aanmelden
Interface presenteert Pro Audio Summit 2016
Met Musicfair en Dancefair op 13 en 14 februari in Jaarbeurs Utrecht
xtra 10-02-2016 09:02
Een muziekbeurs terug in de Benelux! Want Dancefair en Pro Audio Summit breiden uit naar Musicfair. Interface is partner van dit grootse beurs- én educatief event en presenteert er de Pro Audio Summit. Hier presenteren we het volledige programma van de Pro Audio Summit en vernoemen we natuurlijk ook het programma Dancefair en Musicfair!

Eén ticket voor Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit. Dat krijg je als je in het weekend van 13 en 14 februari de Jaarbeurs bezoekt. Onder het motto ‘we are the future of music’ krijgen muzikanten, dj’s en producers een beurshal vol gear en instrumenten voorgeschoteld, en kun je navigeren tussen maar liefst 18 areas waar optredens en interessante items geprogrammeerd staan.
Interface is net als de afgelopen twee jaar host van de Pro Audio Summit.

Voor het eerst Musicfair! Een muziekbeurs dus, maar véél meer dan dat. Want op Musicfair kan je je onderdompelen in letterlijk honderden panels, workshops, Q&A’s en clinics in de 18 areas op het grote beursterrein. Scroll op musicfair.nl maar eens door die areas heen en vanaf dat moment kan je een bezoekje aan Musicfair niet meer weerstaan! Wij zijn met Interface ook goed vertegenwoordigd als host van de Pro Audio Summit, gevestigd in het fraaie Media Plaza van de Jaarbeurs. Zie het programma hieronder!
 

 


Interface presenteert

Pro Audio Summit 2016

In samenwerking met Wisseloord en SAE presenteert Interface de Pro Audio Summit 2016, een conferentie annex beursprogramma speciaal voor de audioprofessional in muziek, games, film en media én voor muzikanten die meer willen weten over studio-opnames, engineering, mixen en masteren, inclusief netwerkbeurs, waar je je kunt laten voorlichten over de nieuwste pro-audio gear. Het tweedaagse programma gaat er als volgt uitzien. 

Zaterdag 13 februari
Presentatie: Nadia-Jane Bristoll (foto)

12.00-13.00 Tips and Tricks with Reverb
door SAE's Tim Franke


13.15-14.15 Compression
door SAE’s Marco Antonio Spaventi14.30-15.30 Instrument Recording and Tuning 
door John Christian, Bert Meulendijk, Marcel Schimscheimer

15.45-16.45 Kompas equalizing en compressie in de mix

door Interface’s Wessel Oltheten

17.00-18.00 Vocal Recording and Treatment
door John Christian en vocalist David Taylor

Zondag 14 februari
Presentatie: Nadia-Jane Bristoll 

12.00-13.00 Music Production Essentials

door SAE’s Tom Pearce


13.15-14.15 Mixing with the masters

door Wisseloord’s Ronald Prent & Dennis Waakop Reijers

14.30-15.30 Instrument Recording and Tuning 
door John Christian, Bert Meulendijk en Hans Eijkenaar

15.45-16.45 There is more to mastering than making your music loud

door SAE’s Jeffrey de Gans

 

17.00-18.00 Vocal Recording and Treatment

door John Christian en vocalist David TaylorProgrammatoelichtingen Pro Audio Summit 2016 
 

Mixing with the masters
Masterclass
door Wisseloord’s Ronald Prent & Robert Balazs
Ronald Prent is een van de belangrijkste studiomixers ter wereld. Wisseloord is zijn werkterrein en daar deed hij tal van producties voor The Common Linnets, Richie Hawtin, De Dijk, Vandenberg’s Moonkings, Simple Minds, Rammstein, The Scorpions, Mink DeVille, Udo Lindenberg, Gotthard, en zelfs Tina Turner. Samen met de ook in Wisseloord werkzame Robert Balazs, die bekend werd met zijn werk als chief engineer voor de Pannonia Studios in Boedapest, geeft hij een masterclass mixen.
In de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod: mix-analyse, outboard keuze (waarom bepaalde units wel, of waarom juist niet), de kracht van ‘old school balancing’, behoud van energie in je mix, doel van de mix in context van het album, radio single edit versus albumtrack, groepen/busstructuur, reverb en delays, en klantverwachtingen managen. Als je nou écht de kneepjes van het mixvak wil leren, zorg dan bij deze masterclass te zijn. Goud waard!
 

Ronald Prent


Instrument Recording and Tuning + Vocal Recording and Treatment
workshops geleid door John Christian
met Bert Meulendijk, Marcel Schimscheimer, Hans Eijkenaar en vocalisten

John Christian is een van dé producers in de dance op dit moment. Hij werkte in zijn studio veel met Nicky Romero en de collabs van Romero met Rihanna, David Guetta, Calvin Harris en Usher vonden in zijn studio in Ede plaats. Met tal van producties onder zijn eigen naam komt het totaal op meer dan 2000 releases in de afgelopen 15 jaar. Christian is ervan overtuigd dat EDM toe is aan de ‘next level’. Een van de ontwikkelingen die nu plaatsvinden is dat er steeds meer collabs met muzikanten plaatsvinden. Dat vereist meteen véél meer van de dance-producent dan voorheen. John Christian zal vier workshops leiden tijdens de Pro Audio Summit. Twee maal doet hij een ‘Vocal Recording and Treatment’ workshop, een op zaterdag en een op zondag, en twee keer een Instrument Recording Workshop, waar hij tijdens de workshop op zaterdag samenwerkt met gitarist Bert Meulendijk en bassist Marcel Schimscheimer, beiden al sinds jaar en dag first call sessiemuzikanten, en op zondag met topdrummer Hans Eijkenaar (Anouk, The Voice) en weer gitarist Meulendijk. Kom de workshop volgen en kom alles te weten over hoe je instrumenten en stemmen opneemt en hoe je de collabs het beste kan laten werken.
 

John Christian

 

There is more to mastering than making your music loud
workshop door SAE’s Jeffrey de Gans
SAE Institute heeft een fantastisch docententeam. Jeffrey de Gans is een van hen, gespecialiseerd in mastering en werkzaam in zijn eigen Da Goose Music Mastering, waar hij een eindeloze reeks producties masterde, van Zuco 103 en Falco Benz tot Ulysses en de Jeugd van Tegenwoordig. In deze workshop gaat hij diep in op de masteringprocessen, waaronder het altijd weer terugkerende thema van loudness. 
 


 Jeffrey de Gans


Kompas equalizing en compressie in de mix

keynote door Interface’s Wessel Oltheten

EQ en compressie zijn de bouwstenen van vrijwel iedere mix. En hoewel je hun werking in twee zinnen uit kunt leggen, geldt dat bepaald niet voor hun gebruik. Wessel Oltheten zal in zijn keynote inzoomen op de concepten achter de inzet van EQ en compressie in je mix. Waar hebben compressors en equalizers bijvoorbeeld nog meer invloed op, naast dynamiek en frequentiebalans? Welke muzikale parameters kun je er mee beïnvloeden? Hoe kan buscompressie een mix juist dynamischer doen lijken? Wat is de reden om EQ op individuele geluiden of op hele groepen te gebruiken? Waarom zou je compressie op elektronische klanken zonder dynamische bogen willen gebruiken? Waarom klinkt de ene equalizer anders dan de andere, en wat heb je daar aan? Wanneer kies je voor parallelle bewerking en wanneer voor inserts? Hoe kunnen compressie en EQ je perceptie van timing beïnvloeden? Wat is blend? Al deze vragen en meer zullen aan bod komen, en ook is er ruimte voor publieksparticipatie.

Wessel Oltheten werkt als mix- en mastering-engineer in zijn eigen Spoor 14-studio. Daarnaast doceert hij Studiotechnologie aan de HKU en is hij een van de topauteurs van Interface Magazine. Hij deed producties voor Pocket Knife Army, I am Oak, Navarone, Anna Rune, en vele anderen, en werkte mee aan projecten van Don Diablo, David Garrett, Michael Jackson en Akon.

 
Wessel Otlheten
 

Compression
workshop door
SAE’s Marco Antonio Spaventi

Hij verloochent zijn italo disco achtergrond niet, maar heeft tegelijkertijd zijn scope enorm uitgebreid met vele jaren ervaring in studio’s. De eigen studio van Marco Antonio Spaventi is gevestigd in Nachtlab in Amsterdam, maar ook brengt hij vele uren door kortbij in Amsterdam-Noord, op het SAE Institute waar hij hoofddocent is van de ‘electronic music production course’. In zijn workshop op de Pro Audio Summit gaat hij diep in op compressie. Aan de hand van diverse voorbeelden laat hij zien en horen hoe je de compressor het beste in kan zetten in een productie, en uiteraard zal hij  alle vragen beantwoorden.

 Marco Antonio Spaventi
 

Music Production Essentials
keynote door SAE’s Tom Pearce

Hij heeft 40 jaar ervaring in muziekproducties, was een van dé belangrijke producers van muziek voor games en is nu alweer enige jaren ook docent aan het SAE Institute. In zijn keynote legt hij alles uit over het productieproces in de studio, van start tot finish!


 Tom Pearce


SAE's Tim Franke
Tips and Tricks with Reverb 

In het lesgeven maar ook in zijn werk als audio engineer heeft Tim Franke uitgevonden dat nog al wat producers niet altijd de vinger hebben kunnen leggen op hoe reverb het beste ingezet kan worden. het hoe te gebruiken van een reverb. Reverb kan bijvoorbeeld heel wat doen met het plaatsen van instrumenten inde mix. Tim Franke is docent Electronic Music Production bij SAE en daarnaast engineer in de Red Bull studio’s en bij Mansion Mastering.

SAE Lab

Naast de workshops die SAE op de Pro Audio Summit presenteert zal  SAE ook een SAE Lab inrichten op de Pro Audio Summit beursvloer. Maar liefst tien SAE docenten zullen hier twee dagen lang iedereen met open armen ontvangen om één op één muziek- en producer advies te geven, in jouw tempo en op jouw niveau; over recording, equalizing en mastering.

 
 

DANCEFAIR
Hoe interessant ook, Pro Audio Summit, is maar een van de 18 areas tijdens dit grote evenement in de Jaarbeurs. Bij Dancefair is het allemaal begonnen, en Dancefair gaat glorieus verder, nu met de vijfde editie alweer.

Dancefair is hét educatieve evenement voor iedereen die iets met elektronische muziek te maken heeft. Producers, dj’s en muzikanten vinden er informatie en inspiratie. Op het beursdeel kun je de nieuwste gear uitproberen. In de Demodrop kun je je tracks laten beoordelen door labelmanagers en A&R’s. En in de The Network kun je één-op-één contact leggen met iedereen uit het vak, van muzikanten tot industry-professionals uit alle werkvelden waar je mee te maken krijgt als je iets in de muziek doet. Denk aan mastering/productie-vragen, juridische vragen, marketingtechnische vragen, carrièreplanning, et cetera… Je kan er muziek uitwisselen en zelfs samen producen. Er staan meer dan 100 tafels en stoelen voor klaar! 

Demodrop

Tijdens Dancefair staan meer dan zeventig labels en bekende artiesten klaar om te luisteren naar de producties van alle beursbezoekende producers en dj’s. In welke stijl je ook werkt (house, techno, hardstyle, hardcore, trance), bij de Demodrop kun je je tracks laten horen en rekenen op ongezouten tips en praktisch commentaar.


Programma Dancefair 13-14 februari

Een arsenaal aan topartiesten en succesvolle ondernemers uit de hedendaagse muziekindustrie delen hun kennis en vakgeheimen aan de bezoekers. Hoe werken zij in de studio? Hoe bereiden ze zich voor op hun gigs en wat waren hun valkuilen en hoogtepunten?


Hieronder een greep uit de vele dj's, producers en topics die je kunt verwachten op Dancefair.

Hardwell • Jay Hardway • Sam Feldt • Dyro • Dannic • Sick Individuals • Vato Gonzalez • Lady Bee • Frontliner • Alexander van Aken • DJ J.D.A. • DJ Dyna • Dirtcaps • Tom Swoon • Arno Cost • Lucien Foort • Chocolate Puma • Sebastiaan Hooft • Jayce Lewis • La Fuente • TLM • Irwan • Roog • Michel de Hey • Olivier Weiter • Roog • Gert van Veen / Quazar • Prunk (Deep House Amsterdam) • Julien Chaptal • Denis Doeland (DDMCA) • Marco Antonio Spaventi
• Secret Cinema • Spaceandtime • Eric de Man • Aron Friedman • Victor Coral • Arlo • Seamlessr • DJ Thera • DJ Promo • San Holo • Alvaro


Hardwell
staat samen met Dannic en Sick Individuals met zijn Revealed label op zaterdag 13 februari in Area 12, de grote Polar zaal. Het Spinnin label doet hetzelfde op zondag 14 februari met Jay Hardway, Sam Feldt, Tony Junior en nóg een klapper die binnenkort bevestigd wordt.
John Christian zal behalve op Pro Audio Summit ook workshops doen in Area 1, The Next Level: een Collaboration Masterclass en een ‘In depth mixing and mastering course’. Hardstyle-held Frontliner doet daar op zondag een workshop over sound design en Dyro gaat in op productieprocessen. Lucien Foort komt spreken over het soms lastige gebruik van modulars (syncing, en sounds maken) in je daw. 


Een aantal van de belangrijkste merken voor dance-producties hebben eigen areas. Ableton bijvoorbeeld. Zij gaan tal van workshops organiseren met certified trainers, leggen alles uit over Live 9.5 en Push2 en komen aan het eind van elke dag met demo van een hotshot.


FL Studio
komt voor het eerst naar Dancefair. FL-goeroe SeamlessR komt er speciaal voor over uit de VS. Hij zal een workshop geven over stock plugs als Harmor en Cytrus. Ook de Nederlandse power users Alvaro en Dirtcaps geven acte de présence, evenals internationale helden Arno Cost  en Tom Swoon.


Rob Papen
opereert twee dagen vanuit zijn eigen area, ondersteund door producer Rob Fabrie en DJ Promo. Bij Fabrie kun je workshops bijwonen over het maken van sounds, EDM-producties en mastering. De workshops van DJ Promo gaan over het maken van hardcore dance en het werken met o.a. RAW, misschien wel het beroemdste product van Rob Papen. In de productpresentaties zal Papen zelf zijn Predator 2.0 en Prisma software voorstellen én een uitgebreide Synthese masterclass geven zoals alleen de master zelf dat kan.

Rob Papen

School Of House
doet de Underground zaal dit jaar, in area 4. Als educatief platform voor dance cultuur, opgericht door Victor Coral, Duncan Stutterheim en Jan Maarten Hartong, bieden ze een heel scala aan top notch speakers over onderwerpen als ‘bookings & management’, ‘artist profiles’, en de ‘history of dance music and production’. Secret Cinema zal er een ‘Special 25 Year Masterclass’ geven wegens zijn 25 jarig dj-jubileum en ook Michel de Hey, Olivier Weiter, Roog, Gert van Veen / Quazar, Prunk (Deep House Amsterdam), Julien Chaptal, Denis Doeland (DDMCA), Marco Antonio Spaventi, Spaceandtime, Eric de Man en Aron Friedman zullen op dit podium verschijnen.

 

MUSICFAIR

Dancefair is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een groots evenement, maar organisator Norman Soares bouwt in 2016 het Dancefair-concept dus uit nog verder naar een complete muziekbeurs en educatief evenement onder die overkoepelende titel ‘Musicfair’. Nogmaals gezegd: je ticket is geldig voor zowel Musicfair, als Dancefair én Pro Audio Summit. Hieronder geven we aan wat je allemaal zoal op het Musicfair gedeelte kunt verwachten.

 

Musicfair Sessions

In area 14 vinden de ‘Musicfair Sessions’ plaats. Daar komen tal van bands langs om unplugged te spelen en uitleg te geven over hoe zij het muziek maken én de business aanpakken, onder leiding van hosts Mick Boskamp en Dennis Weening. Bij het ter perse gaan van deze Interface waren de volgende acts al vastgelegd:

Typhoon • Mister & Mississippi • Moke • Re:Freshed Orchestra • Bo Saris & band • John Coffey  • Causes • Ronnie Flex 

Musicmaker Stage
In de grote beurshal van Musicfair vind je de Musicmaker Stage waar twee dagen lang panels, akoestische optredens, en Q&A’s gepresenteerd worden door ons collegablad Musicmaker. Je kan onder meer de volgende acts, artiesten en thema’s verwachten op dat podium:
DeWolff over analoog muziek maken • Pauw over studiosound naar live brengen • Homebass Records: DIY is maatwerk • Allan Eshuijs cs: De hit ontleed • Re;Freshed Orchestra over underscoring op tv • Haevn: wat te doen met overnight succes • Koen Herfst en Michiel Eilbracht: opnemen van drums en touren met Armin • Tev Woods over live-integratie band en dj.

 

Clinic Stage
En dan nog de clinics. Ook in een aparte area! De Clinic Stage wordt gehost door collegabladen Slagwerkkrant, Gitarist en De Bassist. Twee dagen lang kun je daar tips & tricks oppikken van drummers, percussionisten, bassisten, gitaristen, toetsenisten en vocalisten. Dit zijn de clinics die tot nu toe geprogrammeerd staan. Binnenkort worden er nog veel meer bekendgemaakt op Musicfair.nl en de websites van de genoemde bladen.
Drums: Cyril Directie Hans Eijkenaar • Rick van Wort • Koen Herfst | Bas: Jay-Tee Teterissa – Quinsell Adolphin | Gitaar: ntb | Toetsen: Babl | Vocals: ntb


Gear expo merken

Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit presenteren in de grote hal van de Jaarbeurs een dynamische Expo: hands-on demo’s van de nieuwste instrumenten, software en hardware. Om te bekijken, over te praten en uit te proberen. Onder meer aanwezig: FL Studio, Ableton, KRK, Rob Papen, Steinberg, Pioneer, Gemini, Roland, Yamaha, Reloop, Novation, Focusrite, Samson, Digitech, Audix, Alpine, Audiofly, ADAM, Bitwig, Waves, Moog, Waldorf, Presonus, Ultimate, Native Instruments, Nord, Avid, Bose, Røde, EVENT, Aphex, Apogee, Kurzweil, Focal, Zoom, Dynaudio, Euphonix, RME, Sonnox, API, Solid State Logic, Benchmark, Tube Tech, AEA Ribbon mics, ESP, Studio Wood, Hartke, SE Electronics, Koch, Lakman, Sonoris, LD Systems, Tama, Meinl, Ibanez, H&K, Marshall, Korg, VOX, Mesa Boogie, Ernie Ball, Koch, Shure, Sennheiser, Zildjian, Peavey, Sabian, Vic Firth, Gator, Blackstar, D’Addario, Roli, Arturia, Audient, CME, IK Multimedia, Output, Softube, Allan & Heath, EVE, Auralex, Remo, Stagg, Riversong, You Rock Guitars, EKO, Seagull, Rycote, Marc van der Kleij Amps, Alvarez.

Plus de volgende instellingen en andere partijen: Conservatorium Haarlem, Herman Brood Academie, Rockacademie Tilburg, Buso, School Of House, Pyntago, DJ School Amsterdamn, DJ Repair, Ears4you, KBMF Media Furniture, Morel Muziek, SAE, WEM Studios, House Of Tracks, Rietvink Mastering, Bax Shop, Keymusic, Schneiders Laden.

En de volgende mediapartners: Musicmaker, Interface, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant,

Meet Music Magazine/Pro Sound & Light, DJmag, Slam FM

Een ticket geeft toegang tot alle workshops, masterclasses, performances, de beursvloer en de Demodrop van Pro Audio Summit, Dancefair en Musicfair, en koop je hier: www.dancefair.nl/ticketsnl

februari: 13 en 14, Jaarbeurs Utrecht

 

Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit komen tot stand in samenwerking met Music Maker, Interface, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant, Meet Music Magazine/Pro Sound & Light, DJMAG, en SLAM!FM.


www.interface.nl

www.musicfair.nl

www.dancefair.nl
www.proaudiosummit.com

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com