aanmelden
Extra's bij het interview met Jack White en zijn engineers
Video en audio bij artikel Jack White, Vance Powell, Joshua V. Smith
xtra 29-08-2014 10:08
Gitarist, zanger én producer Jack White weet in zijn producties vintage en modern naadloos te combineren. Zijn wereldplaat Lazaretto is een enorm vinylsucces, het in een telefooncel opgenomen nieuwe album van Neil Young deed veel stof opwaaien. Interface sprak met uitgebreid White, en ook met zijn engineer/mixers Vance Powell en Joshua V. Smith. Lees het 7 pgina's lange artikel in Interface 181, september 2014. In dit webartikel kun je video's vinden waaraan in het artikel gerefereerd wordt, alsmede een Spotify playlist en de Voice-O-Graph-opname van Jack White's Coal Miner’s Daughter.

Geheel in tegenstelling tot White’s publieke imago is hij tijdens het gesprek met Interface's Paul Tingen voorkomend, logisch en overtuigend. Hij wijdt met duidelijk plezier breed uit over zijn zienswijzen op analoog en digitaal, werkmethoden en ook over zijn productie van Neil Young’s nieuwe album, dat werd opgenomen in een Voice-O-Graph uit 1947.

The Voice-O-Graph werd vijftig jaar geleden gebruikt als een soort telefooncel waarin mensen twee minuten spraak konden opnemen op een schijfje van 15cm doorsnede, en dat als gesproken boodschap konden versturen aan familie. De geluidskwaliteit was en is abominabel, en A Letter Home moet de slechtst klinkende release zijn die in de afgelopen 100 jaar in de albumlijsten heeft gestaan. Volgens White heeft de manier waarop hij opnemen benadert – ook in het geval van A Letter Home – te maken met het feit dat het medium en de boodschap onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Bekijk hier de video waarin Neil Young en Jack White de Voice-O-Graph presenteren bij Jimmy Fallon in deTonight Show.


Een speciale vinyluitgave van Lazaretto,, de Ultra-LP (alleen voor abonnees van White’s Third Man’s Vault) bevat allerlei specials. Eén zijde is mat, de andere glanzend; één kant speelt van binnen naar buiten; er zitten hidden tracks in de labels; de eerste song van de B-kant heeft twee verschillende intro’s, afhankelijk van waar je de naald plaatst; als de plaat klaar is verschijnt er een belicht hologram.

Jack White vertelt in onderstaande video alles over de Ultra-LP Lazaretto

Blunderbuss en Lazaretto werden beide in hun geheel opgenomen in Jack White's eigen Third Man Studio. Bekijk de videotour. 

 

Een demo van het opnameproces van de Voice-O-Graph


 

Soundcloud: Jack White Voice-O-Graph-opname - Coal Miner’s Daughter

Jack White Roskilde Festival 2014 (volledig concert)
Spotify-playlist van de belangrijkste producerwerken van Jack White

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com