarist, kwam O’Brien in de spotlights te staan toen hij werd gevraagd om als Hammond-organist op te treden met Bob Dylan voor MTV Unplugged en tijdens de Mirror Ball-tournee van Neil Young in 1995. Hij had al een reputatie opgebouwd als engineer en mixer, en werd dankzij zijn werk met Stone Temple Pilots en Pearl Jam een veelgevraagd rockproducer. In 2002 ontving hij een Grammy Award voor zijn productie van The Rising van Bruce Springsteen.

Bekijk hier de video over Lightning Bolt:

En luister hier naar Lightning Bolt en de andere door Brendan O'Brien geproduceerde Pearl Jam-albums, inclusief zijn bewerking van debuutalbum Ten:

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com