aanmelden
Sennheiser's Ambeo technologie en Pink Floyd
3D immersive audio
xtra 28-06-2017 18:16
Onlangs werd in Londen The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains expositie geopend, ondersteund door Sennheiser, dat daar z’n immersive audiotechnologie Ambeo liet zien en vooral horen. In Interface 210, juli-augustus 2017, vind je een uitgebreid artikel over dit fenomeen. In onderstaand artikel kan je de video zien waarin sound engineers Simon Rhodes en Simon Franglen uitleggen hoe ze de Ambeo mix voor de Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains hebben aangepakt (zie ook foto boven).

Na uitgebreid onderzoek en diverse experimenten met 9.1 systemen voor recording, mixing en audiodesign voor tentoonstellingen, zette Sennheiser begin 2016 z’n eerste stappen in 3D immersive audio. Dit is een nieuwe manier om geluid weer te geven die een stap verder gaat dan surround, en die zowel voor gaming, audiorecording als broadcasting toegepast kan worden.


De expositiezaal waar het nummer Comfortably Numb in ambeo-mix te horen is.

Onder de naam Ambeo experimenteert en ontwikkelt Sennheiser technologieën en producten die de nieuwe ervaring van immersive audio (het gevoel dat het geluid letterlijk van alle kanten komt) praktisch toepassen om audio te ervaren. In plaats van simpel links/rechts-stereo of surround sound met zes kanalen, dompelt immersive audio je onder in een geluidsbad dat behalve 360 graden in de rondte, ook boven en onder weergeeft: écht 3D-geluid dus. En dan op een zeer natuurlijk aanvoelende manier zonder kunstmatige trucjes. Ambeo borduurt in feite voort op Ambisonics, een techniek die grofweg vergelijkbaar is met mid/side-stereo, maar dan met toevoeging van boven- en onder-perceptie.

Meer details over deze technologie vind je op:


Sound engineers Simon Rhodes en Simon Franglen leggen in onderstaande video uit hoe zij de Ambeo mix voor The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains, die tot 1 oktober in Londen staat, hebben aangepakt 

https://pinkfloydexhibition.com/

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com