aanmelden
La La Land - de 'making of' van de soundtrack
xtra 28-04-2017 17:04
La La Land is een muziekfilm in de beste Hollywood-traditie: musical, toefje jazz, topacteurs en topsound. Paul Tingen vertelt in Interface 208, mei 2017, het verhaal achter de productie van de soundtrack: ene interview met executive music producer Marius de Vries en engineer-mixer Nicholai Baxter. Hier op Interface.nl laten we de trailer van de film zien.

La La Land was 14 februari 2017 heel even in het bezit van de Oscar voor Beste Film. Totdat duidelijk werd dat er een kaartje omgewisseld was… De film was veertien keer genomineerd, onder meer voor sound editing en sound mixing. Voor beste muziek (original score en original song) werden wél twee Oscars gewonnen. Het winnende nummer was City Of Stars, dat een paar weken eerder ook al een Golden Globe had gewonnen.


La La Land
ging in augustus 2016 in première. De film is een hommage aan de sentimentele Hollywood-musicals van de jaren veertig en vijftig en de romantische Franse films van Jacques Demy en Michel Legrand uit de jaren zestig. Deze invloeden uiten zich in het eerste deel van de film met diverse kleurrijke en geïdealiseerde scenes en vrolijke muziek. Maar daarna transformeert La La Land langzaam in een hardere, sombere schets van de realiteit en eindigt de film niet bepaald feel good.


Om het publiek nauw te betrekken bij de aangrijpende, emotionele inhoud van de film wilde scriptschrijver en regisseur Damien Chazelle dat alles aan de soundtrack van La La Land – zowel spraak als muziek – zo authentiek en realistisch mogelijk was. Dat stelde executive music producer Marius de Vries en engineer-mixer Nicholai Baxter voor grote uitdagingen. Over een periode van twee jaar moesten ze diverse malen het wiel opnieuw uitvinden. Werktijden van zestien uur per dag waren geen zeldzaamheid. En ze hadden te dealen met Pro Tools-sessies tot de uiterste limiet van 768 tracks. Lees hun verhaal over de 'making of' in Interface mei 2017. 


Trailer La La Land
 

De soundtrack:
 


De film staat inmiddels op iTunes. Klik hier


Website van de film: klik hier

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com