aanmelden
Edwin de Baat wint Interface Gotcha! Remix Contest
xtra 26-06-2015 10:06
In Interface 186 lanceerden we een Remix Contest van 'No Robot' van het nieuwste Gotcha! Album, Back to the moon.

Uiteindelijk ontvingen we maar liefst 39 inzendingen waarvan het niveau zowel creatief als mixtechnisch, opvallend hoog was. Alle inzendingen stuurden we anoniem op naar de band die vervolgens aan een lange luistersessie begon. 

Het woord is aan Gotcha!

Op de eerste plaats willen we graag melden dat we behoorlijk onder de indruk zijn van de kwaliteit (en kwantiteit) van de inzendingen! Het gekke is, hoe extreem anders de remixen ook zijn, de vorm, met naar het eind toe steeds weer een climax, en nog meer climax, en nog meer, ja, zo is No robot ook in onze versie.

Graag zouden we alle inzendingen willen noemen, maar het zijn er simpelweg te veel, daarom een paar die er voor ons echt uitstaken. Erwin van Etten's Merlin House Mix (249) vonden we lekker gemixed met creative beats en sounds. DeDervish Remix van Peter Degen (314) is een fantastische vette metal remix.Ferry Nachtegelder (328) bracht het tempo radicaal omlaag en maakte een geweldige laid-back jazzhop versie. Ook lo-tempo is de soepele Skaguitar remix van Bob van Houten (332)Alexander van der Werff (335) baseerde zijn remix op het gitaararpeggio. Kilian Kleij van Willigen & Tobias Vermin (340)maakten een heel originele Trap mix, die echt de grenzen van een remix opzoekt en Angelo Duville (346) stuurde een overtuigende dancefloor remix in.

Maar dus Thumbs up voor alle creatieviteit, inventiviteit, muzikaliteit en het harde werk dat alle inzenders in hun remix hebben gestoken!

Namens de Interface redactie willen we nog noemen De Monea Remix van Jasper Kooistra (315), de uitstekende remix van voormalig Gotcha!-lid Ro Krom (316)Lennart Borg's discomix (320) en de inzending van Bart Kerckhoff (347) die geweldige Chic slaggitaar en bas toevoegde.

Allemaal leuk en aardig, maar er kan natuurlijk maar èèn winnaar zijn, hoe moeilijk de beslissing ook was. Tromroffel, spot aan...

De winnaar is, de Trackdriver Remix van Edwin de Baat. De jury zegt over deze spijkerharde 180 bpm hardcore remix; 'Met de andere muziekstijlen weten we wel raad, die voelen we, daar zouden we op de een of andere manier ook mee uit de voeten kunnen. Maar die Trackdriver remix, in deze stijl herkennen we in de maker onze meerdere, dit doen we hem of haar onmogelijk na, nog niet bij benadering!

 

Het grappige is dat Edwin meldt dat hij zijn stijl wat milder gemaakt heeft om de Gotcha!leden niet meteen af te schrikken! Hij maakte zijn remix helemaal 'in the box' met Steinberg Nuendo, NI Komplete en plug-ins van Lennart Digital, Waves, camel Audio, Tone 2 en een Ibanez gitaar met midi via een Roland GR-20.

Edwin wint de fraaie set KRK RP6 studiomonitors!

Alle genoemde inzendingen met natuurlijk de winnaar kun je via deze playlist beluisteren

Trackdriver Facebook pagina

Gotcha! Facebook

Verder dank aan Gotcha! Voor hun bereidwillige medewerking en aan Mworks voor het beschikbaar stellen van de prijs.

En nogmaals dank aan alle inzenders, hopelijk tot een volgende Remix Contest!


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com