aanmelden
Musikmesse 2014 - de videoreportages
Arturia, Bitwig, SM Pro Audio, Akai en de analoge gear bij Alex4
xtra 22-03-2014 10:03
De Musikmesse is alweer bijna voorbij als we dit publiceren. Natuurlijk gaan we in de mei-editie van Interface die eind april uitkomt een uitgebreid en diepgravend verslag publiceren, maar hier kun je vast kijken naar vijf video's die we maakten tijdens ons beursverblijf in Frankfurt, van 12 tot 15 maart. Met gloednieuwe producten van Arturia, Bitwig, SM Pro Audio en Akai. En een rondgang door de spectaculaire 'analogue booth' van de Alex4-producten.

De vijf video's die je hier kan zien zijn: 

Musikmesse 2014 vol.1: Arturia MiniBruteSe
Musikmesse 2014 vol.2: Bitwig Studio
Musikmesse 2014 vol.3: SM Pro Audio uMix
Musikmesse 2014 vol.4: Akai Rhythm Wolf
Musikmesse 2014 vol.5: Alex 4’s Do You Like Synths?  
 

Musikmesse 2014 vol 1: Arturia MiniBruteSe
De MiniBrute analoge synthesizer van Arturia krijg een tweelingbroer onder de naam  MiniBrute SE (Second Edition). Deze gelimiteerde versie, waarvan slechts 3000 exemplaren worden gemaakt heeft een nieuwe look met een gebrosseerd aluminium paneel en houten zijkanten. De belangrijkste vernieuwing ten op zichte ven de standaard MicroBrute is dat de arpeggiator is vervangen door een een step sequencer met zes sequences van 64 stappen;  met groove, swing, gate en playmode functies om meer leven in je muziek te blazen. Tony Carpenter, ontwikkelaar bij Arturia, legt voor Interface de ins en outs van de SE uit.
www.arturia.com

Musikmesse 2014 vol.2: Bitwig Studio
Bitwig was het gesprek van de beurs. Deze nieuwkomer in de sequencerwereld heeft haar Bitwig Studio nu klaar. Uiteraard hebben we ‘m al op de testbank van Interface gelegd, waarvan snel resultaat in het blad! Bitwig probeert het beste van de lineaire en patterngeoriënteerde sequencers in een applicatie te verenigen. De CEO en ontwikelaar van Bitwig vertelt Interface wat zijn de hoofdkenmerk van Bitwig.

Musikmesse 2014 vol.3: SM Pro Audio uMix
De gloednieuwe uMiX digitale mixers bieden recording mogelijkheden via een simpele usb-stick. Ze zijn voorzien van CAT5 connectoren en wifi en de bediening gebeurt (en alleen maar) via een standaard browser. Daardoor werken de mixers met alle computers en mobile devices of je nou als operating systeem als Windows gebruikt, of OS X, iOS, Android, of Linux. Omdat de producent gebruik maakt van standaard onderdelen uit de telecomwereld, kon de prijs van de mixer ongelooflijk laag gehouden worden. Er zijn vier modellen van vier tot vier-en-twintig kanalen. Michel Jako van SM Pro Audio kwam uit Los Angeles om deze nieuwe recording machines te demonstreren.
www.smproaudio.com

Musikmesse 2014 vol 4: Akai Rhythm Wolf
Naast meerdere compact keyboardcontrollers toonde Akai op de Messe de Rhythm Wolf, een vijfstemmig analoge drum- en basmodule met ingebouwde 32 steps sequencer, met gate i/o om met analoge machines te kunnen syncen. De vrij kleine Wolf bevat zes MPC-achtige pads en meer dan twintig potmeters om de sound heftig te martelen. De Akai-demonstrateur vertelt ons in het kort waar dit nieuwe product over gaat. 

Musikmesse 2014 vol 5: Alex 4’s Do You Like Synths? 
De Musikmesse zou de  Musikmesse niet zijn zonder de ‘Analogue Booth’ van Andreas Schneider van ALEX4 Distribution. Weer was dit een van de drukste stands van de beurs. De ‘Do You Like Synths?’-stand is een gigantische concentratie van de mooiste analoge muziekmachines, van uitgebreide modulaire synths tot aan vreemde geluidsdozen, cv- en midisignaalgeneratoren in alle soorten en formate, interfaces, signaal-synchronizers en noem maar op. Alles in een zee van kabels en knoppen. We leiden je rond door de volgebouwde drukke stand!
www.alex4.de, www.schneidersladen.de

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com