aanmelden
Gratis downloads Aphex Twin op Soundcloud
8 uur en 110 tracks uit het laboratorium van Richard David James
xtra 28-03-2015 21:04
Vorig jaar verraste Aphex Twin al door – na jaren afwezigheid – met Syro een van de beste albums van het jaar af te leveren. Was Syro al intrigerend; de snel daarop volgende release Computer Controlled Acoustic Instruments pt2 – pt1 zal wel nooit komen… – is nog fascinerender.

Veel blijft gissen over de totstandkoming van de muziek van Richard David James (1971) aka Aphex Twin (en nog zo’n tiental aliassen), hoewel de titel van het nieuwe, korte album, eigenlijk niets aan de verbeelding overlaat. Maar menig klassiek musicus zal ervan opkijken dat wat je hoort geprogrammeerd is, zo aards klinkt het. En geschikt voor de cultureel verantwoorde concertzaal, dat zeker. Meditatief, groovy, soundscapes; het heeft het allemaal. Een Luilekkerland voor sampling, zoals Aphex Twin altijd hét laboratorium is geweest voor de elektronische muziek vanaf de jaren negentig.

Luister hier naar Computer Controlled Acoustic Instruments pt2.

 

O ja, en nu Aphex Twin weer is losgeslagen – na tien jaar onder de radar gebleven te zijn – heeft hij (althans men neemt aan dat hij het is…) als user48736353001 liefst 110 tracks naar Soundcloud geüpload, goed voor meer dan acht uur muziek, gratis te downloaden. Follow the leader! (Erk Willemsen)


https://soundcloud.com/user48736353001


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com