aanmelden
Modular avonturen met Venetian Snares
Traditional Synthesizer Music
xtra 29-03-2016 10:14
Aaron Funk, beter bekend als Venetian Snares, is misschien wel een van de meest unieke Drum&Bass artiesten sinds de oorsprong van het genre. Met zijn onlangs uitgekomen album, Traditional Synthesizer Music, tilt hij het maken van DnB naar een nieuw, of ja… hernieuwd, niveau.


Geen hapklare brokken, de muziek van Aaron Funk aka Venetian Snares. En daarom natuurlijk interessant voor ons. Hij heeft al 29 albums op z’n naam staan, maar zijn actuele Traditional Synthesizer Music, een volledig met modulaire synths gemaakt, live in de studio gespeeld album spant de kroon wel. Spannend van begin tot eind; soundwise en qua grooves. Je wordt met oneven maatsoorten om de oren geslagen in de vaak drum ’n’ bass-achtige feels. Noem ’t maar gerust drill ’n’ bass. De sounds zijn avontuurlijk en komen zonder uitzondering uit een enorme stapel eurorack-synths; alles live gespeeld en direct opgenomen als stereo track. Geen overdubs, geen edits. Hij verbindt tal van sequencers aan elkaar met de Elektron Machinedrum als centrum, die hij doorzet naar een Analogue Solutions MT16 module. De Machinedrum is slechts een doorgeefluik, je hoort niet de sounds ervan. De SH-101 en Microbrute gebruikt hij om sequences naar de modular te sturen.
 

Hieronder is het gehele album op Spotify te beluisteren. Ook kun je video's bekijken die de tracks in volle glorie laten zien. (Waaronder alternatieve takes die slechts op het pre-order album te beluisteren zijn)
 

 


Meer Venetian Snares? Klik hier voor zijn Bandcamp-pagina.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com