aanmelden
Falco Benz workshop tijdens Muzikantendag On Tour
Een Interface workshop: 'Hoe je als dj-producer écht live kunt gaan – digitaal én analoog'
xtra 24-09-2015 14:09
Muzikantendag On Tour komt dit najaar naar Amersfoort en Breda. Met workshops, masterclasses en demopitches worden muzikanten geïnspireerd en geïnformeerd over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Interface presenteert een workshop met toetsenist-producer Falco Benz. Op 24 oktober in Fluor, Amersfoort en 7 november in Mezz, Breda.

Falco Benz is een opvallende verschijning in het dancecircuit. Geprogrammeerde beats gaan zowel op zijn albums als live gepaard met echt synthesizerspel. Analoog en digitaal vullen elkaar perfect aan.
 
 


‘Bij mij is er nooit een track zonder instrument. Er is wel een beat, maar de track vormt zich pas via het geluid. Als ik achter mijn Juno-60 zit en ik met een bepaald geluid aan het klooien ben, is dat het begin van de track, en vervolgens is de Juno de basis van de track. Vroeger was ik altijd met zo veel zware spullen onderweg, maar door het vele live spelen merk ik dat ik toch wel een beetje voor gemak heb gekozen. Ik heb altijd een Nord Lead 2 mee, en daar ben ik superblij mee. Die klinkt voor live superdik en kan hij bijna alles. Voor alle leaddingen heb ik een Arturia MiniBrute SE, want die is monofoon.’ Aldus Falco Benz in een interview met Interface.


De kern van zijn workshop ‘Hoe je als dj-producer écht live kunt gaan - digitaal én analoog’ komt daarin goed tot uitdrukking. Tijdens de workshop legt hij alles uit en kun je hem alles vragen over hoe hij zijn keuzes maakt in dit proces van studio naar live, en hoe hij Ableton daarvoor inzet.
 

 

Verder op de Muzikantendag

Muzikantendag On Tour staat vier keer per jaar steeds op een andere plek in Nederland en is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, willen netwerken en meer informatie zoeken over diverse aspecten van het muzikantschap. De Muzikantendag On Tour biedt muzikanten zakelijke en artistieke bagage in de vorm van panels, workshops én advies op maat. Ruim zestig professionals zijn aanwezig voor persoonlijk advies en feedback op demo’s en promotieplannen.

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 10,- (Ticketmaster).

Leden Buma en Sena hebben gratis toegang

(Aanmelden via www.bumastemra.nl of www.sena.nl)

• zaterdag 24 oktober - Fluor, Amersfoort

• zaterdag 7 november - Mezz, Breda

www.muzikantendag.nl 


 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com