aanmelden
Ozark Henry's Paramount op Auro-3D
Videoclip We Can Be Heroes
xtra 26-02-2015 22:02
In oktober 2014 haakte Interface aan bij de opnamen van Paramount, het nieuwe album van de Belgische zanger-componist Ozark Henry. Bijzonder, omdat hij daarbij gebruik maakte van het Nationaal Orkest van Belgiƫ, en omdat het resultaat uiteindelijk werd gemixt in een nieuw geluidsformaat: Auro-3D. Alex Buurman sprak met Ozark Henry zelf en met Fieke van den Hurk, Ronald Prent en Darcy Proper van Wisseloord over de opnamen, mixsessies en mastering van het nieuwe album. Lees het artikel in Interface 186, maart 2015.Bekijk hier de clip en vanaf de release in maart ook de Spotify playlist van het nieuwe album.

Op het nieuwe album Paramount staat ook een cover van Bowie’s Heroes, die in de versie van Ozark Henry We Can Be Heroes heet. Zijn muziek zou je kunnen omschrijven als romantisch, intiem en vaak rijk georkestreerd.  
 Auro-3D
Paramount van Ozark Henry is wereldwijd de eerste opname met 90-koppig orkest die gebruik maakt van Auro-3D. Dit systeem, een initiatief van Wilfried Van Baelen (mede-eigenaar en oprichter van de befaamde Belgische Galaxy Studios), is een uitbreiding van het bekende 5.1-surroundsysteem waarbij de luisteraar beschikking heeft over vijf kanalen die fullrange speakers aansturen plus één kanaal dat een subwoofer voedt (vandaar 5.1).
Drie kanalen staan aan de voorkant van de luisterpositie − links, midden (centre) en rechts − en twee kanalen achter de luisterpositie. De subwoofer kan min of meer naar believen worden geplaatst. Auro-3D voegt daar nog twee ‘lagen’ aan toe: rondomspeakers op een positie van ongeveer 30 graden omhoog ten opzichte van de luisteraar en een laag recht boven (90 graden) hem.
De eerste bovenlaag zal in de huiskamer normaal gesproken bestaan uit vier rondomspeakers, en in de toplaag bevindt zich dan één speaker. Dat is een 10.1-systeem, maar voor muziektoepassingen blijft de toplaag ongebruikt, en is het dus 9.1. Zodra er speelfilms in het geding zijn of muziek met veel effecten, komt dat bovenste kanaal wél in actie. Voor theaters en bioscopen zijn er Auro-3D-systemen in de vorm van 11.1 en 13.1.
Waar dit alles – vanzelfsprekend – om draait, is dat het met zo’n afspeelsysteem mogelijk is om geluidsbronnen niet alleen in het horizontale vlak rondom de luisteraar te projecteren, maar ook verticaal.

https://www.ozarkhenry.com/

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com