aanmelden
De Culturator van officerfishdumplings
xtra 26-06-2016 06:07
Met een veldopnamesetje en een videocamera traditionele muziek in Afrika en Braziliƫ opnemen, om vervolgens de sounds inclusief videobeelden live te mixen tot nieuwe muziek. Dat doet officerfishdumplings, artiestennaam van de in New York residerende Marokkaan Hatim Belyamani.

Op festival Music Meeting in Nijmegen deed hij onlangs een indrukwekkende liveset. Achter hem hangt een groot scherm dat in vieren is verdeeld. Elk deel correspondeert met een sample die samen met de andere delen zijn muziek vormt: op de traditionele Marokkaanse gnawa-stijl gebaseerd, met aanvullingen uit andere muziekstijlen. 


Op een van de Amsterdam Roots avonden, 30 juni in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, zal hij nog eens te zien zijn, en 2 juli staat hij op Roskilde. Hij is tevens de drijvende kracht achter Remix ←→ Culture, met opzwepende gnawa als dé soundtrack bij fraai gecomponeerde videoclips, waarin traditionele muzikanten een hoofdrol spelen.


Bekijk hier hoe hij zijn Culturator (custom made software voor zijn iPad) inzet om audio en video synchroon te mixen.
 


Bekijk hieronder ook het producerspanel tijdens Music Meeting, waar vier dj-producers – Batida (Angola), Anchorsong (Japan), Satori (NL) en officerfishdumplings – hun werkwijze toelichten aan moderator Erk Willemsen. 
 
Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com