aanmelden
Pro Audio Summit Conference 2015 in Jaarbeurs Utrecht
Conference en netwerkbeurs - zaterdag 21 en zondag 22 februari, Jaarbeurs, Utrecht
xtra 20-02-2015 17:02
Vorig jaar presenteerde Interface voor het eerst de Pro Audio Summit, een conferentieprogramma plus netwerkevent voor audioprofessionals in het futuristische Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar bieden we opnieuw een wervelend conferentieprogramma, met Tony Platt, Patrick Leonard, Henry Sarmiento, Oscar Holleman, Jori Collignon, en vele anderen, rond thema’s als The new loudness, Recording dance artists, The Music Producer’s Guild, Producing ‘Wolflady’ Kovacs en The making of Jett Rebel’s Hits for Kids. Ook zullen voor het eerst de Interface Pro Audio Summit Awards worden uitgereikt.

Pro Audio Summit 2015 is een exclusieve get-together van audioprofessionals uit de muziek-, film-, games- en mediawereld. De elite van producers, masteraars, mixers en engineers is aanwezig om hun kennis te delen met de bezoekers. De panels, live-interviews, Q&A’s en keynotes tijdens de Pro Audio Summit Conference op zondag 22 februari van 10.00-18.00 uur zullen plaatsvinden in het luxueuze en comfortabele Auditorium van het Media Plaza in de Jaarbeurs. Het biedt plaats aan maximaal 200 bezoekers. Direct naast het Auditorium is een intieme beursvloer met pro-audioapparatuur ingericht. De beursvloer ligt in de zogenaamde Barzone van het Media Plaza, en biedt alle gelegenheid tot netwerken met de belangrijke spelers in het pro-audioveld.
 

Tickets

Tickets voor het zaterdagprogramma zijn Dancefair-inclusief en kosten € 39.-. Tickets voor de Pro Audio Summit Conference op zondag kosten € 65,-, en geven toegang tot het Auditorium, de netwerkbeurs, de awarduitreiking en de Dancefair. 
www.proaudiosummit.com/tickets


Zaterdagprogramma wordt door SAE verzorgd 

Het zaterdagprogramma op 21 februari wordt geheel verzorgd door SAE Institute en is gericht op bezoekers van de parallel plaatsvindende Dancefair, die daarnaast geïnteresseerd zijn in pro-audio. Zie het programma van die dag verderop in dit artikel. 

10:30 - 11:15      Can’t touch this sample! – copyright law and music production
11:30 - 12:15      Using sidechain compression in your production
12:30 - 13:15      DIY – mastering in the box
13:30 - 14:15      How to create your own plug-ins
14:30 - 15:15      The magic of vocal production
15:30 - 16:15      Microphone recording techniques
16:30 - 17:15      Principles of music publishing
17:30 - 18:15      Logic Pro X drummer for EDM


Interface presents

Pro Audio Summit Conference zondag 22 februari
Het conferentieprogramma in het Auditorium omvat vier sessies van een uur en twee van een half uur. Aan de sessies neemt een internationaal gezelschap van topproducers, engineers, mixers en masteraars deel. 

Voor de panels, Q&A’s, interviews en keynotes hebben de volgende producers en engineers bevestigd dat ze van de partij zullen zijn tijdens de Conference:

Tony Platt
• Patrick Leonard
Henry Sarmiento
Jori Collignon
• Oscar Holleman 
Michiel Eilbracht
Ardie van Beek
Raf Jansen
Marcel Bultman
Rene Baas
• Richard van Everdingen
Wessel Oltheten
 

Awardsuitreiking

Tijdens de komende editie van Pro Audio Summit worden voor het eerst de Interface Pro Audio Summit Awards 2015 uitgereikt! Professionals (NL/BE) uit het vakgebied kiezen de producer, de engineer, de mixer en de masteraar van het jaar, en hebben hun stem uitgebracht op het meest innovatieve product van het afgelopen jaar. De awards worden zondag 21 februari om 17.00 uur uitgereikt.

PRO AUDIO SUMMIT CONFERENCE
TIJDSCHEMA, THEMA'S EN SPEAKERS
Zondag 22 februari


 

10.00-18.00 Netwerkbeurs

11.00-12.00 – Panel - Recording dance artists

Henry Sarmiento, Jori Collignon, Michiel Eilbracht, Ardie van Beek, Raf Jansen

Moderator: Henry Sarmiento
Steeds meer gaan de laptopproducers uit de dance-industrie over tot het boeken van professionele studio’s. Vanwege de sfeer en de knowhow. Vijf spelers in het veld wisselen hierover van gedachten met de conferentiebezoekers.

foto: Funkerman: Ardie van Beek, Raf Jansen


12.30-13.00 Q&A – Producing ‘Wolflady’ Kovacs

Oscar Holleman 
Moderator: Erk Willemsen 
Producer Oscar Holleman (Within Temptation, Krezip) reisde met zangeres Sharon Kovacs naar Londen, Berlijn, New York en Cuba om te werken met bekende songschrijvers, resulterend in Kovacs’ debuut-EP My Love. Een Q&A over het ‘adopteren’ van een artiest.
 

 


13.30-14.30 Panel - The new loudness

Wessel Oltheten, Marcel Bultman, Rene Baas, Richard van Everdingen

Moderator: Wessel Oltheten

Nog maar kort geleden betekende een luidere master ook relatief luidere audio bij de consument. Of die daar nu blij mee was of niet. Tegenwoordig ligt dat grotendeels anders, dankzij normalisatie in (online) muziekservices. Om niet buiten de boot te vallen als het om impact gaat, is een nieuwe werkwijze noodzakelijk. Een panel over luidheidsnormalisatie voor Spotify, YouTube, Soundcloud en iTunes.
 

foto: Wessel Oltheten

15.00-16.00 Q&A - The Music Producers Guild | The making of Jett Rebel’s Hits For Kids
Tony Platt

Moderator: Ronald Prent
Hij is een van de vooraanstaande leden van het Engelse Music Producers Guild, een vakvereniging van producers die informatie over aanpak, rechten, investeringen en cliëntwerving uitwisselen. Een Q& A met Tony Platt: opmaat naar een Nederlandse afdeling? Ook zal Tony Platt het hebben over zijn studioervaringen met Jett Rebel.
 


16.30-17.00 The works of… Tony Platt and Patrick Leonard

Moderator: Hugo Pinksterboer

Topproducers Patrick Leonard (Madonna, Leonard Cohen, Roger Waters, Bon Jovi) en Tony Platt (AC/DC, Bob Marley, The Bad Plus, Jett Rebel) laten ‘eigen werk’ horen en voorzien dat van commentaar. Hoe pakten ze de opnames aan, de mix, de mastering? En beantwoorden vragen uit het publiek. 17.00-17.30 Interface Pro Audio Summit Awards 2015
Moderator: Hugo Pinksterboer

Uitreiking van de eerste Interface Pro Audio Summit awards voor de producer, de engineer, de mixer en de masteraar van het jaar. Daarnaast wordt het meest innovatieve product van het afgelopen jaar bekendgemaakt.

Tickets Pro Audio Summit

Zaterdagtickets Dancefair-inclusief € 39,-
Zondagtickets Conference + Dancefair € 65,-
www.proaudiosummit.com/tickets

 

Tony Platt (UK)

Catch a Fire van Bob Marley was zijn eerste klus. Meteen raak dus. Inmiddels 41 jaar geleden. Hij was de producer van het 16 miljoen stuks verkopende album Back In Black van AC/DC. En natuurlijk heeft hij nog veel meer producties op zijn conto. Hij werkte met Jett Rebel aan Hits For Kids.  

* Hij neemt deel aan de Q&A’s The making of Jett Rebel’s Hits For Kids en The Music Producers Guild en becommentarieert zijn eigen werk in The works of...

www.platinumtones.com                   


Patrick Leonard
Hij is componist, toetsenist en 'producer of the greats'. Zijn carrière raakte in een stroomversnelling toen hij als producer True Blue van Madonna omhoog schoot, tevens als co-writer van La Isla Bonita. Hij produceerde sinds begin jaren tachtig tal van grootheden, van Roger Waters en Elton John tot Bon Jovi en onlangs nog Leonard Cohen.   

* Hij becommentarieert zijn eigen werk in The works of..

https://patrickleonardmusician.com/


Henry Sarmiento
(VS)

Hij opende in 2004 zijn Sonic Vista Studios in Ibiza, waar sindsdien sterren als David Guetta, Lady Gaga, Swedish House Mafia, Sander Kleinenberg, en Akon komen opnemen, mixen of masteren. Zie het interview elders in deze editie, vanaf pagina 32.

* Hij neemt deel aan het panel Recording dance artists.
www.sonicvistastudios.com

Jori Collignon (NL)

Vanuit zijn eigen bands Nobody Beats The Drum en Skip & Die rolt Jori Collignon steeds meer in productiewerk voor derden en projecteert hij danceproductie op andere genres.

* Hij neemt deel aan het panel Recording dance artists.
www.facebook.com/jori.collignon

Michiel Eilbracht (NL)

Nutsville Noise Lab is zijn studio, waarin hij sinds tien jaar zijn diensten aanbiedt als engineer, mixer, masteraar, editor, songwriter, performer en producer.
* Hij neemt deel aan het panel Recording dance artists.

www.nnl-online.com

Ardie van Beek & Raf Jansen (NL)

Raf Jansen en Ardie van Beek a.k.a. Funkerman werken samen in Flamingo Recordings en Can You Feel It producties, onder anderen met Fedde le Grand.

* Ze nemen deel aan het panel Recording dance artists.

https://funkerman.com


Marcel Bultman (NL)

Gespecialiseerd in postproductie bij Postoffice in Amsterdam, concentreert hij zich altijd op het ‘hele pakket’; van sounddesign en voice-overregie tot mixen en masteren.

* Hij neemt deel aan het panel Het nieuwe luid

www.postoffice.nl

 

Rene Baas (NL)

Hij is producer en IT-manager bij SMP studios in Amsterdam en heeft veel ervaring met muziek voor rtv en commercials.

* Hij neemt deel aan het panel Het nieuwe luid

www.smp.nl

 

Richard van Everdingen
Hij leidde de ontwikkeling van een gepatenteerd meetsysteem voor FM-gemoduleerde omroepsignalen, een op luidheid gebaseerd regelsysteem specifiek voor gebruik door distributiemaatschappijen. Momenteel werkt hij als internationaal opererend consultant voor omroepbedrijven bij Delta Sigma Consultancy.

* Hij neemt deel aan het panel Het nieuwe luid
www. delta-sigma-consultancy.nl

Wessel Oltheten (NL)

Hij werkt als opname-, mix- en mastering-engineer, voornamelijk in zijn eigen Spoor 14-studio. Daarnaast doceert hij Studiotechnologie aan de HKU en schrijft hij voor Interface, onder meer het artikel over Het nieuwe luid in deze editie (vanaf pagina 36).

* Hij neemt deel aan het panel Het nieuwe luid
www.wesseloltheten.nl

SAE Dancefair Pro Audio programma zaterdag 21 februari

In acht sessies zal SAE Institute op zaterdag 21 februari in het Audiotorium het Dancefair-publiek pro-audiosessies aanbieden over de volgende onderwerpen:

  • Can't touch this sample! - copyright law and music production
  • Advanced techniques - using sidechain compression in your production
  • DIY - mastering in the box
  • How to create your own plug-ins
  • The magic of vocal production
  • Next level production with Logic X
  • Principles of music publishing
  • How to make your music loud

Het SAE-programma tijdens de Pro Audio Summit vindt zaterdag 21 februari plaats tussen 9.30 en 18.00 uur. 

Veel merken op netwerkbeurs
Pro Audio Summit biedt aan twaalf standhouders een plaats op de beursvloer (gelegen naast het Auditorium). Van merken als Tube-tech, Dangerous Music, Manly labs, Bearfoot Sound,

Steinberg, Yamaha Pro Audio, Audient, Apogee, Empirical Labs, IGS, Ocean Audio, Audix, Vicoustic, Focusrite, Jan Morel, Sonoris, Amptec, KRK, Joystick, MSV en Forty-nine staat bij het ter perse gaan van deze editie van Interface al vast dat ze vertegenwoordigd zullen zijn. Volg www.proaudiosummit.comen www.interface.nl voor de actuele stand van zaken!
 

Interface presents Pro Audio Summit 2015
Jaarbeurs Utrecht
Zaterdag 21 februari 9.30-18.00 uur
Zondag 22 februari 9.30-18.00 uur

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com