aanmelden
Falco Benz video en audio
Youtube-video's, ep's op Spotify en speellijst 2015
xtra 28-05-2015 19:05
Falco Benz is een opvallende verschijning in het dancecircuit. Geprogrammeerde beats gaan zowel op zijn albums als live gepaard met echt synthesizerspel. Analoog en digitaal vullen elkaar perfect aan. Een interview door Kevin Pasman met Eelco Topper, aka Falco Benz, vind je in Interface 189, juni 2015. In dit webartikel vind je audio en video-footage en de lijst optredens die hij gaat doen de komende maanden.

‘Er zijn in elke track wel analoge en digitale elementen te horen. Die mix probeer ik altijd heel hybride te maken. Uiteindelijk is het de klank zelf die mijn voorkeur bepaalt. In mijn plug-ins kom ik altijd uit bij die wat warmere sound van analoge bakken, zodat het altijd wel analoog blijft voelen. Toetsenist zijn brengt al heel snel een soort logische fascinatie met zich mee voor synthesizers. Zodra je je daarin verdiept, kom je erachter dat vintage toch altijd het mooiste is. Dat is voor gitaristen of drummers niet anders. Er is een soort charme aan die instrumenten van vroeger. Maar ik ben geen purist.

‘Bij mijn eerste ep Clap Machines heb ik heel bewust gekozen om bijna alles analoog te doen, en dat was heel leuk. Lekker lange tracks maken en lang freaken. Daarna heb ik dat een beetje losgelaten. Je kunt het heel goed door elkaar gebruiken, zolang je maar de sound bereikt die je in gedachten hebt.’

 


Falco Benz deed een sessie voor 3 voor 12 op het Best Kept Secret festival. 

 

De video die hij met Arturia maakte. 

Falco Benz live


30 mei: Lalaland Festival, Harderwijk

30 mei: Holland Festival, 3voor12/VPRO (streamed event)

13 juni: Wij Zijn 1, TivoliVredenburg, Utrecht

19 juni: Urban Art Forms Festival - Wiesen, Austria

20 juni: We Are Electric Weekender - Eersel

18 juli: 22fest - Diemerbos, Diemen

18 juli: Pedro Pico Pop, Raalte

26 juli: Damaris Festival, NDSM, Amsterdam

1 augustus: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com