Aquarium Sessions met Wies - Making of... Part 1

Behind the scenes met sound engineer James Powell

xtra 19-12-2019 16:12

Hoe neem je een band op in een kleine ruimte die oogt als een aquarium? Bij onze Aquarium Sessions maken we live video-opnamen van artiesten in een ruimte die niet alleen intiem en charmant is, maar ook aan twee zijden hoge etalageramen heeft. In Interface 235 (jan-feb 2020) legt sound engineer James Powell uit welke uitdagingen dat oplevert en wat zijn aanpak is. Hier op Interface.nl vind je de tweedelige 'Making of'-videoreportage van de Aquarium Sessions met Wies. De drie songs (eind november opgenomen met de Amsterdamse band en tevens te zien op ons Aquarium Sessions Youtube-kanaal) zie je hier ook, evenals het korte video-interview dat we na de sessie deden.

foto's door Fred van Diem

In Part 1 van de 'making of'-video krijg je een kijkje achter de schermen. In Part 2 wordt het opnameproces nader besproken.


Aquarium Sessions met Wies 

James Powell (Canned Laughter): ‘De muzikanten staan heel dicht op elkaar, het geluid ketst tegen de ramen, monitoring zorgt voor extra overspraak en mijn opnameset-up staat in een andere ruimte, zonder dat ik visueel contact heb. Ondanks die beperkingen hebben we altijd mooie en sfeervolle opnamen kunnen maken. Dat is ook het doel: een eerlijke, intieme liveregistratie, die recht doet aan de sound en het karakter van de artiest die bij ons te gast is. Het resultaat is ook niet bedoeld voor een album, maar voor online gebruik; daar houd je rekening mee, zowel bij opnemen als mixen.’

Bekijk hier het eerste deel van de 'making of' video:
Aquarium Sessions met Wies - de making of - met James Powell - Part 1 - Behind The Scenes (videoreportage door Alexej Bakun)

Maandag 23 december publiceren we Part 2: Recording Process

Aquarium Sessions met Wies
We hebben drie songs gepubliceerd uit de sessie die eind november plaatsvond bij ons op de redactie, waaronder hun hitsingle, Soms Is Het Te Laat, die in de Song van het Jaar-verkiezing van 3voor12 op een mooie 21e plaats eindigde; en dat voor de allereerste track die het trio heeft uitgebracht. Kijk hier naar de live-versie die ze bij ons op de redactie speelden voor Aquarium Sessions!

En dit is de tweede song, Zo Gek Toch Niet

En nummer 3, Gewoon Je Maat 

En tot slot de song 'Wat is Er Misgegaan?'

En bekijk ook de video met de integrale versie van het interview door Chris Dekker met de drie muzikanten van Wies: 
Jeanne Rouwendaal, lead vocal en gitaar 
Tobias Kolk, bas en backing vocals 
Jasper Meurs, drums, keys, backing vocals

Aquarium Sessions
Onze redactie houdt kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. In het redactiekantoor is er een kleine ruimte die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we regelmatig de Aquarium Sessions: miniconcerten, video-interviews en tutorials met interessante muzikanten.

Bekijk op ons YouTube-kanaal Aquarium Sessions de miniconcerten van 
Ethan Johns With The Black Eyed Dogs
Tyler Ramsey
Sons of the East
Eagle-Eye Cherry
Jett Rebel 
Emily Wolfe
We hebben ook drie interviews op video gezet en gepubliceerd: 
Samantha Fish
Jared James Nichols
Jeff Berlin
En bekijk ook de Silent Recording-tutorial die we maakten met Kevin Storm.

BEKIJK HET OP YOUTUBE!
Abonneer je op ons Aquarium Sessions Youtube-kanaal en blijf op de hoogte van nieuwe sessies: www.youtube.com/c/aquariumsessions 

 

 

 

 

zoeken
zoeken