aanmelden
Interface presenteert 7 talks en workshops op ADE 2016
Noisia, Boaz van de Beatz, Jameszoo, Sander van Doorn, Detroit Swindle, Birdkids en Mark Verbos
xtra 20-10-2016 16:10
Zoals elk jaar is er in de herfst weer een overvloed aan events. Bij drie daarvan is Interface deze maanden nauw betrokken: ‘In the studio with…’ tijdens ADE Next op zaterdag 22 oktober; Music Talks op ADE Soundlab op 21 en 22 oktober, beiden in Amsterdam; en Play & Produce in Gent, 19 november. Voor Play & Produce, zie het bericht elders op Interface.nl Xtra, Hieronder alle informatie over ADE Soundlab en ADE Next.

ADE SOUNDLAB
Interface presents tijdschema  

Mark Verbos - Electronic Music and Music Electronics
Vrijdag 21 oktober, 13.15-14.00, Compagnietheater, Demo Room (kleine zaal)

Michael Beim - Back to the Future
Zaterdag 22 oktober, 13.30-14.15, Compagnietheater, Demo Room (kleine zaal) 

Noisia - The Evolution of Our Sound
Zaterdag 22 oktober, 15.15-16.00, Compagnietheater, C6 Main Hall


Het volledige programma van Soundlab van woensdag 19 t/m zaterdag 22 oktober vind je op de site van ADE. Klik hier. Je vindt de volgende activiteiten:

ART INSTALLATIONS
GEAR
MODULAR MARKET
SOUND
TECHNOLOGY
CONFERENCE
MUSICTALKS
PERFORMANCES
MASTERCLASSES
DIY WORKSHOPS
 

met o.a. stands van fabrikanten als Ableton, Roland, Elektron, Bastl, MFB, Mark Verbos, Pioneer, en Native Instruments.ADE NEXT

Interface presents tijdschema  

Programma Interface Magazine Studio
zaterdag 17 oktober, Felix Meritis

• 12.30 uur - In the studio with… Boaz van de Beatz

• 13.45 uur - In the studio with… Detroit Swindle

• 15.00 uur - In the studio with… Sander van Doorn

• 16.15 uur - In the studio with… Jameszoo

Het volledige programma van ADE Next vind je op de site van ADE. Klik hier

Amsterdam Dance Event
ADE is ’s werelds grootste event op het gebied van elektronische muziek. De organisatie van Amsterdam Dance Event schreeuwt dat niet van de daken. Ze beperkt zich tot de kreet: ‘The ultimate annual business and inspiration platform in the field of electronic music’. Maar ja, het is natuurlijk wel zo, met een 5-daagse conferentie plus festival waarbij 115 venues betrokken zijn, meer dan 2000 artiesten zo’n 450 events verzorgen, en maar liefst 365.000 bezoekers naar ADE komen.


Overdag is het confereren geblazen met de volgende onderdelen: ADE Pro, ADE Beamlab, ADE Beats, ADE Dance & Brands, ADE Green, ADE Hard Dance Event, ADE University, ADE Next en ADE Soundlab. Interface is betrokken bij de laatste twee, met zeven verschillende onderdelen. Daarover gaan de komende vier pagina’s.


Elke avond is het tijd voor het festival met dé grote namen uit de scene, zoals Hardwell, Hudson Mohawke, Martin Garrix, Kraak & Smaak, Paula Temple, De Sluwe Vos, Henrik Schwarz, Sjamsoedin, Jameszoo, Gilles Peterson, Stuff., Nicky Romero, Dave Clarke, Joris Voorn, Sander van Doorn, Fedde Le Grand, ja, wie niet eigenlijk…ADE Soundlab

Het conferentieonderdeel ADE Soundlab presenteert van 20 tot en met 22 oktober sound synthesis en audiovisual art met Music Talks door artiesten en engineers, live performances, DIY-workshops en véél gear, waaronder de Modular Market. Tal van merken zijn op Soundlab vertegenwoordigd: Ableton, Roland, Pioneer, Birdkids, Verbos, Bastl, Erica Synths, Lemures, Livestock Electronics, Neo, MFB, en meer. Music Talks zijn er van Joe Claussell (The Evolution of My Sound) de door Interface gepresenteerde talks van Noisia, Verbos en Birdkids, en een talk onder de titel ‘Masterminds: The Art of Engineering with Dave Smith, Tatsuya Takahashi & Mark Verbos’. Zaterdagavond de 22ste is er de afsluitende Modular Night met performances van Kubus, Allert Aalders, Colin Benders & Sjamsoedin.


Interface presents!

Interface presenteert tijdens ADE Soundlab drie Music Talks, die zich richten op de mogelijkheden van modulaire synths, zowel gericht op de techniek van de gear als de manier waarop je de gear kunt inzetten. We starten vrijdagmiddag de 21ste met Mark Verbos, en presenteren op zaterdag 22 oktober Michael Beim’s Birdkids en Noisia.


Interface presents: Mark Verbos - Electronic Music and Music Electronics

Vrijdag 21 oktober, 13.15-14.00, Compagnietheater, Demo Room (kleine zaal)

Mark Verbos is technoproducer uit New York en de man achter Verbos Electronics, producent van fraai ontworpen modulaire eurorack-gear. Zijn optredens zijn volledig geïmproviseerd met analoge spullen, waaronder ook vintage Buchla-systemen. Zijn designs worden wereldwijd hogelijk gewaardeerd. Een Music Talk over elektronische muziek en de elektronica achter de muziek.


Interface presents: Michael Beim - Back to the Future
Zaterdag 22 oktober, 13.30-14.15, Compagnietheater, Demo Room (kleine zaal)

Michael Beim is Birdkids, het Oostenrijkse bedrijf achter The Bateleur, de modulaire synthesizer in eurorack-formaat. Beim omschrijft zijn werk als ‘human-oriented design or how I learned to filter out the noise and embrace serendipity'. Hij gaat in zijn Music Talk in op intuïtief instrument/interface-design, dat de artiest voorop stelt: weg van de daw-heavy workflow, op naar de onvoorspelbaarheid van de modulaire synth!


Interface presents: Noisia - The Evolution of Our Sound

Zaterdag 22 oktober, 15.15-16.00, Compagnietheater, C6 Main Hall

In de vorige editie van Interface kon je een uitgebreid interview lezen met de mannen van Noisia. Ze wijdden uit over hun nieuwe studio, de grote modulars die ze daar hebben staan en hoe ze hun nieuwe album Outer Edges hebben gemaakt. Al die zaken komen ook aan de orde in de Music Talk met Nik Roos, Martijn van Sonderen en Thijs de Vlieger. Over hoe je sounddesign tot kunst kunt verheffen, de ‘outer edges’ van elektronische muzikaliteit kunt verkennen en muziek kunt maken die op niets en niemand lijkt.

ADE Card
Met de ADE Card (€ 10,-) krijg je toegang tot ADE Soundlab en nog tal van andere events.

ADE Next

Interface presenteert in de Interface Magazine Studio

‘In the studio with…’ tijdens ADE Next

zaterdag 22 oktober, 10.00-19.00, Felix Meritis, Amsterdam

ADE Next is het jaarlijkse evenement tijdens Amsterdam Dance Event dat zich richt op de next-generation producers and dj’s. Op zaterdag 22 oktober zijn er weer volop workshops, demopitches en panels voor dj’s en producers. Interface neemt dit jaar opnieuw het succesvolle onderdeel ‘In the studio with…’ voor z’n rekening. Met opnieuw een kwartet topproducers in de Interface Magazine Studio: Sander van Doorn, Boaz van de Beatz, Jameszoo en Detroit Swindle.

 

‘In the studio with…’ is een mooi concept, waarbij je met maximaal dertig mensen in een studiosituatie de productiemethodes van Neerlands beste dj-producers kunt bekijken, er vragen over kunt stellen, en dus in een klein uur heel veel te weten kunt komen.


Sander van Doorn

Hij is natuurlijk al jaren lang een van dé belangrijkste dj-producers. In Interface 152 (oktober 2011) spraken we Van Doorn uitgebreid; je kunt dat interview nu op Interface.nl vinden. Sindsdien heeft Van Doorn wereldwijd duizenden shows gedaan, diverse soloalbums gemaakt en samengewerkt met tal van artiesten. Zijn creatieve proces bestaat uit het heruitvinden van muziekstijlen en risico nemen bij het maken van sounds. Over zijn productiemethodes kun je veel meer te weten komen als je deze exclusieve sessie komt bijwonen. Moderator bij deze sessie is Martijn La Grouw.


Detroit Swindle

Het producersduo Detroit Swindle bewandelt weer een heel andere weg. Lars Dales en Maarten Smeets putten uit tal van genrevaatjes: van Motown en hiphop tot house, uitmondend in een onweerstaanbare groove. Ze hebben hun eigen label, Heist Recordings, waarmee ze de avond van de 22ste in Claire op het Rembrandtplein staan. Detroit Swindle komt daar met hybride set-up van digitale en analoge gear, samen met met Matthew Herbert, Nebraska en Frits Wentink. In hun ‘In the studio with’-sessie komen ze hun productiemethodes demonstreren.

Jameszoo

Met de launch van zijn album Fool, begin dit jaar, behoort Jameszoo meteen tot de producertop in de alternatieve scene. De gevierde elektronica/hiphop-producer Flying Lotus raakte enthousiast over zijn muziek en tekende hem op zijn Brainfeeder-label. Hij speelt op danceparties, maar is net zo goed aanwezig op North Sea Jazz, live met zijn Quintet. Zijn stijl valt ergens tussen Robert Wyatt en elektronische muziek; kleurrijk en progressief, maar ook chaotisch en bizar. Een avontuur, waarover we nog veel meer te weten zullen komen In the studio with… Jameszoo.
 

Boaz van de Beatz
We kunnen hem gerust de nieuwe revelatie van het producervak noemen. Of het nu gaat om trap, dubstep, moombahton, hardstyle of hiphop: alle stijlen komen samen in zijn aanstekelijke en energieke tracks. Hij won driemaal de State Award voor ‘Best Producer’ en is de man achter het succes van het Nouveau Riche-label. Hij heeft een trackrecord om je vingers bij af te likken; samenwerkingen met Mr.Polska (hitalbum$noller), The Partysquad, Jebroer, Ronnie Flex en Yellow Claw hebben geresulteerd in vele hits. Ook internationaal gooit hij hoge ogen met productiewerk voor Diplo en Major Lazer.

Programma Interface Magazine Studio
zaterdag 22 oktober 2016, Felix Meritis

• 12.30 uur - In the studio with… Boaz van de Beatz

• 13.45 uur - In the studio with… Detroit Swindle

• 15.00 uur - In the studio with… Sander van Doorn

• 16.15 uur - In the studio with… Jameszoo

Tickets ADE Next
Voor ADE Next koop je een apart kaartje voor 15 euro. En wacht daar niet te lang mee, want dat onderdeel in Felix Meritis aan de Keizersgracht is altijd rap uitverkocht. Met je ADE Next-ticket kun je ook naar ADE Soundlab, dat op loopafstand plaatsvindt in De Brakke Grond en het Compagnietheater. Maar ook zonder ADE Next-kaartje kun je daar naar toe; koop dan de ADE Card voor een tientje, en je bent binnen (net als bij nog veel meer andere events tijdens de ADE-dagen).
www.amsterdam-dance-event.nl


Win tickets voor ADE Next
Twee tickets winnen voor ADE Next? Interface geeft 5 van die duotickets weg. Stuur voor 1 oktober een mail naar giveway@interface.nl en zet in het onderwerp: ‘Duoticket ADE Next 22-10’. We laten je de eerste week van oktober horen of je tot de gelukkigen behoort (vermeld je naam en telefoonnummer).

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com