aanmelden
Interface videoreportages vanaf de Musikmesse
Schneidersladen, Zynaptiq, Universal Audio en Presonus
xtra 31-05-2015 09:06
Drie dagen lang was het weer feest op de jaarlijkse Musikmesse & Prolight+Sound in Frankfurt. Amper drie maanden na het geweld van de NAMM show in Los Angeles zou je denken dat er weinig nieuws te zien zou zijn. Maar nee, we telden meer dan honderd nieuwe producten! We hebben de highlights geselecteerd, en je kan er alles over lezen in Interface 189, juni 2015. In dit webartikel kun je de videoreportages bekijken die we op de buers maakten.

Musikmesse Modulair! Zo zal de 2015-editie van de Musikmesse de geschiedenis in gaan. We kwamen een onvoorstelbare hoeveelheid modulaire synthesizers tegen in Frankfurt, waaronder veel spectaculair nieuws. En dat zo kort na de NAMM show in Los Angeles, waarover we al in de maart-editie van Interface hebben bericht. Brandpunt van die tendens in Frankfurt was de uitbundige stand van SchneidersLaden, die uitpuilde met producten van bijna veertig kleine fabrikanten die hun nieuwste analoge of digitaal-analoge apparaten presenteerden. Iedereen die gefascineerd is door Eurorack en control voltage, vond hier een paradijsje waar je kon genieten van (modulaire) synthesizers, effecten, control signal-generators en allerlei onconventioneel elektronisch speelgoed. Vier dagen langs was de stand bomvol enthousiastelingen die er niet weg te slaan waren.
 

Interface-reportage Musikmesse 2015: Schneidersladen 
 

 


Roland profiteerde van de aantrekkingskracht van deze stand door direct ernaast, in een exclusieve stand, hun Aira System-1m ‘Modular for the masses’ te demonstreren, alsmede hun gloednieuwe System-500; een volledig analoge, modulaire synth in Eurorack-formaat.

Interface reportage Musikmesse 2015 Veijo Laine on Roland System 1 m 

 


Sowieso was er weer veel hardware te zien op de beursvloer. Out of the box werken is duidelijk populair. Aan de Prolight+Sound-kant van de beurs is dat helemaal evident: hallen 8 tot en met 11 van de Messe Frankfurt. Grootse standbouw verraadt dat het bepaald niet slecht gaat met de pro-audiowereld. Zelfs zo goed dat de beursorganisatie besloten heeft volgend jaar stuivertje te wisselen. Hallen 8 tot en met 11 zijn dan voor de MI (Musical Instruments) en hallen 1 tot en met 5 voor de Prolight+Sound-stands. Zij krijgen meer ruimte én afwijkende data van de Musikmesse.
Prolight+Sound 2016 vindt plaats van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 april. Musikmesse 2016 gaat plaatsvinden van donderdag 7 tot en met zondag 10 april, en zal alle dagen toegankelijk zijn voor de consument. De ‘business’ zal in een aparte hal gedaan worden. Interface zal op beide terreinen natuurlijk weer aanwezig zijn. Maar eerst maar eens de nieuwtjes van beide fronten anno 2015!


Interface-reportage Musikmesse 2015: Denis Goekdag of Zynaptiq over de Unmix Drums
 
 

Interface-reportage Musikmesse 2015: Denis Goekdag of Zynaptiq over Morph 2 


 

Interface-reportage Musikmesse 2015: Wesley Bendall over Universal Audio products 

Interface-reportage Musikmesse 2015: Lee Boylan over Presonus CS18 AI
 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com